Skip to main content

Membru CNA îi răspunde lui Klaus Iohannis, în scandalul Realitatea TV: Este, în opinia mea, o presiune nepermisă asupra instituţiei şi membrilor săi

 
Radu Herjeu
Radu Herjeu

„Ca membru CNA care NU a votat suspendarea emisiei Realităţii TV mi se pare inadmisibilă şi deplasată aserţiunea preşedintelui Iohannis.”

Publicitate

Reacţia îi aparţine lui Radu Herjeu, membru CNA, şi vine în urma poziţiei Preşedintelui Klaus Iohannis, publicată în această seară pe site-ul administraţiei.

Herjeu menţionează că poziţia lui este una „în nume personal”.

„Acuzaţiile că CNA ar fi ”un instrument de reducere la tăcere a reprezentanţilor mass-media care critică puterea”, în condiţiile în care sunt convins că nici domnia sa, nici consilierii săi nu ştiu speţa, nu cunosc argumentele aduse în favoarea sancţiunii şi cu atât mai puţin articolele de lege în baza cărora s-a dat, reprezintă, în opinia mea, o presiune nepermisă asupra instituţiei şi membrilor săi”, menţionează Radu Herjeu în comunicat.

Membrul CNA îşi încheie comunicatul precizând că „prin poziţia adoptată, preşedintele Iohannis pare să ignore cu bună ştiinţă încălcarea legii, preferând un discurs politicianist electoral”.

Amintim că, în şedinţa de marţi, CNA a decis sancţionarea postului Realitatea TV cu întreruperea emisiei pentru 10 minute, ca urmare a modului în care au fost reflectate evenimentele din jurul protestelor din 10 august. Tot pentru proteste a mai fost amendat postul Romania TV, cu 15.000 de lei, în timp ce Antena 3 n-a primit nicio sancţiune.

Sancţiunea pentru Realitatea TV a fost propusă de Radu Călin Cristea şi votată de Orsolya Borsos, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolaie Bălşasa, Gabriel Tufeanu şi Rau Călin Cristea.

Răsvan Popescu şi Radu Herjeu au votat împotrivă, motivând că nu sunt de acord cu introducerea în sancţiune a unui articol privind „instigarea la violenţă”, precizând că acest lucru nu poate fi dovedit.

Postul ar trebui să-şi întrerupă emisia joi, 17 ianuarie, de la ora 19.00, la 19.10.

Totodată, un alt membru CNA, Alexandru Kocsis, care a absentat la şedinţa de marţi, a anunţat că solicită reanalizarea cazului. Cererea lui Kocsis este pe ordinea de zi a şedinţei de joi, 17 ianuarie, chiar ziua în care Realitatea TV ar trebui să pună în aplicare decizia CNA.

Radu Herjeu, Comunicat în nume personal:

Ca membru CNA care NU a votat suspendarea emisiei Realităţii TV mi se pare inadmisibilă şi deplasată aserţiunea preşedintelui Iohannis, transmisă poporului prin purtătoarea de cuvânt, că decizia Consiliului de sancţionare în baza legii a încălcării acesteia în mod repetat şi grav de o televiziune din România „este fundamentată pe criterii de ordin politic”.

Îl informez pe domnul preşedinte că în România doar instanţa poate evalua justeţea unei decizii CNA, nu politicienii din rândul cărora, din păcate, domnia sa nu a dorit să iasă pe perioada mandatului prezidenţial.

Acuzaţiile că CNA ar fi ”un instrument de reducere la tăcere a reprezentanţilor mass-media care critică puterea”, în condiţiile în care sunt convins că nici domnia sa, nici consilierii săi nu ştiu speţa, nu cunosc argumentele aduse în favoarea sancţiunii şi cu atât mai puţin articolele de lege în baza cărora s-a dat, reprezintă, în opinia mea, o presiune nepermisă asupra instituţiei şi membrilor săi.

Dacă acuzaţiile incalificabile aduse acestora ar fi fost făcute într-un studio de televiziune ar fi trebuit dovedite, altfel ar fi riscat o sancţine, aşa cum s-a-ntâmplat în acelaşi Consiliu cu cei care i-au adus dlui Iohannis acuze neprobate.

