Skip to main content

10 ANI. DERAPAJE. Mihaela Rădulescu şi lecţia de sex în direct. Războiul dur Intact-Adevărul. Şi ficatul lui Minculescu

 
Mihaela Radulescu în 2009. Sursa foto: Libertatea.ro
Mihaela Radulescu în 2009. Sursa foto: Libertatea.ro

10 ani în 10 săptămâni. Acum zece ani, Paginademedia.ro lansa rubrica Derapaj, care îşi propunea să semnaleze abaterile de la normele profesionale din media, fie ea scrisă sau audiovizuală.

Publicitate

Trei cazuri de acum zece ani. Actori:

  • În primul, Mihaela Rădulescu, cu o "lecţie de sex" în direct.
  • Al doilea, Jurnalul Naţional şi Adevărul, pe atunci în război pentru Enigma Otiliei.
  • Al treilea, Libertatea, pe atunci tabloid, cu o ilustraţie neinspirată la articolul despre transplantul de ficat al lui Cristi Minculescu.

1. Mihaela Rădulescu şi lecţia de sex în direct

O "lecţie de sex" ţinută de Mihaela Rădulescu de 8 martie, în emisiunea Duminica în familie a atras o somaţie din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului. "E un rateu spectaculos pe o temă importantă", a spus Dan Grigore, membru CNA.

"Ce-am vrut eu să vă ofer astăzi este o emisiune pe care n-am făcut-o niciodată de frică", şi-a început emisiunea din 8 martie Mihaela Rădulescu: "astăzi vorbim despre cum se fac copiii". Monitorizarea CNA arată prestaţia vedetei, cu citate explicite dintr-un Atlas al corpului uman, o emisiune în care s-a ascultat "muzică de făcut copii", iar vedeta a purtat, după cum a a declarat, "lenjerie de făcut copii": V-aştept să facem copii în direct! a spus Mihaela Rădulescu.

"Facem o emisiune educativă, am invitat copii în emisiunea noastră, vrem să vorbim despre asta. Vrem să vedem dacă de 8 Martie femeile primesc flori, da poate şi-un orgasm. Şi-o să vă spun acum de ce şi n-am luat-o razna. Cei care vor să facă astăzi copii, îi invit s-o facă."

Mai mult, a promis un "premiu surpriză" celor care dovedesc, prin telefon sau prin SMS că se află "pe şantier", adică au răspuns invitaţiei de a face copii "în direct".

Ce a spus Mihaela Rădulescu în emisiunea de acum 10 ani, aici: Antena 1, somată pentru lecţia de sex a Mihaelei Rădulescu

2. Un conflict comercial Jurnalul Naţional - Adevărul, transformat într-o dispută editorială.

Jurnalul Naţional şi Adevărul se luptau pentru Enigma Otiliei. Jurnalul naţional a acuzat Adevărul că a publicat romanul Enigma Otiliei fără a deţine drepturile. Urmarea: articole virulente de ambele părţi (inclusiv în Săptămâna financiară), între care se remarcă limbajul violent al Jurnalului naţional într-un articol care a deschis ziarul într-o zi şi un materialul din Adevărul semnat chiar de directorul companiei, Răzvan Corneţeanu.

Câteva episoade ale războiului:

În plin război cu Adevărul pe tema Enigma Otiliei, Jurnalul naţional publică articolul “Petrolistul ilegal”, chiar pe prima pagină, un material despre averea proprietarului Adevărul Holding, Dinu Patriciu.

Într-o seară, Marius Tucă (directorul Jurnalului) a anunţat în direct la Observator că Jurnalul naţional acţionează Adevărul în instanţă. Săptămâna financiară (revistă a Intact, condusă atunci de Gabriela Firea) titra Adevărul e că Dinu Patriciu e un hoţ (cu trimitere din prima pagină).

Apoi, pe două pagini, Adevărul publică un articol semnat chiar de directorul general al companiei, Răzvan Corneţeanu: Adevărul şi concurenţa de tip sovietic (tot cu trimitere de pe prima pagină): "Pseudojurnalismul practicat de mediile lui Dan Voiculescu în ultimele zile este demn de spaţiul fostei URSS" îşi începea Răzvan Corneţeanu pledoaria din Adevărul.

Din punct de vedere jurnalistic, aceste episoade sunt derapaje. Toate transformă un diferend de natură comercială într-o dispută editorială, scria atuncit Paginademedia.ro.

VEZI Episoadele războiului din 2009:

3. Libertatea şi ficatul lui Minculescu

Ziarul Libertatea a ţinut să-şi exprime uimirea faţă de operaţia de transplant a lui Cristi Minculescu într-o demonstraţie în imagini a la Dan Diaconescu. Tabloidul a servit cititorilor, în imagini, ficat la kilogram.

Ziarul argumenta: "Libertatea a făcut o simulare, folosind ficat de porc, pentru a vedea care este diferenţa între un organ obişnuit şi cel scos de medici din corpul artistului.”

Imaginile, publicate şi în ziar, nu mai au nevoie de niciun comentariu:

Articolul de atunci: Libertatea vinde la kilogram ficatul lui Cristi Minculescu

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • bing bing
    mie scarba rau de asta, bine ca a parasit romanii au talent
    si-a cheltuit banii pe silicoane si hialuronic acid
  • Mile Mile
    Era tânara atunci Mihaela, avea doar 53 de ani ...

Trimite un comentariu

sus