Skip to main content

Instanța a anulat apelul făcut de Antena Group în procesul Paginademedia.ro – Acces Direct

 
Instanța a anulat apelul făcut de Antena Group în procesul Paginademedia.ro – Acces Direct
Acces Direct. Simona Gherghe

Acces Direct. Simona Gherghe

Publicitate

Final de proces. Curtea de Apel a anulat, vineri, cererea de apel făcută de Antena Group în procesul cu editorul Paginademedia.ro, Petrișor Obae.

Decizia Curții de Apel vine după ce Antena Group a contestat decizia Tribunalului București, care a respins ca neîntemeiată acțiunea trustului de presă, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

La începutul acestui an instanța a respins acțiunea Antenei Group împotriva editorului Paginademedia.ro.

Motivarea instanței spune că “TOCMAI reclamanta, prin informarea opiniei publice cu privire la persoana numitei Ioana Tufaru, cu sau fără voința nealterată a acestei persoane lipsită de apărare și chiar și în condițiile în care i-ar fi acordat o anumită remunerație, a comis o încălcare a demnității, onoarei și vieții particulare, prin care a produs cel puțin indignarea opiniei publice, chiar dacă a făcut acest lucru sub paravanul dorinței de a ajuta acea persoană”.

Instanța a notat în motivarea sentinței că demersul jurnalistic al Paginademedia.ro, care a prezentat clienții de publicitate ai emisiunii Acces Direct, a fost justificat:

"Nu se reține maniera tendențioasă de prezentare a faptelor și nici maniera lipsită de echitate și imparțialitate în care jurnalistul a abordat subiectul dezbătut în articolele sale, iar apărarea și prevenirea pe viitor a unor acțiuni ce lezează demnitatea umană în general justifică chiar publicarea și reamintirea firmelor care, prin publicitatea făcută în cadrul emisiunii, indirect, au favorizat asemenea manifestări reprobabile, publicitate pe care, de altfel, telespectatorii au cunoscut-o sau o puteau cunoaște și ulterior, direct din emisiunea incriminată sau din alte surse."

De unde a pornit procesul: Acces Direct cu Ioana Tufaru

Reamintim că Antena Group a decis acționarea în judecată a editorului Paginademedia.ro, Petrișor Obae, după publicarea unor articole despre emisiunea Acces Direct, cu Ioana Tufaru ca subiect.

Mai exact:

  • Paginademedia a publicat pe 4 februarie 2013 un material despre o emisiune Acces Direct, de pe Antena 1, program în care se vorbea despre igiena Ioanei Tufaru. Bețigașul de ureche cu rezultatul igienei Ioanei Tufaru era prezentat în prim plan în emisiune. (Emisiunea a fost ulterior amendată de CNA cu 20.000 de lei).
  • Pe 5 februarie, Paginademedia.ro a publicat lista companiilor ale căror produse au fost promovate în timpul spațiilor publicitare difuzate pe durata emisiunii.
  • Pe 6 februarie, compania Avon a decis că nu mai dorește să își asocieze numele cu emisiunea respectivă și își retrage publicitatea difuzată pe durata emisiunii.
  • Pe 7 februarie 2013, postul Antena1 a anunțat că îl va acționa în judecată pe Petrișor Obae, editorul Paginademedia.ro, "având în vedere prejudiciile de imagine și materiale produse companiei noastre prin acțiunile de defăimare ale postului de televiziune Antena 1 și a emisiunii Acces Direct". Postul a invocat prejudicii materiale de 500.000 de euro și daune morale de 100.000 de euro.

Citește aici Motivarea DECIZIEI în procesul Antena Group - Paginademedia: Petrișor Obae a informat corect opinia publică despre cele întâmplate în emisiunea Acces Direct. Antena a contestat decizia

Citește și:

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • e simplu: ai telecomanda, foloseste-o. eu am sters posturile antena 3, romania tv, antena 1 si antena stars din memoria televizorului. asa ca nu ma afecteaza in nicun fel emisiunile si stirile lor.
  • felicitari! e tare greu sa iti permiti sa semnalizezi dejectiile din mass media, dar ati facut-o si, desi ati fost acuzat si dat in judecata, ATI CASTIGAT! rareori castiga ADEVARUL in lupta cu ABJECTIA in Romania. recunosc ca ma bucur ca antena group a luat-o in bot! :) poate firmele vor fi mai atente unde isi promoveaza produsele. eu una n-as cumpara nimic de la o firma care-si face reclama intre un scobit intre degetele de la picioare si un defilat in dresuri rupte a 100 de kile in viu pe la arcul de trimf. cam de atunci nu m-am mai uitat pe niciun program de genul asta de la niciun post de televiziune din romania. a fost PREA MULT SI PREA GRETOS PENTRU cat pot eu sa suport. FELICITARI, domnule Petrisor Obae!
  • In prezent, Acces Direct prin vocea Simonei Gherghe, anunta telespectatorii despre subiectul Sotilor Lis si ne detaliaza cu toata seriozitatea de pe pamant relatiile si amantlacurile acestora. Totul e un scenariu iar actorii sunt platiti pentru asta. Eu ca telespectator unde ma pot adresa pentru ca ma simt jignit de atitudinea domnisoarei Gherghe. ma minte, ma crede handicapat. Imi prezinta o fictiune ca fiind realitate. Astept un raspuns. Multumesc.

Trimite un comentariu