Skip to main content

GATA? Dragoş Pătraru, pe picior de plecare de la Digi 24: “Deşi mai avem doi ani de contract cu această instituţie, cred că ne vom despărţi aici”

 
GATA? Dragoş Pătraru, pe picior de plecare de la Digi 24: “Deşi mai avem doi ani de contract cu această instituţie, cred că ne vom despărţi aici”

Pleacă Dragoş Pătraru de la Digi 24? După ce, în emisiunea de miercuri seară, Dragoş Pătraru a fost evaziv în legătură cu viitorul lui la potul de ştiri, în această seară a fost mai tranşant: sunt divergenţe clare între echipa Starea Naţiei şi postul de ştiri Digi 24

Publicitate

“Deşi mai avem doi ani de contract cu această instituţie, cred că ne vom despărţi aici,” a spus Dragoş Pătraru în emisiunea Starea Naţiei.

Există o diferenţă clară de viziune între Digi 24 şi echipa Starea Naţiei, a punctat Pătraru.

În această seară, emisiunea Starea Naţiei a fost întreruptă de două ori de Breaking News: Un camion cu militari s-a răsturnat într-o râpă. A doua întrerupere a durat aproximativ 40 de minute, timp în care au fost reluate, de mai multe ori, aceleaşi informaţii. Emisiunea Starea Naţiei s-a terminat aproape de 00.30, la două ore de la start.

Dragoş Pătraru, în emisiunea Starea Naţiei, joi, 29 iunie:

"Presa care apără interese ale unor instituţii şi ale unor corporaţii e un nonsens. Presa nu poate avea în vedere decât binele oamenilor, sancţionând derapajele - uneori inimaginabile - ale instituţiilor şi ale corporaţiilor.

Motiv pentru care, deşi mai avem doi ani de contract cu această instituţie, cred că ne vom despărţi aici."

El a precizat că emisiunea va continua, dar în altă parte:

“Nu ne despărţim însă de dumneavoastră, pentru că asta e, deja ne-am obişnuit, ne mutăm taraba în altă parte, dacă vom reuşi să ne înţelegem cu aceşti oameni în privinţa încheierii contractului din care mai avem doi ani.”

Dragoş Pătraru la Starea Naţiei, momentul integral:

"Filosofia după care ne-am orientat mereu în ceea ce am făcut aici, la Starea Naţiei, a fost asta: să nu tratăm niciodată privilegiat instituţiile de forţă, să lovim de fiecare dată acolo unde este puterea.

Să vorbim despre România aşa cum este ea: săracă, sărăcită, cu atât de mulţi oameni ţinuţi în mizerie, marginalizaţi, ba chiar acuzaţi că au ajuns aşa cum au ajuns.

Mai multe drepturi pentru cât mai mulţi înseamnă mai multă putere pentru cât mai mulţi, înseamnă mai multe şanse pentru cât mai mulţi.

Credem într-o societate care pune pe primul loc omul. Nu instituţiile, ci oamenii.

Din păcate, acum, după un an de muncă, avem certitudinea că am ajuns într-un loc în care toate aceste valori nu se regăsesc sau, dacă există, nu le vedem noi, nu le simţim.

Presa care apără interese ale unor instituţii şi ale unor corporaţii e un nonsens. Presa nu poate avea în vedere decât binele oamenilor, sancţionând derapajele - uneori inimaginabile - ale instituţiilor şi ale corporaţiilor. Motiv pentru care, deşi mai avem doi ani de contract cu această instituţie, cred că ne vom despărţi aici.

Nu ne despărţim însă de dumneavoastră, pentru că asta e, deja ne-am obişnuit, ne mutăm taraba în altă parte, dacă vom reuşi să ne înţelegem cu aceşti oameni în privinţa încheierii contractului din care mai avem doi ani.

Ne vedem în august cu un nou sezon Starea Naţiei, al cincilea."

Reamintim că, miercuri seara, în debutul emisiunii, Dragoş Pătraru a meţionat că sunt „puţine şanse să ne vedem tot aici, din august”.

