Skip to main content

Look TV, atac la cabliştii care nu au cumpărat meciurile: au luat „o decizie comercială discreţionară”

 
Look TV Aici este fotbalul
Look TV Aici este fotbalul

Look TV Aici este fotbalul

Publicitate

Reprezentanţii posturilor Look TV şi Look Plus spun că posturile TV care trasmit meciurile „au incheiat un număr semnificativ de contracte de retransmisie cu distribuitori de servicii de programe audiovizuale”.

Într-un comunicat trimis Paginademedia.ro şi publicat pe site-ul LookTV, oficialii posturilor spun că firmele de cablu care nu au cumpărat meciurile de fotbal au luat o „ o decizie comercială discreţionară”, însă nu precizează cât costă meciurile pentru a fi preluate şi nu fac nicio referire legată de preţul pe care cabliştii trebuie să îl plătească pentru partide.

"Dezinteresul unor distribuitori de a semna contracte de retransmisie este o decizie comercială discreţionară a acelor distribuitori, care îi privează pe proprii abonaţi de posibilitatea de a se bucura de fotbalul românesc de calitate", spun oficialii Look TV

Comunicatul Look TV nu punctează numărul abonaţilor pentru care s-au semnat contracte şi face o referire indirectă la cei care au avut drepturile până acum, fără a nominaliza compania – RCS.

„După o lungă perioadă în care abonaţii la servicii de cablu TV puteau viziona un număr mare de meciuri doar dacă se abonau la un singur distribuitor, în prezent, orice abonat işi poate selecta furnizorul de servicii pe care şi-l doreşte şi poate viziona toate meciurile de fotbal din cele două competiţii”, se arată în comunicat.

Comunicatul Look TV:

Posturile Look TV şi Look PLUS, care vor asigura difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga 1 şi Cupa Ligii, au incheiat un număr semnificativ de contracte de retransmisie cu distribuitori de servicii de programe audiovizuale

Urmare a procedurii publice transparente iniţiate în data de 2 aprilie 2014, radiodifuzorii TRANSILVANIA LOOK S.A. (deţinător al licenţei pentru postul TV „Look TV”) şi NCN STUDIO TV S.A. (deţinător al licenţei pentru postul TV „Look PLUS”) au semnat un număr semnificativ de contracte de retransmisie cu distribuitori de servicii de programe audiovizuale, prin intermediul cărora abonaţii, care au fost privaţi anterior de posibilitatea de a viziona meciurile din campionatul Liga 1 şi Cupa Ligii, pot viziona aceste competiţii sportive pentru următorii 5 ani.

După o lungă perioadă în care abonaţii la servicii de cablu TV puteau viziona un număr mare de meciuri doar dacă se abonau la un singur distribuitor, în prezent, orice abonat işi poate selecta furnizorul de servicii pe care şi-l doreşte şi poate viziona toate meciurile de fotbal din cele două competiţii.

Posturile Look TV şi Look PLUS au transmis tuturor distribuitorilor interesaţi oferta lor comercială şi au semnat contracte de retransmisie cu oricare distribuitor care a efectuat demersurile legale necesare.

Dezinteresul unor distribuitori de a semna contracte de retransmisie este o decizie comercială discreţionară a acelor distribuitori, care îi privează pe proprii abonaţi de posibilitatea de a se bucura de fotbalul românesc de calitate.

