Skip to main content

Pătraru, la ultima ediţie din sezon pe TVR. "Ordinul pe unitate este clar. A fost dat acum mai bine de şapte luni: Starea naţiei, afară de pe postul naţional"

 
Pătraru, la ultima ediţie din sezon pe TVR. "Ordinul pe unitate este clar. A fost dat acum mai bine de şapte luni: Starea naţiei, afară de pe postul naţional"

"La ora asta, miercuri, 13 iunie, habar nu am ce vom face", a spus Dragoş Pătraru la utlima ediţie din sezon, la TVR 1.

Publicitate

"E foarte posibil să mergem acasă şi să nu mai revenim nicăieri", a continuat. Şi a terminat cu un mesaj optimist:

"Încă mai am speranţe că ne vom vedea cu încă un sezon al acestei emisiuni, chiar dacă în acest moment habar nu am unde. Aşa că vă spun la revedere, nu adio!"

Legat de relaţia cu TVR:

"Ordinul pe unitate este clar şi a fost dat acum mai bine de şapte luni: Starea naţiei, afară de pe postul naţional. Este misiunea noului management. Ieri, departamentul juridic căuta încă nişte motive să fim daţi afară fără să se ajungă la procese şi la plata unor daune.

E amuzant ce se întâmplă. La procese oricum vom ajunge, pentru că încercări de intimidare, de cenzură, pentru că abuz în serviciu din partea unor oameni de aici, aduşi de partid de pe stradă şi puşi în funcţii de conducere, pentru că tratament diferenţiat acordat unor producţii ale televiziunii publice."

Dragoş Pătraru, miercuri, 13 iunie, la ultima emisiune din sezon la TVR 1:

Da, astăzi se încheie cel de-al cincilea sezon al emisiunii Starea naţiei, cel de-al treilea al nostru, la TVR. E ceva, nu? Înseamnă aproape o mie de emisiuni. Cu bune şi cu rele. Dar n-ar fi fost nici măcar zece emisiuni, dacă n-aţi fi fost voi, telespectatorii Starea naţiei. Sunteţi cei mai importanţi, la emisiunea asta. Ştiţi de ce? Pentru că ne oferiţi libertatea de a încerca să apărăm seară de seară interesul public, nu corporaţii, nu partide, nu instituţii de forţă ale statului.

Se spune că un jurnalist îşi ia câtă libertate vrea. Ei bine, pentru că v-am avut pe voi, pentru că v-am chinuit pe voi, plimbându-vă de la o televiziune la alta, am putut să ne luăm toată libertatea. Uneori am sărit calul, de multe ori am greşit, dar am acţionat întotdeauna cu bună credinţă, având în vedere interesul publicului. Şi pentru sprijinul ăsta total al vostru, fără de care presa adevărată nu poate exista, vă mulţumim.

Ştiu, vă întrebaţi ce vom face în continuare. Şi noi.

La ora asta, miercuri, 13 iunie, habar nu am ce vom face. În mod normal, în contractul meu scrie să el se prelungeşte automat dacă ne îndeplinim clauza de audienţă minimă, de 1,5 puncte. Apropo, unii se premiază serios, aici, la TVR, când fac un punct de rating, noi trebuie să facem minimum 1,5. Da, libertatea editorială e scumpă. Financiar, emisiunea îşi acoperă costurile din reclame, tot ce am spus despre ce se întâmplă la TVR a avut în spate interesul public - staţi să vedeţi ce mai urmează, că nici n-am început.

Foarte mulţi oameni minunaţi din interior ne susţin şi le mulţumesc pentru asta, probabil vor face şi ei obiectul restructurărilor care se pregătesc cu atenţie în nişte birouri.

Doar că ordinul pe unitate este clar şi a fost dat acum mai bine de şapte luni: Starea naţiei, afară de pe postul naţional. Este misiunea noului management. Ieri, departamentul juridic căuta încă nişte motive să fim daţi afară fără să se ajungă la procese şi la plata unor daune.

E amuzant ce se întâmplă. La procese oricum vom ajunge, pentru că încercări de intimidare, de cenzură, pentru că abuz în serviciu din partea unor oameni de aici, aduşi de partid de pe stradă şi puşi în funcţii de conducere, pentru că tratament diferenţiat acordat unor producţii ale televiziunii publice...

Pentru că e foarte posibil să mergem acasă şi să nu mai revenim nicăieri, vreau să mai mulţumesc celor de aici, de la televiziunea publică, alături de care am lucrat excelent, în ultimul an.

Oamenii cu care lucrăm direct şi pe care nici măcar pe ecran, aşa, în fugă, nu i-am trecut - dacă îi vedeţi acum înseamnă că am reuşit s-o facem şi pe asta - dar şi cei care ne transmit, de când am revenit aici, mesaje de susţinere. Iar eu par un tip inteligent pentru că în mine vedeţi, seară de seară, munca a 15 oameni.

