Skip to main content

ESTIMARE. Câţi bani pierde Google după scandalul reclamelor plasate lângă conţinut extremist?

 
Google
Google

Veniturile Youtube, companie deţinută de Google, ar putea scădea cu 7,5% în acest an, pe fondul scandalului reclamelor plasate lângă videoclipuri cu conţinut extremist, potrivit unor analişti de la compania de brokeraj americană Nomura Instinet, citaţi de Businessinsider.com.

Publicitate

Procentul ar însemna o gaură în veniturile companiei Googl de aproximativ 750 de milioane de dolari, având în vedere veniturile anticipate în acest an pentru platforma video.

Estimarea vine la nicio săptămână după acţiunile companiei-mamă Alphabet au scăzut cu 4%, ceea ce a condus la o scădere a valorii absolute a gigantului cu aproximativ 25 de miliarde de dolari. Detalii, aici.

Potrivit analiştilor, veniturile Youtube, care se bazează în principal pe publicitatea plasată de brandurile mari, sunt estimate la 10.2 miliarde de dolari în 2017.

Unde ar putea să ajungă aceşti bani?

Potrivit sursei citate, companiile media tradiţionale vor încerca să profite de boicot, dând asigurări că publicitatea plasată pe TV garantează siguranţa mărcii cu publicul larg.

Pe lângă media tradiţională, atenţia ar putea fi îndreptată şi către alte platforme care se bazează pe conţinutul generat de utilizator, precum Facebook, Twitter sau Snapchat, scrie Businessinsider.com.

Businessinsider scrie că 5 dintre cei mai mari 20 de publicitari din Statele Unite, care cumulează 7.5% din cheltuielile totale în publicitatea din SUA, şi-au suspendat anunţurile de pe Youtube.

Printre cele mai mari branduri americane care şi-au suspendat publicitatea de pe Youtube se numără giganţi precum AT&T, Johnson & Johnson, Walmart, Verizon, Starbucks sau PepsiCo.

În numai două săptămâni, peste 250 de branduri din toată lumea şi-au suspendat publicitatea de pe Youtube, după ce s-a descoperit că anunţurile acestora sunt plasate alături de videoclipuri cu conţinut extremist.

Citeşte şi:

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus