Skip to main content

Alex Dima: Dupa un singur material am salvat 20 de mii de hectare de padure

 
Alex Dima: Dupa un singur material am salvat 20 de mii de hectare de padure

Merită? E o întrebare pe care o aud des: merită, dacă tot nu se schimbă nimic? 

Alex Dima: Merita. Si schimbam. Greu, nu atat de mult si de repede pe cat ne-am dori noi, dar schimbam. Mentalitati, in primul rand. Si sper sa se schimbe intr-o buna zi si intrebarea asta.
 
A fost vreun moment în care ai avut această senzație, în care ți-ai pus întrebarea aceasta, dacă merită?
 
Da. Mi s-a pus aceasta intrebare de multe ori. Si de mai multe ori, mi-am pus eu aceasta intrebare. Nu avem voie sa lasam steagul jos. Luptam pentru noi si pentru copiii nostri. Cumva, noi suntem vocea celor multi care nu au posibilitatea sa se faca auziti.
 
Ai avut vreun moment de revoltă? Documentați cazuri grave, unde poate apărea acest sentiment. La ce subiect? Cum ți l-ai temperat (dacă ți l-ai temperat)
 
Momente de revolta avem la toate materialele. Mai multe in acelasi material. Uite, acum lucrez la un material despre poluare. Am gasit Bicazul plin de gunoaie, Dambovita e neagra dupa ce iese din Bucuresti, aerul pe care il respiram este poluat.
 
Si politicienii nostri vorbesc despre legile Justitiei. Sa nu te revolti?
 
Ce înseamnă, pentru tine, România, te iubesc? Cum vezi legătura între nume și specificul emisiunii – reportaje și investigații “grele”.
 
Cu cat trece timpul, cu atat cred mai tare ca despre asta este vorba. Daca n-am iubi Romania, nu ne-am zbate atat. Uite, e ora 22:24. Sunt la munca. Si mai am de stat. Si se intampla asta cam de vreo 2 luni, de fapt, de vreo 10 ani.
 
Pentru ce faci România, te iubesc?
 
Pentru ca imi place foarte tare. Pentru ca aceasta emisiune face parte din mine, din noi. Noi suntem "Romania, te iubesc!" - Paula, Rares, Cosmin, Paul, Cristi.
 
Când ai intrat în echipă? Cum ai fost “recrutat”?
 
Din prima clipa. Am inceput cu mai multe campanii dupa care trecerea la emisiune a fost fireasca. Eram antrenati. Si i-am dat drumul si au trecut de atunci 10 ani.
 
Primul reportaj?
 
Desertificarea Romaniei.
 
Reportajul de suflet?
 
Toate. Dar am ramas legat de MagiCamp, Asezamantul de la Radauti, Oasa, paduri si multe altele. De fapt, lasam o parte din sufletul nostru in fiecare material. Cred ca de-asta sunt vii.
 
Cel mai importat rezultat? O schimbare/mobilizare/acțiune după un reportaj semnat de tine.
 
Daca tot am adus vorba de paduri, dupa un singur material am salvat 20 de mii de hectare de padure. La alt material, tot despre paduri, toate "personajele" din material au fost arestate. Asta da mobilizare. Sa-i vezi pe toti in duba.
 
Cât contează ratingul? Numai ratingul?
 
Conteaza. Ne arata ca suntem pe calea ce buna. Si ca nu muncim degeaba. Ca oamenii ne urmaresc. Si le multumim!
 
Cel mai greu moment din documentare?
 
Oho! La mai toate materialele ne confruntam cu un lucru, acum pare a fi insa cel mai greu, si anume - actualii guvernanti pun un zid in fata lor.  Pur si simplu nu le mai pasa. Nu mai raspund, dau informatii trunchiate, fug, pur si simplu. E din ce in ce mai dificil. Dar noi suntem aici! Si ne vedem de treaba pentru ca, nu-i asa, lucram cu materialul clientului!
 
Ai fost amenințat/amenințată? Intimidări? Bețe-n roate? Eschive? Pe ce subiecte? (probabil un material merge numai pe acest subiect J )
 
Da, la toate variantele.
 
Cât lucrați la un subiect?
 
Enorm. Pentru un episod de 42 de minute filmam minim 42 de ore de material brut. Asta inseamna o ora de brut = un minut pe post.
 
Au fost documentări fără finalizare?
 
Au fost. Putine. Cand iti dai seama ca pista este gresita, ca lucrurile nu stau chiar asa in teren s.a.
 
Cel mai greu moment de după difuzare?
 
Cand te gandesti ca n-ai urmatorul subiect.
 
Ai avut vreodată temerea că emisiunea ar putea fi scoasă din grilă? A existat o astfel de posibilitate. E o emisiune jurnalistică pe un post de divertisment, într-o zi de duminică.
 
Au fost momente in care ne gandeam daca ar fi posibil sa se intample asa ceva. Slava Cerului ca nu s-a intamplat. Si a inteles toata lumea ca "Romania, te iubesc!" este un brand, o marca PRO TV, un produs, daca vrei, care face cinste postului.
 
Acum, la ce lucrați? Câți sunteți în București?
 
Alex Dima: Lucrez la un material despre poluare. O sa fie duminica pe post.
Publicitate

Citiți în linkurile de mai jos TOATE răspunsurile echipei România, te iubesc. Pe larg:

Paula Herlo: Îmi doresc sa apuc ziua in care sa spun din tot sufletul: Romania, te iubesc!

Cosmin Savu: Numele România, te iubesc este de multe ori o ironie la adresa celor care au ales “sa iubeasca” Romania siluind-o

Paul Angelescu: Ma revolta aceleasi lucruri de care se loveste toata lumea

Rareș Năstase: Fac pentru mine. Si pentru familia mea si pentru cei de pe strada mea, din orasul meu, din Romania

Proiectul editorial Paginademedia.ro este susținut de MedLife.


MedLife - am inceput cu un juramant, continuam cu un angajament.

De mai bine de 20 de ani investim in oameni si in tehnologie medicala. Crestem odata cu noile generatii de doctori pentru a atinge cel mai inalt nivel de performanta in actul medical.

Sanatatea este profesia si pasiunea noastra si vrem sa imbunatatim calitatea vietii fiecarui pacient, cu grija, cu atentie si oferind intotdeauna cele mai bune optiuni de tratament.

Am devenit cel mai mare operator privat de servicii medicale* investind constant in oameni si in tehnologie. Si nu ne oprim aici. Pentru ca la MedLife ne-am luat angajamentul sa facem Romania bine.

*conform cifrei de afaceri
 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu