Skip to main content

După TVR, şi Antena 1 s-a supărat că Pro TV i-a „suflat” Euro. Reacţia Pro TV

 
După TVR, şi Antena 1 s-a supărat că Pro TV i-a „suflat” Euro. Reacţia Pro TV

Antena Group contestă cu doar patru zile înainte să înceapă Euro2016, preluarea de către Pro TV a opţiunii free to air pentru campionatul de fotbal. Solicitarea vine la scurt timp după ce CNA a discutat o adresă asemănătoare de la TVR.

Publicitate

Antena Group a trimis chiar astăzi către Consiliul Naţional al Audiovizualului o scrisoare prin care cere forul audiovizual să informeze UEFA că Pro TV nu mai este în lista must carry şi că nu ar fi trebuit să aibă acces la opţiunea free-to-air.

„Vă rugăm să luaţia act de faptul că statutul juridic de canal pay tv nu permite respectivului radiodifuzor contractarea, în regim de exclusivitate a pachetului „free to air” pentru Campionatul Europeand e Fotbal 2016 din Franţa, eveniment de importanţă majoră pentru cetăţenii români, şi să procedaţi la informarea licenţiatorului de drepturi UEFA asupra stării de fapt şi de drept astfel create, precum şi asupra dezechilibrului creat de piaţă datorită adjudecării de către un radiodifuzor pay tv a drepturilor free-to-air”, se arată în adresa trimisă de Antena 1 către CNA şi consultată de Paginademedia.ro.

În acelaşi document, Antena Group menţionează că a participat de asemenea la licitaţia pentru achiziţioarea opţiunii free-to-air la Euro 2016. „Antena Group, în calitate de radiodifuzor cu statut must carry a participat cu bună credinţă la licitaţia organizată de deţinătorul de drepturi UEFA pentru achiziţionarea drepturilor TV pentru Campionatul European de Fotbal 2016 Franţa - pachetul free to air îndeplinind toate criteriile de eligibilitate stabilite prin caietul de sarcini în ce priveşte statutul său ca radiodifuzor must carry, în conformitate cu legea aplicabilă, şi din acest motiv înţelege să se alăture întru totul iniţiativei Televiziunii Române”, au mai explicat reprezentanţii Antenei Group.

Adresa postului a fost introdusă pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, 7 iunie, a CNA şi ar putea fi discutată în şedinţă.

Pe de altă parte, contactaţi de Paginademedia.ro reprezentanţii Pro TV au declarat:

„UEFA are o procedura foarte clara si transparenta de ofertare a proprietatilor sale. Pro TV a respectat toate procedurile si a indeplinit toate cerintele UEFA pentru a achizitiona drepturile. Astfel, toti romanii au sansa de a vedea cele mai importante 23 de meciuri ale UEFA EURO 2016, la cele mai bune standarde de calitate.” au declarat oficialii PRO TV.”

CONTEXT. Reamintim că şi TVR a trimis către CNA o adresă asemănătoare, la jumătatea lunii mai, dar care a fost discutată de membri abia săptămâna trecută.

„UEFA a dat pachetul free to air Pro TV-ului, care în opinia noastră nu este o televiziune free to air.”, a spus Emil Hossu Longin. şeful departamentului sport din TVR.

„Pachetul UEFA Champions League pe care Pro TV l-a luat se situează în aceeaşi categorie. Ei au licitat la un drept la care nu au acces. Asta se poate repeta în viitor. Urmează scoaterea la licitaţie a competiţiilor importante, preliminarii şi Campionatul European 2020, unde ne putem lovi de aceeaşi situaţie.”, a mai adăugat Hossu Longin.

CNA nu a reuşit să dea încă un răspuns adresei CNA. Forul a avut în discuţie, în şefinţa de joi, două variante de răspuns, însă niciuna nu a trecut la vot.

Lorand Turos, membru CNA, a fost de părere că cel mai potrivit răspuns ar fi acela că Pro TV nu este un post "free to air" pentru că retransmisia sa de către cablişti se face în baza unui contract comercial.

În acelaşi timp, Răsvan Popescu le-a propus colegilor săi să voteze următoarea variată de răspuns: "Propunerea este de a răspunde că acest Campionat se încadrează în categoria evenimentelor de importanţă majoră. Şi să precizăm că începând cu data de 23 iulie 2013 Pro TV ne-a notificat că nu mai este în must carry." Fiecare dintre variante a primit patru voturi, insuficient pentru a fi trimisă către TVR. În consecinţă, votul în acest caz va fi reluat într-o şedinţă viitoare.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ionutz ionutz
    Hmmm,dupa ce ca va vedeti pe cablu execrabil ,mai aveti si pretentii la Campionat. Pai nu va este rusine? Va propun sa vorbiti cu D-na Primar! Voi astia de la Antene v-ati pierdut cu Firea :)
  • ionutz ionutz
    Hmmm,dupa ce ca va vedeti pe cablu de ***,mai aveti si pretentii la Campionat. Pai nu va este rusine? Va propun sa vorbiti cu D-na Primar! Voi astia de la Antene v-ati pierdut cu Firea :)
  • Cristi Cristi
    Canalele Tv ale trustului Antena Grup vor emite în HD din septembrie .
  • Iche Iche
    Ofticati. E tot ce pot sa spun. Nu au cum sa bata ProTv.
  • Adi Adi
    Acțiunea TVR mi se pare tendențioasă şi răzbunătoare. Din moment ce au pierdut drepturile din cauza datoriilor, de ce îi mai interesează subiectul EURO? Iar Antena e penibilă. Nu are HD, dar vrea meciuri de la EURO
  • marco marco
    Antenele sunt free-to-air doar pe terestru, pe DTH sunt paytv (lipsesc de la DIGI),nu au versiune Hd, Protv are acoperire mai mare.
  • F F
    free to air in Romania e doar o gluma buna, avand in vedere ca nu poti vedea decat tvr fara a fi abonat la servicii de televiziune. ceea ce conteaza este acoperirea, iar protv e langa antena 1.

    ceea ce e greu de inteles e de ce antena a facut miscarea asta pe care scrie disperare. tvr deja facuse plangerea aia. faptul ca antena a facut-o arata ca are o putere mai mare la CNA? faptul ca adresa antenei a fost asa de rapid pusa in programul CNA cam arata ca da.
  • claudiuu claudiuu
    SI oricum Antena 1 nu poate transmite Euro 2016 pentru ca nu emite in hd
  • Adi Adi
    iuli ,daca nu te pricepi,macar nu te baga acolo unde esti urechist. Kanal D are HD 24/24 ore. Daca tu nu esti in stare sa-l gasesti in grila,stai in banca ta.
  • Iuli Iuli
    Se stie de anul trecut ca TVR nu mai transmitea EURO2016 din cauza datoriilor, de ce nu au luat initiativa? Trebuie mereu ca ProTV sa faca ceva, iar Antena 1 sa copieze?
    Macar daca ar copia tot, nu doar formatele emisiunilor, iar producerea lor sa fie de ... ProTV face 10 ANI DE CAND TRANSMITE HD, pe 1 dembrie 2016, iar Antenele din septembrie 2016 vor trece la HD (doar in prime-time, gen Kanal D)
  • geo geo
    Unde ești tu Mile, că păpai borș cu lingurița și ne adormeai cu vrăjelile cum că A 1 nu a fost interesat de achiziția drepturilor Euro 2016 pentru că ”fotbalul nu aduce audiență”...

Trimite un comentariu

sus