Skip to main content

CNA a respins reanalizarea cazului Realitatea TV. Emisia se va opri în această seară

 
CNA a respins reanalizarea cazului Realitatea TV. Emisia se va opri în această seară

Consiliul Național al Audiovizualului a respins cerea de reanalizare a cazului Realitatea TV. Alexandru Kocsis, membru nou intrat în CNA, a cerut reanalizarea sancțiunii. Acesta a invocat faptul că a lipsit din ședința de marți.

Publicitate

Votul pentru cererea de reanalizare a fost respins deoarece nu a strâns minimul de șase voturi necesare. Solicitare lui Kocsis a picat, dar a avut patru voturi pentru

  • Dorina Rusu, Alexandru Kocsis, Radu Herjeu, Orsolya Borsos

Reamintim că postul de știri a fost sancționat, în ședința de marți, cu întreruperea emisiei pentru 10 minute, pentru modul în care a reflectat evenimentele din jurul protestelor din 10 august. Realitatea TV ar trebui să își oprească emisia pentru 10 minute astăzi, între ora 19:00 - 19:10.

Alexandru Kocsis, în ședința de astăzi a CNA: 

„La ședința anterioară celei din data de 15 ianuarie, am fost și eu prezent și am vizionat toate emisiunile postului Realiatea TV, referitoare la protestele din 10 august. Deoarece nu am avut timp să dăm și un vot s-a amânat pentru următoarea ședință, la care se știa deja că eu voi lipsi. Nu mi se pare corect că nu am avut ocazia să îmi exprim punctul de vedere. Aveam și eu o decizie pe care să o iau în acea privință. Mai am și alte argumente în legătură cu sancțiunea care a fost dată.

Să presupunem că postul va contesta sancțiunea și va avea câștig de cauză în instanță, ce vom face? Cum vom putea să dăm înapoi acele minute de emisie?

Faptele sancționate sunt vechi de cinci luni, acestea trebuiau judecate atunci. Dacă instituția din care facem parte dorea să îndrepte ceva ar fi trebuit să îndrepte lucrurile la momentul potrivit. Nu mai putem vorbi de îndreptare, ci doar de sancționare. Sancționarea a fost interpretată ca o comandă politică.

Există și un avantaj al faptului că dicutăm anumite fapte după cinci luni. De exemplu, putem vedea dacă au existat consecințe ale acelor emisiuni. Unul dintre motive este că postul de televiziune a fost sancționat este instigare la violență. Mie nu mi s-a părut acest lucru.”

Citește cum a decurs ședința CNA în care s-a decis suspendarea emisiei Realitatea, AICI

Citește și:

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Am niste capturi de ecran de pe live-ul de pe facebook al realitatii din timpul sanctiunii.Unde as putea trimite imaginile?
  • Adevarul este ca avem de-a face cu doua entitati corupte politic. Ma refer la CNA, care amendeaza doar pe cine trebuie si sunt sanctionate doar televiziunile care nu tin cu PSD-ul si Realitatea tv care din punctul meu de vedere, forteaza la maxim nervii celor de la CNA si PSD, si de multe ori intrece limita bunului simt. CNA, apara si lasa sa se prescrie sesizarile ca privesc abaterile televiziunilor apropiate de PSD si in acest mod, Antenele si Romania tv, primesc amenzi de ochii lumii, gen 10000ron, dupa care continua cu nerusinare sa incalce normele deontologice. Cred ca ar trebui desfiintat CNA-ul pentru ca este o institutie total corupta, iar Realitatea tv inchisa, daca nu isi plateste datoriile catre stat.
  • ...CU SUFLETUL ALATURI DE REALITATEA Tv,CEL MAI DE BUN SIMTZ SI REALIST POST TV!!!!SUCCES!!PENTRU TELESPECTATORII DUMNEAVOASTRA,INTRE CARE SI EU!!!
  • CNA trebuie desfintat si infiintarea unui organism modern european seamana mai mult cu cel din vremea lui GHEORGHIU DEJ ,ANA PAUKER,VERES LUKA. care nu reprezentau interesele poporului roman de a avea acces liber la informatii.
  • Alexandru Kocsis Cristea (PNL) sa se invete minte si sa participe la toate sedintele CNA, pe viitor. Cu alte cuvinte sa nu isi gaseasca alte treburi in zilele de sedinte - adica martea si joia. E abia la inceputul mandatului si a inceput deja cu scuzele, ca nu poate participa la sedinte ? Sa lase pe altul in locul lui daca nu are timp sa participe!

Trimite un comentariu