Skip to main content

EXCLUSIV. România TV, către agenţiile care au scos reclamele: Vă rugăm să vă întrebaţi dacă nu cumva sunteţi victimele dezinformărilor şi intoxicărilor

 
EXCLUSIV. România TV, către agenţiile care au scos reclamele: Vă rugăm să vă întrebaţi dacă nu cumva sunteţi victimele dezinformărilor şi intoxicărilor

EXCLUSIV. România TV a trimis o scrisoare către agenţiile de publicitate, după ce reclame ale unor clienţi au fost retrase de pe post. Paginademedia.ro vă prezintă, în exclusivitate, documentul.

Publicitate

"Vă rugăm să vă întrebaţi dacă nu cumva, în timpul uneia dintre cele mai tumultuoase perioade, nu sunteţi victimele dezinformărilor şi intoxicărilor menite să decredibilizeze postul de ştiri România TV, să destabilizeze activitatea sa până la suprimare", se arată în scrisoare postului TV.

Şi continuă:

"Nu cumva aceste acţiuni de limitare şi chiar de blocare ale raporturilor comerciale pe care le derulăm de mai bine de cinci ani reprezintă tocmai incalcarea principiilor agreate şi susţinute reciproc până în prezent?!"

Postul de televiziune (care s-a remarcat prin atitudinea împotriva manifestaţiilor anti-ordonanţă, print burtierele tendenţioase şi prin interpretări distorsionate ale evenimentelor) îşi asigură agenţiile că România TV "respectă toate regulile jurnalismului şi toate reglementările legale din audiovizual, fără a fi în situaţia de a se situa de o parte sau de alta în timpul perioadei de criză pe care o trăim".

INTERGRAL scrisoarea România TV către agenţiile de publicitate (sublinierile aparţin redacţiei Paginademedia.ro):

Stimate Doamne, stimaţi Domni,

Ne adresăm Domniilor Voastre pentru clarificarea unor aspecte în ceea ce priveşte derularea colaborării noastre. Există voci care, fără să-şi asume direct şi transparent opinia şi decizia, exprimă păreri despre politica editorială a postului de televiziune al cărui spaţiu publicitar îl gestionăm, concluzionand ca aceata politica ar fi in neconcordanta cu principiile si valorile promovate de produsele dumneavoastra.

Vă informăm pe această cale că postul de televiziune România TV respectă toate regulile jurnalismului şi toate reglementările legale din audiovizual, fără a fi în situaţia de a se situa de o parte sau de alta în timpul perioadei de criză pe care o trăim.

Nici nu ar putea fi altfel pentru că nimeni nu este deţinătorul adevărului absolut, cu libertate de exprimare într-o societate democratică. Dacă nu ar fi aşa, publicul ar fi primul care ar amenda prin lipsa vizionării programului de televiziune pe care îl reprezentăm. Ori, audienţele măsurate de organismul abilitat confirmă interesul publicului pentru postul nostru de televiziune.

Credem că audienţa este principalul argument pentru orice client de publicitate care doreşte să-şi promoveze serviciile şi produsele pentru un public cât mai larg, aceasta fiind esenţa politicilor comerciale corecte pe care le practicăm şi credem noi că le şi respectăm în România. De asemenea si dumneavoastra, in trecutul apropiat impartaseati aceleasi idei si devize in ceea ce priveste politica comerciala.

In contextul actual, credem că este necesar să vă reamintim că publicitatea comercială nu are nicio legătura cu politica sau dezbaterea politică, nu înseamnă că prezenţa break-urilor de publicitate în cadrul programelor unui post de ştiri, aşa cum este şi România Tv, implică în vreun fel clienţii de publicitate pentru vreun partid sau om politic.

Toate acestea sunt foarte clar reglementate şi respectate şi ne exprimăm dezamăgirea că după o experienţă foarte bună şi reciproc avantajoasă vă însuşiţi dezinformările care circulă în spaţiul public. Vă rugăm să vă întrebaţi dacă nu cumva, în timpul uneia dintre cele mai tumultuoase perioade, nu sunteţi victimele dezinformărilor şi intoxicărilor menite să decredibilizeze postul de ştiri România TV, să destabilizeze activitatea sa până la suprimare.

Nu cumva aceste acţiuni de limitare şi chiar de blocare ale raporturilor comerciale pe care le derulăm de mai bine de cinci ani reprezintă tocmai incalcarea principiilor agreate şi susţinute reciproc până în prezent?!

