Skip to main content

FOTO. În sfârşit. Vom avea TVR 1 HD şi TVR 2 HD

 
TVR - Foto: Paginademedia.ro
TVR - Foto: Paginademedia.ro

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat cererea TVR de emisie în varianta high definition pentru posturile TVR 1 şi TVR 2.

Publicitate

Nicolae Voican, reprezentantul TVR în relaţia cu CNA:

„Aşa cum doamna Gradea, preşedinte director general al TVR, v-a spus undeva în luna mai, noi intenţionam ca canalele TVR să se vadă şi în format HD. Suntem pregătiţi acum şi din punct de vedere tehnic şi editorial să dăm în simulcast TVR 1 SD şi HD şi la fel şi cu TVR 2.”

Reprezentantul TVR nu a precizat data de la care vor fi disponibile canalele în grilele cabliştilor. Paginademedia.ro a trimis o solicitare către TVR. Vom adăuga răspunsurile de îndată ce le vom primi.

Totodată, TVR a informat CNA despre serviciul media audiovizual la cerere TVR+, care urmează să fie relansat. „A existat până la sfârşitl anului trecut într-o variantă de teste. Dăm doar canalele lineare ale posturilor noastre.”

Despre acest serviciu Nicolae Voican a explicat că are zona de transmisiune live a posturilor TV (mai puţin producţiile pentru care nu au drepturi în online), dar şi secţiune cu înregistrări ale emisiunilor. „Avem şi o secţiune de înregsitrări în care o parte din emisiunile reprezentative ale noastre pot fi vizionate un număr de săptămâni.”

„Intenionăm ca pe viitor în această secţiune de înregistrări să fie şi emisiuni de arhivă”, le-a spus Voican reprezentanţilor CNA.

Galerie FOTO. Noile sigle TVR 1 HD şi TVR 2 HD

  • Foto: Paginademedia.ro
  • Foto: Paginademedia.ro
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Livia Pila Livia Pila
    Ca Canalele. Cacofonie specifica unui om de nădejde al Gradenei. DNA sa vina sa o ia!
  • Ana Ana
    TVR HD ar trebui sa devina ce a fost odata TVR Cultural.
    Canale de sport sunt o droaie pe la Digi 1,2,3,4... etc sau Telekom 1,2,3,4,5...etc. :)
  • vasile vasile
    Faine sigle! TVR HD a devenit deja post de Sport.
    Vor intra in grila de la 1 Decembrie. Asa s-ar cuveni !
  • bing bing
    amatoristic ca intotdeauna la TVR
    textul HD sub cifra nu da bine
  • Daniel Daniel
    @mark, mă refeream la felul în care au amplasat „HD”-ul, la care oricum majoritatea televiziunilor încep să renunțe (la fel ca la textul cu 16:9). Arată oribil acele cifre strivite. Rebrandingul din 2004 a fost foarte reușit dar o retușare modernă n-ar strica. Priviți exemple: televiziunile publice din Ungaria (MediaKlikk) și Franța (francetv), relativ recent trecute printr-un rebrand. Chiar și polonezii, deși au păstrat aceleași sigle de multă vreme, au știut mereu să țină pasul cu vremurile în ceea ce privește ident-urile. La noi e dezastru, promo-uri făcute de amatori.
  • Omar Omar
    E o minciună penală. În TVR să se stie că nu există capacitatea tehnica pt trecerea la HD. Editorial nu mai spun, că nu există nicio directie...așa când amatorii ajung directori după concursuri de ...împrejurări.
  • Claudiu Claudiu
    Si tu te pricepi la design...chiar sunt ok siglele TVR. Față de ce au avut inainte sau ce au alte posturi arata destul de bine, simple si de efect. Or fi mai bune cele de la pro...unde nu mai stii la ce posturi te uiti, dupa noile denumiri
  • mark mark
    @Daniel, a fost un rebranding acum ceva vreme ani, nu chiar 20 de ani, poți căuta dacă te roade problema și vei avea o surpriză ;-)
  • Daniel Daniel
    Cele mai urate sigle din România, pe bune. Execrabile. Cine e designer la TVR? Ionuț Cristache? Un copil de clasa a treia? Un tip care a făcut arte la fără frecventa? Pe bune? Chiar suntem în 2018? TVR ne reamintește și cu prilejul asta ca suntem cu cel puțin 20 de ani în urma.
  • Marian Negrut Marian Negrut
    Tvr hd va dipare sau devine tvr sport hd ?

Trimite un comentariu

sus