Skip to main content

Digi 24, mutat în grila UPC. A intrat în rândul posturilor de știri

 
Digi 24, mutat în grila UPC. A intrat în rândul posturilor de știri

Digi 24 a intrat în rândul canalelor de știri în grila UPC, după trei ani în care a fost la capătul grilei, departe de grupul canalelor informative.

Postul de știri al RCS este acum pe poziția 404, în grila digitală a UPC. Până acum, timp de trei ani, Digi 24 era pe poziția 809.

Mai mult, pe ecran apare, la informații, numele postului Digi 24 și sunt listate, de asemenea, detalii despre emisiunea difuzată. Până acum, când era pe 809, singurele date care erau afișate erau "Canal stiri", iar la detalii "Nicio informație disponibilă".

Publicitate

Zona de știri de pe UPC, în grila digitală, acum:

401 - Realitatea TV

402 - Antena 3

403 - România TV

404 - Digi 24

405 - B1 TV

UPC și RCS, o istorie agitată

Digi 24 a fost pe poziția 809 pe fondul unei relații tensionate, de-a lungul timpului, dintre compania RCS și operatorul de comunicații al RCS.

Câteva date istorice:

Postul de știri al RCS a intrat în lista must carry în luna februarie 2014, pe poziția a 13-a. Cu toate acestea, marii cabliști au refuzat introducerea acestuia în grilă, pe motiv că nu este corect din punct de vedere concurențial ca un post al unei companii de cablu concurente să devină obligatoriu la retransmisie.

În această situație, RCS&RDS a acționat în judecată Romtelecom, UPC, NextGen și Digital Cable System. Instanţele au emis atunci ordonanţe preşedinţiale – hotărâri judecătorești care conţin măsuri cu caracter de urgență prin care furnizorii de cablu au fost obligaţi să retransmită postul de televiziune Digi24 în regim must carry.

Urmarea: Romtelecom (Dolce) și Digital Cable Systems introduc Digi 24 în grilă.

RCS (proprietarul Digi 24) și UPC s-au "ciocnit" și în zona drepturilor TV. În 2014, UPC a preluat drepturile de difuzare pentru meciurile din Liga I (deținute până atunci de RCS, care le difuza pe DigiSport).

Conflictul UPC - RCS s-a văzut în știrile Digi 24. Prin canalul de știri, RCS și-a atacat concurentul de pe piață.

În iulie 2014, modul în care UPC a introdus, la vremea respectivă, pachetul de fotbal în grila abonaților (fără să-i anunțe) a fost speculat într-o știre dată de postul Digi 24, deținut de concurenții de la RCS.

Într-o știre dată pe post, Digi 24 vorbea de "manevre comerciale" și de "contextul discutabil al încredințării directe a drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I". 

Materialul de pe Digi 24 nu menționa în niciun fel că postul de știri e deținut de RCS, însă sugera că era mai bine atunci când drepturile erau la RCS, decât la UPC. Detalii despre știrea de atunci, pe Paginademedia.ro, AICI.

În septembrie 2014, UPC introduce Digi 24 în grila de programe, obligat de instanță. Îl plasează pe poziția 809.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Acesti megaoperatori de cablu UPC si Telekom de ce nu isi canale proprii de stiri daca sint asa competenti. UPC nu e in stare de canale proprii doar retransmit canale tv produse de altii. Macar se pot lauda ca dau moka Oscarul 2017 prin Digi. Pe de alta parte celalalt megaoperator Telekom/Romtelecom a puiat canale de sport. Poate reinvie canalele Cinestar de pe vremea RTC...sau ceva canale documentare, ca ar rivaliza cu Wild sau BBC...dar macar de forma. Astept ca Digi sa atace si segmentul digital terstru(DVB-T2 pt stiutori) chiar si ppv/abonament. La sarbi si unguri terestru digital cistiga teren in detrimentul DTH/cablu. Imi place batalia intre Pro si Dolce pt fotbal champions league iar vecini sarbi dau pe programul national RTS1 meciurile(se vad la liber pe DVB-T2) sau la RTL2/Hu la fel meci din cupa ligi(23.02/joi) tot la liber...aaa uitasem ,la unguri se vede M4sport digital terestru (tot la liber). Doar sa locuiesti aproape de granita de vest, de exemplu in Banat
  • Cred ca Digi 24 a ramas SINGURUL post TV care informeaza corect privitorii.Cu regret o spun fiindca dintre informatorii corecti a disparut B1.
  • @Catalin
    Digi24 este "postul de stiri"de la care aflam ca-n Piata Victoriei ( supraetajata ?!? ) intra 250.000 de cetateni .
    De la "postul de stiri " iRealitatea aflam ca s-a mai construit un etaj ( 300.000 ) .
    Nu aflam de la Digi&iR : de ce si mai ales cu ce nu e de acord Nicusor Dan in privinta proiectului de lege a gratierii ( Nicusor e ala care sta cu chirie la garsoniera, dar care nu-si aduce aminte ce a facut cu 100.000 € acum 10 ani cind si-a cumparat teren din vinzari ulteriore , dar poate il ajuta Prelipceanu)
  • Mi se pare o prostie ca nu pot fi mutate posturile in ordinea pe care o doreste fiecare..(si la Digi au updatat receiverele HD sa nu poti muta dupa bunul plac) ...dar sigur se pot face liste de prefernite si la upc si sa il aduci pe Digi24 chiar si printre primele canale, nu doar pe 400... Sa fim seriosi...

Trimite un comentariu