Noi vă asigurăm de un singur lucru: România TV va continua să îşi îndeplinească cu succes misiunea de ,,câine de pază al democraţiei” întrucât libertatea de exprimare garantată de Constituţie acoperă cel puţin libertatea de a discuta toate chestiunile de interes public fără vreo restricţie sau teamă de pedeapsă.

Şi vă mai asigurăm de ceva:

Noi, România TV vom aplica practici comerciale corecte, respectându-ne partenerii şi asteptând acelaşi respect din partea dumneavoastră!

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ly kuy ly kuy
    @Valentin ...Romania TV e OTV3 ... A3 e OTV2 ... :)))
  • ly kuy ly kuy
    catre cei de la Romania TV ... stati linistiti, si cei ce si-au retras publicitatea de la voi tot de soros au fost platiti !!! Sau, poate, cei ce au facut asta au fost si ei in piata, la manifestatii, si s-au trezit apoi acuzati de posturile voastre ca sunt manipulati, cumparati, soroisti, etc ...cum sa va mai sustina daca voi v-ati apucati sa mintiti despre ei ;)
  • Ionela Ionela
    Daca acesta este textul scrisoarei.. sunt oripilata. Pare scrisa de un copil prost-crescut, laudaros si santajist emotional. Un jurnalist sau un PR nu ar scrie asa ceva.
  • JINARIU CORNEL JINARIU CORNEL
    In primul rind ROMANIA este o tara, cum se poate ca sa foloseasca aceasta denumire ,atita timp cind ei din program de stiri sau transformat in canal politic (apartinind unui urmarit prin INTERPOL ),deci ca si canal politic functioneaza la negru.Ce amenzi domnule? , ***, ce amenda de 10000 sau 100000 mai conteaza? ?atita timp cit nu detine licenta de canal politic al PSD ului, ar trebui pe loc inchis
    Cine si de ce i se permite sa functioneze sub un paravan de canal de stiri ???
    Ghita a fost in comisia SRI, stie toata lumea nu este un secret, cine il ascunde si de ce? ??ce interese sint acolo? ??
  • Anti-comunisti Anti-comunisti
    ***
  • Boicot Boicot
    Au iesit 600 de mii de oameni la proteste. Daca fiecare convinge un prieten, se fac 25% din familiile din ro. Daca toti am hotari sa boicotam consecvent produsele care isi fac reclama pe rtv si antena3, in cateva luni aceste posturi ar intra in faliment. Castigul ptr democratie in Ro ar fi imens, s-ar termina cu intoxicarea mediatica de care se fac vinovate aceste posturi; si psd/alde nu ar mai avea un instrument de propaganda. Daca vrem macinem psd, trrebuie sa incepem de la posturile tv care le sustin minciuna, hotia si impostura.
  • #rezist #rezist
    "România TV respectă toate regulile jurnalismului și toate reglementările legale din audiovizual, fără a fi în situația de a se situa de o parte sau de alta în timpul perioadei de criză pe care o trăim." - Pe bune? Când a fost RTV Imparțială? Atunci când a spus ca noi cei din strada suntem plătiți?
  • Sincer Sincer
    Voi rtv si antena3 ați dezinformat și continuați,iar CNA sunt pe urmele voastre.Hotul de Dragnea a venit la Hotul de Ghiță (tv),iar Hotul de Grindeanu la Hotul de Voiculescu (tv).......HOȚII LA HOȚI TRAGE...
  • George George
    De ce o societate comerciala precum RTV are dreptul sa utilizeze Romania ca si emblema a sa?
  • cristi cristi
    eventual RTV e "cainele democratiei"... in nici un caz de paaz
  • Adrian Adrian
    "CNA: Romania TV - 100.000 de lei amenda pentru dezinformare. "

    Asta ar trebui sa fie rasunsul tuturor.
  • Vladi Vladi
    "respecta toate regulile jurnalismului" WHAT? Ce au fumat astia, frate?
  • david david
    Care sunt firmele care au facut asta sa stim ce produse consumam. Nici acum nu cumpar zuzu.
  • Liviu Liviu
    Trebuie să recunosc că m-a bufnit râsul când am văzut titlul :)))
  • Lucian Lucian
    Astia de la Romania Tv ma fac sa rad si nu e momentul,ca mi-s crapate buzele si am si o indigestie...asa ca nu e momentul.Penibili de jenanti panalacapat :)))

Trimite un comentariu

sus