Cred că funcţia ocupată de domnia sa îl obligă cel puţin la aceeaşi preocupare pentru acurateţea afirmaţiilor aruncate în spaţiul public, chiar dacă imunitatea îl fereşte de absolut orice urmări.

Mai mult, prin poziţia adoptată, preşedintele Iohannis pare să ignore cu bună ştiinţă încălcarea legii, preferând un discurs politicianist electoral. Ceea ce, chiar dacă suntem în an al alegerilor, nu face cinste fotoliului pe care îl ocupă.

Citeşte cum a decurs şedinţa CNA în care s-a decis suspendarea emisiei Realitatea, AICI

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Minerva Minerva
    Jenant spectacolul postacilor #rezist de pe pagina asta, de fapt SI de pe pagina asta. Falsul, minciuna, manipularea grosiera sunt prezente in toate comentariile lor.
  • Minerva Minerva
    @Livia Pila Ce nume predestinat ... Liviuto, nu degeaba se spune "vezi ceea ce tu insati esti!"
  • Bolboacă Vasile Bolboacă Vasile
    @Radu Herjeu, problema nu e doar suspendarea, ci dubla măsură! Antenele colcăie de minciună, manipulare, etc iar CNA tace de mult pre multă vreme. Dumneavoastră vedeți halul în care fac televiziune Badea și Gâdea? Și sunteți împăcat așa când vă mai scăpați telecomanda pe jos și dați peste A3?
    Și nu numai ei, nici tevereul nu e chiar virgin...
  • filip filip
    @herjeu:
    din pacate, oricat de tare v-ati agita, nu aveti cum sa nu mascati inadecvarea, partinirea si dubla masura, ipocrizia, lasitatea si perversitatea de care dati dovada. Peste ani, sper sa fiti scutit de niste intrebari ale copiilor dvs, de tip "cum ai putut sa pui umarul la distrugerea firavei democratii romanesti?".
    Sunt posturi TV care colcaie de minciuni, dezinformari si manipulari zilnice - n-ati miscat un deget, ba chiar le aprobati si intariti mesajele.
    Rusinea e un sentiment mult prea inaltator pentru asemenea personaje.
  • DODO DODO
    razvan alexandru esti de plins ! din cauza ca inca sint oameni limitati si egoisti ca tine tara asta sufera si voi nu puteti discerne binele de rau
  • Popa Popa
    Pe cine intereseaza parerea unui slugoi ca Herjeu? Nu mai dati importanta unor asemenea personaje insalubre, ne provoaca sila...
  • Dannyboy Dannyboy
    Pai matale ai dat un comunicat pe persoana fizica absolut penibil. Adica noi vorbim aici de limitarea libertatii de exprimare (ba, mai mult, aflu acum ca ati oprit Realitatea pe un motiv inexistent, inventat de un ciumat rosu) si tu il opresti pe Presedintele tarii sa se exprime, ca nu e treaba lui? Pai care mai e treaba Presedintelui, mai infatuatilor si atoate-stiutorilor? N-ati vrea voi, ***, sa nu mai fie mediator Presedintele, sa nu mai aiba nicio opinie despre nimic? Doamne, ce petrecere nationala va fi in 2020, cand veti piere pentru totdeauna, oameni buni de nimic, dar tari in gura!
  • Radu Herjeu Radu Herjeu
    @Ionut