„Am constatat că e o mare diferenţă între cum vedem lumea, noi cei de la Starea Naţiei şi cum o văd oamenii de la această fabrică (RCS&RDS - n.r.)”, a spus el. Ce a spus în emisiunea de ieri, AICI.

CONTEXT

La sfârşitul lunii mai, politica editorială a Digi 24 (care, între altele, nu a difuzat ştirea legată de punerea sub urmărire penală a RCS şi a unor manageri) a trezit o reacţie virulentă din partea realizatorului Starea Naţiei Dragoş Pătraru, care a acuza postul de ştiri că “se uită în altă parte”.

A urmat o reacţie în lanţ:

- Cosmin Prelipceanu, redactor-şef al Digi 24, a ieşit pe post cu o declaraţie. A explicat că postul a evitat subiectul Ioan Bendei "din respect pentru adevar si din dorinta de a ne pastra neutralitatea intr-o chestiune juridica delicata si complicata."

A precizat că poziţia lui Pătraru nu e poziţia Digi 24 şi a vorbit inclusiv de un proces împotriva realizatorului Starea Naţiei. De ce? Pentru că Pătraru "face o acuzatie extrem de grava. El spune ca unii dintre jurnalistii nostri sunt acoperiti. Il somam public pe Dragos Patraru sa prezinte lista".

- Dragoş Pătraru îi dedică un segment din emisiunea Starea Naţiei lui Cosmin Prelipceanu. Burtiera: "Postul nu e post destul, dacă nu şi fudul".

Pătraru: "Chiar, ce aveti cu Digi 24, domnule Prelipceanu? Pentru ca mie mi se pare ca vreti sa va ascundeti propria incompetenta scotand compania in fata. Noi am facut un demers pozitiv pentru companie, iar dumneavoastra veniti si ii dati companiei in cap. Vreti sa ingropati aceasta companie?"

- Cătălin Tolontan scrie despre situaţie. Dragoş Pătraru recuperează demnitatea grav avariată a lui Digi 24. Şi îi ajută pe toţi ziariştii oneşti ai postului spune Tolontan.

"Cosmin Prelipceanu comite un gen de alunecare din profesie, apucându-se să prezinte nu ştiri, ci interese comerciale sau legale ale RCS-RDS drept ştiri".

- Cristian Tudor Popescu îl apostrofează în direct în studioul Digi 24 pe Cosmin Prelipceanu: "Aşa ceva nu este normal. E un fapt, domnule Prelipceanu. E un fapt. E managerul postului, iar în clipa de faţă e urmărit penal.

"Cred că aveţi obligaţia să relataţi faptele şi nici un patron, nici un judecător, nici un organ de justiţie nu vă pot interzice să relataţi fapte clare petrecute cu persoane din conducerea acestui trust, care sunt cercetate penal, care au iată procese în desfăşurare. Trebuie să informaţi publicul cu ce se întâmplă acolo.

De unde a pornit totul: Dragoş Pătraru, criticile la Digi 24 şi înregistrarea VIDEO, aici

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alexandru Guzi Alexandru Guzi
    Orice trust media are si partile lui bune dar si parile ei rele... Regret ca s-a ajuns la acest moment...totusi era de asteptat la un momentdat dar nu asa de repede. Trage tare si vei ajunge acolo unde iti doresti!
  • mile mile
    si ei au interese
  • Cineva Cineva
    Daca nici la Digi24 nu s-a adaptat (care, chiar daca nu este perect, este cel mai bun post de stiri), atunci, nu mai are la ce televiziune sa se duca. Are 2 optiuni. Sa-si faca singur o televiziune sau sa treaca pe online. Si probabil va fi a doua varianta.
  • Brutus Brutus
    @Mirela Bugetara: A zis cineva că Voiculescu n-a lucrat cu securitatea sau că Antena 3 e mai catolică decât Papa? Nu, dar se pare că tu faci parte din acea pătură de oameni care trebuie să spună ceva de Antena 3 sau Voiculescu indiferent de subiectul discuției. Pentru voi, Voiculescu și Antenele sunt obsesii maladive. Și mai ai și acces la net
  • Florin B Florin B
    Ce de inculți dom-le! Te mai miri ca lucrurile sunt așa cum sunt? Triștilor! Ironia si pamfletul caracteristice poporului acesta, hazul de necaz te mai descarcă de năduful adunat peste zi. Păcat...
  • liliana liliana
    Să se ducă la *** că acolo sunt apărați toți ***
  • Mircea Mircea
    tare ma bucur! M-ai plictisit de groaza cu emisiunea ta. Era nasol ca, atunci cand ma puneam si eu la TV sa vad o stire, o analiza impartiala, apareai tu, un mascarici de doi bani, si trebuia sa schimb pe ceva documentare..

