Skip to main content

10 ani. O poveste FASCINANTĂ: Cum a ratat Dogan ocazia să fie acţionar la Realitatea TV

 
10 ani. O poveste FASCINANTĂ: Cum a ratat Dogan ocazia să fie acţionar la Realitatea TV

10 ani în 10 săptămâni. Înainte de a lansa Kanal D în România, turcii de la Dogan au avut mai multe încercări. Prima, cu Realitatea TV. Eşuată, după cum veţi vedea în continuare, urmare a unei poveşti în care în rolurile principale au fost Liviu Luca (preşedintele Realitatea TV) şi Begum Dogan (fata magnatului turc Dogan, cea care s-a ocupat de staţia din România).

Publicitate

Ulterior, Dogan s-a asociat cu Ringier (25% au avut elveţienii la începuturile Kanal D), înainte de a rămâne 100% acţionari.

O poveste din seria 10 Ani de Paginademedia, 10 ani în 10 sătpămâni. Una dintre multele exclusivităţi publicate în cei 10 ani de Paginademedia.

45 de minute! Doar trei sferturi de oră au despărţit-o pe Begum Dogan, fata magnatului turc Dogan, de ocazia de a negocia intrarea în acţionariatul Realitatea TV, scria Paginademedia.ro în 2009.

Fiica magnatului a întârziat la întâlnirea cu Liviu Luca, preşedintele consiliului de administraţie al Realitatea TV. Când ea a ajuns, era deja prea târziu: “Ce vrei tu, avem noi! Timpul a expirat. Pa!”, a repezit-o Luca.

Episodul se petrecea în 2006 şi reiese din câteva documente intrate, la vremea respectivă, în posesia paginademedia.ro. Dogan tatona pe atunci piaţa românească şi avea să lanseze, la începutul lui 2007, postul Kanal D, în parteneriat cu grupul elveţian Ringier.

Conform unei Note de interceptare din “Dosarul Stantchev”, obţinută de paginademedia.ro, bulgarul acuzat de spionaj îi povesteşte unei doamne întâlnirea Liviu Luca-Begum Dogan:

Paginademedia.ro prezenta în exclusivitate extrasul din interceptarea făcută de serviciile secrete. Dialogul a avut loc la 22 septembrie 2006:

Stamen Stantchev: Am avut o întâlnire cu fata lui Dogan. Or să deschidă un post de televiziune. Am avut întâlnire cu fata proprietarului. I-am făcut cunoştinţă cu Nic. Mi-a propus să lucrez pentru ea. Cred că ţi-am spus că miercuri s-a întâlnit cu Luca.

O doamnă: Ce vârstă are ea?
Stamen Stantchev: 28 de ani. Nu are niciun fel de experienţă. Deci s-a întâlnit cu ea în Hilton şi a întârziat 45 de minute. Îl ştii pe Luca. A zis: Ce vrei tu avem noi. A rămas şocată. Şi Luca: A expirat timpul. Pa!

O doamnă: Pe bune?
Stamen Stantchev: Da. Cred că e bun. Mie îmi place. Nu poţi să suni? Întârzii 45 de minute şi vrei să cumperi Realitatea? A vrut, dar nu a mers din cauza asta.

Liviu Luca şi-a amintit întâlnirea a confirmat-o. Reţinut în detalii, nu vorbeşte, "pentru că nu este corect", despre scurta întrevedere şi nici despre motivul pentru care s-a încheiat brusc:

A fost o întâlnire cu o doamnă, nu pot să vă spun nimic, nu ar fi corect din partea mea”, spunea în exclusivitate pentru paginademedia.ro preşedintele Consiliului de Administraţie al Realitatea TV.

Avea Realitatea intenţii clare de a vinde staţia TV? Liviu Luca, în exclusivitate pentru paginademedia.ro:

„De vândut nu am fi vândut niciodată Realitatea TV, dar era interesantă o intrare în acţionariat a grupului Dogan. Vorbim totuşi de un trust de presă foarte puternic, de miliarde de dolari. La vremea respectivă, noi eram încă nişte pigmei.”

Articolul din 2009, aici: PoveŞtirile Media: EXCLUSIV - Cum a ratat Dogan ocazia să fie acţionar la Realitatea TV

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Doru Doru
    Nu te lasa. Fiecare "postare" de "troll" iti aduce ceva bani in plus.
  • Doru Doru
    "Daca se intampla .. ce se alegea de PR (citit PaaaaaR)?"
    Nu te lasa. Fiecare "postare" de "troll" iti aduce ceva bani in plus.
  • Doru Doru
    Daca se intampla .. ce se alegea de PR (citit PaaaaaR)?
  • bing bing
    turcii au dat cu iataganul in noroi...in noroiul din balta Realitatii
  • Pestritu' Pestritu'
    Pfoai de *** ***! 45 de minute

Trimite un comentariu

sus