    deci tu vrei sa compari sanctiunile propuse de mine cu o sanctiune nepropusa de mine si nevotata de mine? Daca ai curiozitatea sa te uiti peste amenzile propuse de mine (102 din cele 202 date de CNA in ultimii 4 ani), vei vedea un echilibru aproape perfect. La derapaje similare, propuneri similare.
    Eu nu am spus nicaieri ca CNA este perfect si tot ce se-ntampla acolo e asa cum ar trebui. Eu am dat un comunicat in nume personal, speram sa se fi inteles de ce am mentionat asta.
  • Ionut Ionut
    f bine ca a dat acest comunicat... nici nu mai conteaza daca l-a dat pe "persoana fizica" sau nu... Presedintele nu avea nici o treaba in a comenta in nici un fel decizia CNA.
    Problema d-lui Herjeu este aceea ca de fiecare data cand se discuta posibile sanctiuni pentru alte posturi (Antena 3, spre exemplu... sau Digi 24.... sau Romania TV) - sanctiuni propuse chiar de domnia sa si, de foarte multe ori si adoptate de plenul CNA - acestea sunt cu mult mai mici fata de alte posturi...Sa fiu bine inteles - pentru incalcari similare!!!! (si repetate) Sa spuna dl. Herjeu care a fost amenda maxima sa zicem tot pentru Antena 3 sau pt Digi 24.. sau pt Romania TV, imi este indiferent, pe care a aprobat-o CNA la propunerea domniei sale. Nu cred ca se apropie in nici un fel de aceasta suspendare a emisiei care, fie vorba intre noi, pentru Realitatea vine ca o manusa... Imi vine greu sa cred ca, deodata, de cand in CNA sunt numiti mai multi oameni ai PSD - ALDE, Realitatea TV a devenit oaia neagra a audiovizualului romanesc... Cum si inainte, in era PS-L... doar "ceilalti" erau rai. Adica chiar ne facem ca nu vedem ce se intampla pe alte posturi!? Sa nu uitam ca au fost situatii cand alte posturi au scapat de eventuale sanctiuni pentru ca acelasi CNA "nu a avut timp" sa dezbata.
  • Dannyboy Dannyboy
    Nu va e rusine, mai mizerabililor cu job-ul vostru? Bai nepricopsitilor, voi va uitati la Antena 3 sau RTV? Aia instiga la violente in fiecare secunda, iar voi inchideti Realitatea, mai nefericitilor si ***! De ce a luat pozitie Iohannis? Pentru ca voi sunteti mana infecta a lui Dragnea, cu ajutorul careia incepe dictatura! Nu ti-e rusine ca traiesti, mai slugoiule?
  • Radu Radu
    Radule dar dc nu te sesizezi tu si la alte posturi Tv ?! cumva restul sunt perfecte !?? de exemplu kanalD pt Exatlon, voi CNA ati primit vreo 700 de sesizari si ...nu sa intamplat nimic apoi va sesizati ca ce are lumea cu voi de se ia lumea de voi ....o gasca de carpe sunteti acolo , marionete.... executati ce vi se ordona .Rusine!
    Herjeule 10 august va ramane in istoria Romaniei ...iar in aceea zi toate televiziunile au transmis ,sa sesizat si ONU si UE sa dat si la CNN...
  • ion ion
    Radu Herjeu vorbeste acum "pe persoana fizica" sau in numele comunitatii LGBT din Romania?
  • Răzvan Alexandru Răzvan Alexandru
    Fără a fi vreun fan de-al d-lui Herjeu, nu am cum să nu apreciez reacţia pe care a avut-o dumnealui în cazul de faţă. Sper să fie dublată şi de o reacţie oficială a instituţiei la care lucrează domnia sa.

    Cât despre sinistrul personaj pe care încă îl mai avem de suportat aproape un an la Cotroceni, individul pare să se fi molipsit de sindromul Trump. Cu diferenţa că, spre deosebire de Anticoruptul din Hermannstadt, The Donald e un personaj autentic şi carismatic, căruia îi mai poţi ierta că se bagă în tot felul de subiecte care nu-l privesc.
  • johhny bravo johhny bravo
    Omul a dat un comunicat in nume personal si aici are dreptate. Presedintele nu are nicio treaba cu deciziile CNA, plus ca e o chestie minora. Chiar n-are nimic altceva de facut de se impiedica fix de o interdictie de 10 minute pt un post privat? Ce urmeaza? Sa comenteze ce gagici pune Libertatea pe pagina 5?
  • Jon Jon
    Un lătrau pesedist, I am dat un comm pe fb pe când sancționarea a3 și rtv, acolo se petrec lucruri mult mai grave și m a blocat. Un propagandist.

Trimite un comentariu

sus