În acest context, TRANSILVANIA LOOK S.A. şi NCN STUDIO TV S.A. reaminteşte tuturor distribuitorilor de servicii de programe audiovizuale interesaţi să retransmită posturile Look TV şi Transilvania Live că pot să trimită în continuare la adresa de e-mail [email protected] scrisori de interes cu privire la semnarea de contracte de retransmisie, urmând ca aceştia sa fie contactaţi ulterior pentru discuţii şi negocieri suplimentare.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Lexlut Lexlut
    Pai stai un pic cati microbisti avem in Romania si cati oameni pasionati de Formula unu. Nici nu exista termen de comparatie. RDS-ul o sa piarda multi abonati. Fara discutie.
  • o T o T
    Un articol mai in urma zicea ca finala Astra-Steaua a fost vizionata de 2 mil de abonati. Si a fost finala si a fost si gratis la vizionare....
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    Pierderile dupa netransmiterea F1 au fost nesemnificative deoarece abonatii au avut alternativa RTL.
  • Catalin Tudor Catalin Tudor
    eu am sa renunt la UPC si am sa trec la NextGen....nu am nimic cu Look TV(Sabin Gherman e chiar tare),dar ma deranjeaza modul in care ei adauga costuri suplimentare la abonamentul clientului.Ma refer la cei 3 lei.Sunt de acord ca nu sta nimeni in 3 lei,dar ma irita gestul lor.Vor invata,cand mai multi ii vor improsca in cur,sa isi respecte clientii.Rusine UPC!!!
  • Catalin Tudor Catalin Tudor
    eu am sa renunt la UPC si am sa trec la NextGen....nu am nimic cu Look TV(Sabin Gherman e chiar tare),dar ma deranjeaza modul in care ei adauga costuri suplimentare la abonamentul clientului.Ma refer la cei 3 lei.Sunt de acord ca nu sta nimeni in 3 lei,dar ma irita gestul lor.Vor invatamcand mai multi ii vor improsca in cur,sa isi respecte clientii.Rusine UPC!!!
  • weat coast weat coast
    Comentariul Dvs este perfect, si are si umor. Felicitari!
    In rest mai sunt 2 lucruri de punctat:
    1. Campionatul romanesc nu merita banii aia
    2. Daca pe vremuri AS a dat teapa grea LPF, acum o sa si-o ia din greu
  • SRI SRI
    oricum s-ar da firma asta malteza peste cap, fara RDS nu o sa poata sa scoata profit. Comunicatul e semnul disperarii...Cat de prost trebuie sa fi sa concepi o astfel de afacere fara a avea garantia ca e profitabila?!
  • Adi Adi
    Pe Dolce nu e! Nu sunt usor de pacalit nemtii!! Negociaza la sange.
  • alma alma
    Cum adica n-ai auzit de LOOK TV?Mi-e chiar rusine pentru ignoranta ta.... Sunt cei mai grozavi, niste tarani plini de fumuri!!! Stai linistit, va fi mai prost decit la TVR, nici nu e greu, cu falimentul e mai greu pentru ca spala bani unguresti.CInd erau masurati, erau pe locul 55 la audienta.De patru luni nu ii mai masoara, la cererea lor.Sper ca te-am edificat, macar in partile esentiale.
  • noName noName
    Cei de care zici tu sunt sunt hulliganii care merg ore întregi cu trenul ca să fie prezenţi personal la meci şi binenţeles, după cum bine ai punctat, să vandalizeze şi să se bată după meci. Huliganii nu se uită la meciuri la TV, preferă orice altă competiţie live care se lasă cu bătaie apoi.
  • patrik patrik
    se tem ca nu se va uita nimeni .da chiar cine se ma uita la liga 1 ? ma mai uitam la steaua .de nu pe tv ma uitam pe internet .
  • Marian Marian
    Cine e Look TV asta?? A auzit cineva de el? E ca si cum ar juca "FC Cocorasii din deal" direct in Liga intai cu Steaua... pai n-ar fi trebuit sa treaca mai intai prin divizia C, B si apoi A... Maine, poimaine cumpara si Zoo TV drepturile de difuzare a meciurilor din Liga intai... chiar daca nu e in nicio grila de programe... sau poate se va transmite pe internet... n-ar fi mai interesant atunci? Eu le urez succes si sper sa nu fie transmisiunile la fel de proaste ca la TVR... :-((
  • Eugen Eugen
    Taxa pe stalp nu prea tine de ei.
    UPC nu inseamna doar fotbal. Inseamna servicii de calitate si o oferta foarte, foarte variata. Pentru mine, insa, fotbalul inseamna mult, asa ca spun saru' mana UPC! :)
  • Adinel Adinel
    :)) Comparam F1 cu fotbalul intern? Nasc aceleasi pasiuni? Nu i-am vazut pe fanii lui Schumacher sa-si dea intalnire pentru a se lua la bataie cu fanii lui Hakinen. Nu vor pleca de la RDS?? Pai daca sunt dispusi sa-si riste viata si libertatea, daca isi rup oasele ori de cate ori au ocazia pentru echipa iubita, ce-i va opri sa treaca la RDS?? E asa greu sa dea un telefon la UPC? RESPECT UPC!! UN FAN AL STELEI VA MULTUMESTE!! TRUP SI SUFLET PEEENTRU CULOORI!!
  • Cata Cata
    Cred ca pe dolce se pot vedea.

Trimite un comentariu

sus