Skip to main content

CNA a respins reanalizarea cazului Realitatea TV. Emisia se va opri în această seară

 
CNA a respins reanalizarea cazului Realitatea TV. Emisia se va opri în această seară

Consiliul Naţional al Audiovizualului a respins cerea de reanalizare a cazului Realitatea TV. Alexandru Kocsis, membru nou intrat în CNA, a cerut reanalizarea sancţiunii. Acesta a invocat faptul că a lipsit din şedinţa de marţi.

Publicitate

Votul pentru cererea de reanalizare a fost respins deoarece nu a strâns minimul de şase voturi necesare. Solicitare lui Kocsis a picat, dar a avut patru voturi pentru:

  • Dorina Rusu, Alexandru Kocsis, Radu Herjeu, Orsolya Borsos

Reamintim că postul de ştiri a fost sancţionat, în şedinţa de marţi, cu întreruperea emisiei pentru 10 minute, pentru modul în care a reflectat evenimentele din jurul protestelor din 10 august. Realitatea TV ar trebui să îşi oprească emisia pentru 10 minute astăzi, între ora 19:00 - 19:10.

Alexandru Kocsis, în şedinţa de astăzi a CNA:

„La şedinţa anterioară celei din data de 15 ianuarie, am fost şi eu prezent şi am vizionat toate emisiunile postului Realiatea TV, referitoare la protestele din 10 august. Deoarece nu am avut timp să dăm şi un vot s-a amânat pentru următoarea şedinţă, la care se ştia deja că eu voi lipsi. Nu mi se pare corect că nu am avut ocazia să îmi exprim punctul de vedere. Aveam şi eu o decizie pe care să o iau în acea privinţă. Mai am şi alte argumente în legătură cu sancţiunea care a fost dată.

Să presupunem că postul va contesta sancţiunea şi va avea câştig de cauză în instanţă, ce vom face? Cum vom putea să dăm înapoi acele minute de emisie?

Faptele sancţionate sunt vechi de cinci luni, acestea trebuiau judecate atunci. Dacă instituţia din care facem parte dorea să îndrepte ceva ar fi trebuit să îndrepte lucrurile la momentul potrivit. Nu mai putem vorbi de îndreptare, ci doar de sancţionare. Sancţionarea a fost interpretată ca o comandă politică.

Există şi un avantaj al faptului că dicutăm anumite fapte după cinci luni. De exemplu, putem vedea dacă au existat consecinţe ale acelor emisiuni. Unul dintre motive este că postul de televiziune a fost sancţionat este instigare la violenţă. Mie nu mi s-a părut acest lucru.”

Citeşte cum a decurs şedinţa CNA în care s-a decis suspendarea emisiei Realitatea, AICI

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • liviu liviu
    Ar trebui oprit de tot realitatea tv
  • jk jk
    Am niste capturi de ecran de pe live-ul de pe facebook al realitatii din timpul sanctiunii.Unde as putea trimite imaginile?
  • Digi Becali Digi Becali
    Adevarul este ca avem de-a face cu doua entitati corupte politic. Ma refer la CNA, care amendeaza doar pe cine trebuie si sunt sanctionate doar televiziunile care nu tin cu PSD-ul si Realitatea tv care din punctul meu de vedere, forteaza la maxim nervii celor de la CNA si PSD, si de multe ori intrece limita bunului simt. CNA, apara si lasa sa se prescrie sesizarile ca privesc abaterile televiziunilor apropiate de PSD si in acest mod, Antenele si Romania tv, primesc amenzi de ochii lumii, gen 10000ron, dupa care continua cu nerusinare sa incalce normele deontologice. Cred ca ar trebui desfiintat CNA-ul pentru ca este o institutie total corupta, iar Realitatea tv inchisa, daca nu isi plateste datoriile catre stat.
  • Radu Radu
    Rtv e noul Otv. ***.
  • Liviu Sora Liviu Sora
    VASILICA, CED FUMEZI FATA?
  • ion ion
    stim Stroe ca si tu esti telespectator Realitatea, stim dupa majuscule si greselile gramaticale.
  • Stroe vasilica Stroe vasilica
    ...CU SUFLETUL ALATURI DE REALITATEA Tv,CEL MAI DE BUN SIMTZ SI REALIST POST TV!!!!SUCCES!!PENTRU TELESPECTATORII DUMNEAVOASTRA,INTRE CARE SI EU!!!
  • Danny m Danny m
    Ar trebui oprit de tot
  • Alexandru Alexandru
    CNA trebuie desfintat si infiintarea unui organism modern european seamana mai mult cu cel din vremea lui GHEORGHIU DEJ ,ANA PAUKER,VERES LUKA. care nu reprezentau interesele poporului roman de a avea acces liber la informatii.
  • geo geo
    Alexandru Kocsis Cristea (PNL) sa se invete minte si sa participe la toate sedintele CNA, pe viitor. Cu alte cuvinte sa nu isi gaseasca alte treburi in zilele de sedinte - adica martea si joia. E abia la inceputul mandatului si a inceput deja cu scuzele, ca nu poate participa la sedinte ? Sa lase pe altul in locul lui daca nu are timp sa participe!

Trimite un comentariu

sus