Am reuşit, împreună cu oamenii minunaţi de aici din TVR, să facem peste o sută de scenete, în acest sezon. Încheiem emisiunea cu un montaj din aceste momente, care pentru mine au fost o experienţă fantastică. Le mulţumesc celor de la costume, de la recuzită, fetelor de la machiaj, fără de care totul ar fi arătat foarte trist.

Încă mai am speranţe că ne vom vedea cu încă un sezon al acestei emisiuni, chiar dacă în acest moment habar nu am unde. Aşa că vă spun la revedere, nu adio! Ţinem legătura pe pagina noastră de facebook, dacă vreţi, puteţi să descărcaţi aplicaţia Stareanaţiei, e gratuită.

Vezi interviul VIDEO acordat Paginademedia.ro de Dragoş Pătraru, aici.

VIDEO. Mesajul lui Dragoş Pătraru din finalul ultimei ediţii Starea Naţiei:

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Paco Paco
    În locul celor de la Starea Nației va intra pe post Alexandru Sassu, un titan al televiziunii care va matura orice concurență. Își va aprinde un trabuc, se va așeza cu picioarele pe masă și va explica psihedelic cum se face jurnalismul secolului XXI. Coleg de platou îi va fi Sorin Burtea, care deja a propus ca noua emisiune să se numească Interes Personal, întrucât clasica sa capodoperă, Interes General, a devenit anacronică. Cei doi vor fi arbitrați de Marina Almășan, regina platitudinilor, care la finalul fiecărei ediții le va oferi, sub formă de ciubucuri, diverse cadouri - păstrând tradiția pe care o practică de pe vremea Ceaiului de la ora 5. Producător urmează să devină Iuliana Marciuc, decisă să se reprofileze după rușinea pățită cu Eurovision. Creierul emisiei rămâne stratega Oana Popescu, această miss TVR ajunsă la vârsta deplinei maturități profesionale după o viață de plimbat hârtii și de păcălit presa. Invitați? Păi mai e nevoie de invitați?!
  • Robert Robert
    Discutii private sa ai pe banii tai, nu pe banii statului, clar?
  • Mari Mari
    Of doamne, ce minte îngustă au îmi oameni, asta este daca a deranjat pe uni, și are dreptate, poate in '90 nu am fost bătuți suficient de ' mineri' , câți ani ne mai trebuie sa înțelegem că noi nu ne aflam pe nici un drum, că țara are nevoie de oameni cu valoare, nu de non_ valoare, păcat de sacrificii, doamne dai mintea românului de pe urmă. Îmi doresc să mergi mai departe cu emisiunea, copilul meu are 16 ani și te apreciază și respectă foarte mult.
  • F F
    Nicio televiziune decenta nu se mai risca cu Pătraru. Emisiunea asta nu a pornit de la România Tv? Sa se întoarcă acolo. Parca tocmai cu ăștia nu s-a certat.
  • Sanda Abrudan Sanda Abrudan
    Felicitari @Dragos Patraru si speram sa te vedem cat de repede pe alte televiziuni mai deschise la minte. Orium, cine se mai uita la prafuitul TVR?
  • sorin sorin
    @Dannyboy: ce inseamna "mina care l-a hranit"? Tu traiesti in feudalism de crezi ca jurnalistul e precum menestrelul, trebuie sa cinte la ducele care l-a primit in castel? Adica sa-i pupe mina Doinei Gradea sau cum? Omule, TVR e finantat de tine, tu il plateai pe Patraru si felul lui de a-ti multumi a fost acela de a nu se indoi!
  • teodor teodor
    Apropo Cristache ce audiențe adună întreb pentru un prieten.
  • Dannyboy Dannyboy
    Acest ctitor al umorului romanesc este oropsit de forte oculte. Si ce daca a turnat discutii private, si ce daca a tradat mana care l-a hranit? Totul a fost pentru interesul public, nu-i asa? Du-te acasa si odihneste-te, patron al umorului de pretutindeni, ca tara chiar nu are nevoie de un om atat de mic! Avem alte probleme mai mari, pe care tu doar le-ai luat in ras.
  • calu lu fat-frumos calu lu fat-frumos
    Da, ba, *** care se baga peste oamenii talentati si nu-i lasa sa-si manifeste elucubratiile intelectuale si umoru de bloc. E plin TVR de pa tza kine cu emisiuni de 2 bani. Vezi cine-ti mai deschide usile acum dupa ce-au vazut ca umbli cu reportofonu deschis la tine.
  • geo geo
    Du-te, băi, acasă.
    Dacă ești cu adevărat bun te vor căuta cele mai mari televiziuni de pe planeta asta. Realitatea, Nasul, TVH, TarafTV, Etno TV, National TV si B 1 TV te vor cauta. Tine telefonul pe aproape.

Trimite un comentariu

sus