    mare usurare ca nu o sa ma mai impiedic de tine!
  • Rică Rîndunică Rică Rîndunică
    Cam aroganta atitudinea dumnealui. Acum sa fim sinceri, traim in Romania. Orice patron (sau aproape orice patron) in afara faptului e are in conducere o televiziune/radio/ziar tiparit sau online, face si alte mizerii pe langa ele. Iar domnul de fata, cred ca traieste intr-un vis continuu prin simplul fapt ca el si ca om nu e poate prea intreg la minte. Fie,e simpatic, nu tine cont de vorba lumii si le cam zice verde in fata. Se vrea a fi un Mircea Badea dar se pare ca tine mai mult la orgoliul lui personal de a face "libertatea presei" decat de a ramane undeva si sa faca ceva bun. Imi place de el, mi-a placut mereu, dar de data asta m-a dezamagit. Parerea mea e sa invete limba engleza si intre timp sa studieze politicile americanilor. Ca acolo chiar ar fi multumit, se pare. Sanatate, natie !
  • john john
    Regret mult și sper să nu treacă pe online: emisiunea lui este ca un rezume, nu prea scapă nimic, din ”cotidiene”; la ironizări, uneori mai greșește! Păcat, este bine documentat!
  • Mirela Bugetara Mirela Bugetara
    E distractiv cum oamenii Varanului, securist dovedit, vorbesc aici despre alt post pomenind despre "UM", "manipulare", "cenzura", "ipocrizie", "dezinformare". Am inteles! Deci Voiculescu n-a facut parte dintr-o UM de comert exterior a securitatii, Gadea nu manipuleaza prezentand doar ce-i convine, Ad. Ursu nu e ipocrit, Dana Grecu nu cenzureaza parerile contrare, Badea nu dezinformeaza! Cred ca Patraru s-ar potrivi de minune in galeria A3 care ataca justitia si opozitia si mangaie parinteste pe cap puterea, indiferent ce tampenii face... Probabil l-ar lauda toata lumea cand ar critica Antena3 :-)
  • alex alex
    Bendei si compensa primesc exact ceea ce au cumparat cu bani foarte multi. Dupa ce au dat afara o multime de oameni seriosi, s-au ales cu clovnul lui ghita si cu prelipceanu. Amandoi cu niste remuneratii lunare cu care erau platiti oamenii dintr-o redactie intreaga.
  • Brutus Brutus
    Acum și-a dat seama și Pătraru că Digi24 nu este decât o unitate militară, divizia manipulare și dezinformare?
  • Maria Maria
    Noi,marea majoritate a telespectatorilor,care urmărim cu f mare placere emisiunea dv și care nu avem posibilitate sa va urmărim online,va așteptăm cu drag pe orice post tv
  • bing bing
    DU-TE INVARTINDU-TE ca nu ai nicio carisma si esti plictisitor
  • F F
    De ce toate oalele se sparg în capul digi 24 când l au lăsat sa facă si sa spună ce vrea? :)) acum ca el are cine știe ce oferte sau planuri, e treaba lui. Nu e frumos ce face.

Trimite un comentariu

sus