Skip to main content

CNA a dat o licenţă pentru un post TV, deşi mai există un altul cu acelaşi nume. Membru CNA: ne pot face plângere penală pe abuz în serviciu

 
CNA a dat o licenţă pentru un post TV, deşi mai există un altul cu acelaşi nume. Membru CNA: ne pot face plângere penală pe abuz în serviciu
televiziune_telecomanda_capital

Consiliul Naţional al Audiovizualului a acordat o licenţă de emisie pentru postul de muzică Impuls TV. Forul a dat licența, deşi mai există un post TV cu acelaşi nume, dar care emite local. Un membru CNA avertizează că există riscul ca insituția să poată fi atacată în instanţă din cauza acestei decizii.

Publicitate

Dacă în cazul Impuls TV membrii CNA nu au avut o problemă cu numele, alta a fost în urmă cu trei ani situația unei cerei de licență. În 2014, CNA a refuzat în două rânduri să acorde o licență de emisie pentru GDS TV (dezvoltat de Gazeta de Sud), pentru că numele - a motivat forul - ar fi semănat cu acronimul Grupului pentru Dialog Social.

Decizia de acordare a licenţei audiovizuale pentru postul Impuls TV a fost votată de şapte din cei nouă membri prezenţi la şedinţa CNA de ieri: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Orsolya Eva Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu.

Împotrivă au votat Gabriel Tufeanu şi Radu Herjeu.

Gabriel Tufeanu şi-a justificat votul spunând că mai există un post de televiziune local cu numele Impuls TV, iar suprapunerea celor poate aduce prejudicii acestui post.

Gabriel Tufeanu:

“Postul o să emită naţional, inclusiv în Fierbinţi, deci practic o să se suprapună două canale cu aceeaşi denumire într-un punct, lucru care nu este corect, pentru că putem să-i prejudiciem pe aceia care au deja licenţa. Din punctul meu de vedere nu se poate să dăm încă o licenţă cu aceeaşi denumire pentru alt radiodifuzor. Eu am considerat din start că nu este corect. Cei din Fierbinţi ne pot face plângere penală pe abuz în serviciu că i-am prejudiciat cu numele.”

Potrivit notei prezentate de Biroul Licenţe Autorizări al CNA, mai există un post TV cu acelaşi nume care emite local, în Fierbinţi Tîrg. Acest post difuzează zilnic două ore de program local şi 22 ore de videotext, retransmis în reţeaua proprie de comunicaţii electronice. Potrivit reprezentanților postului Impuls TV din Cluj-Napoca, numele postului local Impuls TV din Fierbinți nu este înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci. 

ISTORIA GDS TV. Licență respinsă de două ori din cauza numelui

Dacă în cazul Impuls TV membrii CNA nu au avut o problemă cu numele, alta a fost în urmă cu trei ani situația unei cerei de licență. În 2014, CNA a refuzat în două rânduri să acorde o licență de emisie pentru un post al cărui nume ar fi semănat cu acronimul Grupului pentru Dialog Social.

CNA nu a aprobat, în două ședințe, acordarea unei licențe pentru GDS TV, pentru că numele s-ar confunda cu acronimul asociației Grup pentru Dialog Social. Detalii aici și aici.

Postul și-a primit într-un final licența de emisie de la CNA abia în momentul în care s-a prezentat în fața Consiliului cu un nou nume, Alege TV. Detalii, aici.

Ce proiect are postul aprobat de CNA

Postul Impuls TV va avea o arie de difuzare naţională şi se va adresa targetului de vârstă 18-45 de ani, categoriilor de oameni cu statut social mediu spre ridicat, venituri peste medie şi educaţie medie/superioară. Se aşteaptă o audienţă formată din 60% femei şi 40% bărbaţi.

“Ideea lansării unui canal de televiziune muzical care să cloneze formatul muzical al postului de radio Impuls FM este mai veche, dar primii paşi concreţi făcuţi în direcţia execuţiei acestuia vin în perioada recentă când, în urma unui studiu de piaţa comandat de compania noastră, a reieşit şi potenţialul încurajator pe care o televiziune de profil l-ar avea”, se arată în prezentarea proiectului depus de reprezentanţii postului la CNA.

Grila postului va conţine 8,92% producţie proprie şi 91,08% producţii ale altor producători.

Grila de programe a postului Impuls FM:

Luni-Vineri:

07.00-10.00: Uzina de dume

10.00-19.00: Muzica ce-ţi place

19.00-22.00: Party Zone

22.00-07.00: Muzica românească

Sâmbătă-Duminică:

07.00-10.00: Artişti locali

10.00-13.00: RO Hot 30

13.00-22.00: Artişti locali

Principala sursă de finanţare a proiectului o constituie veniturile din publicitate. Estimare venituri pentru perioada 2016 - 2020:

 • 2017: 60.000 de euro
 • 2018: 120.000 de euro
 • 2019: 150.000 de euro
 • 2020: 150.000 de euro
 • 2012: 150.000 de euro

Postul este deţinut de firma SC Adway Direction SRL din Cluj Napoca, al cărei acţionar unic este Coroc Decebal Victor. Potrivit declaraţiei notariale depuse la CNA, acesta mai deţine 70% din capitalul social al firmei SC Selmaco International SRL, care deţine postul de radio Napoca FM din Cluj-Napoca.

Societatea mai deţine 9 licenţe audiovizuale pentru radiofiduziune terestră:

 • Impuls FM din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Sibiu şi Timişoara
 • Radio Impuls din Râşnov
 • Tradiţional Fm din Bacău şi Bistriţa
 • Tulcea FM

CNA a votat ieri şi modificarea licentelor audiovizuale pentru două dintre aceste posturi de radio. Astfel, Tradiţional FM din Bacău şi Bistriţa şi Tulcea FM şi-au schimbat numele în Impuls FM. Solicitzarea a primit şapte voturi pentru, de la Florin Gabrea, Valentin Jucan, Orsolya Eva Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu.

Consiliul a acordat până în acest moment 13 licenţe audiovizuale pentru televiziune în Cluj-Napoca:

 • Prin satelit: 4 - Look TV, Look Plus, Agro TV, Credo TV
 • Prin reţele de comunicaţii electronice: 9, din care 2 regionale - Digi 24 Cluj-Napoca şi Antena 1 din Cluj Napoca şi 7 locale - Look TV, look Plus, Agro TV, NCN Cluj-Napoca, E+, Pro TV şi nextgen Info-exclusiv videotext

În România sunt 11 posturi de televiziune muzicale: MTV, Music Channel (Music Channel HU), H!t Music Channel (Hit Music Channel HU), Kiss TV, Magic TV, Rock TV, Mooz Dance TV, Mooz Hits TV, Mooz Ro TV, M Slager TV şi Zenebutik.

 

 

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Comentarii

 • @Cristi: MTV Live HD, MTV Hits, Dance, Rocks, VH 1, VH 1 Classic, Balkanika etc. nu sunt posturi muzicale românești de aceea nu au fost trecute în articol. Ciudat este însă că nu au trecut U TV, ZU TV, Favorit, Etno, Inedit TV, Hora TV, Taraf TV. Nu a fost trecut nici Mooz HD (sunt 4 canale Mooz în total). Zenebutik a primit licența în România și cam atât, dar nu e introdus la nici un operator.
 • Acum postul din Fierbinți poate să își schimbe numele în Prima TV Fierbinți (mai este una la Slatina) sau, de ce nu, Digi 24 Fierbinți!
 • Cred ca autorul vrea sa o întreacă pe Iulia B la numărul de greșeli dintr-un articol.. de mult nu am mai citit un articol așa de slab...
 • În România sunt mai mult de 11 posturi muzicale. Pe lângă UTV și ZU TV (pe care nu le văd trecute acolo), pe teritoriul nostru mai emit și posturile Viacom - MTV LIVE HD, MTV Hits, MTV Dance, MTV Rocks, VH1, VH1 Classic. Tot posturi muzicale pot fi considerate și Etno TV, Favorit TV, Taraf TV, Balkanika TV, Muszika TV + Mezzo HD, Brava HD, DJAZZ TV, iConcerts TV, Trace Music TV.

Trimite un comentariu