Skip to main content

VIDEO. Derapaj. Pro TV se foloseşte şi de postul TV în campania de presiune pe Telekom. Ce spun oficialii TV?

 
VIDEO. Derapaj. Pro TV se foloseşte şi de postul TV în campania de presiune pe Telekom. Ce spun oficialii TV?

VIDEO. Pro TV intră în campania de presiune pe Telekom şi cu postul de televiziune. După ce, în primă fază, toate site-urile grupului au fost pline de bannere care anunţau că Pro TV "ar putea ieşi din grila Telekom şi Next Gen de la 1 martie", acum mesajul a fost distribuit şi pe TV.

Publicitate

Pe parcursul filmului Argo, difuzat aseară, Pro TV a plasat în colţul ecranului un "Mesaj important". În mesaj, rula textul "Canalele Pro TV ar putea să nu mai fie disponibile în reţelele Telekom şi Next Gen". "Toate celelalte reţele vor continua să difuzeze canalele Pro TV".

În finalul mesajului Pro TV puncta că, "pentru informaţii contactaţi Telekom şi Next Gen".

Pro TV vine cu acest mesaj în contextul în care negocierile cu Telekom nu sunt încă finalizate.

DERAPAJ. Este pentru prima dată când Pro TV foloseşte în acest mod agresiv suporturile media pe care le deţine pentru a rezolva o problemă de natură comercială şi de a pune presiune pe un partener.

Conţinutul, editorialul, a fost astfel implicat în soluţionarea intereselor de business. Separarea editorialului, a conţinutului de zona de business este unul dintre principiile de bază în massmedia.

Această formă de presiune a fost făcută în ziua Românii au talent, show la care Telekom a fost sponsor principal timp de opt ani, până la acest sezon.

Oficialii Telekom spun că presiunile Pro TV urmăresc, de fapt, obţinerea unui preţ mai bun al retransmisiei canalelor:

"Suntem surprinşi de anunţul făcut de Pro Tv. Discuţiile cu grupul media sunt în derulare şi negocierile cu acesta sunt purtate in beneficiul clienţilor noştri, in condiţiile in care Pro TV vizează o creştere semnificativă a pretului", au declarat oficialii Telekom pentru Paginademedia.ro

Ce spune Pro TV despre campanie? Redăm întrebările Paginademedia.ro şi răspunsurile Pro TV:

Paginademedia.ro: În ce stadiu sunt negocierile Telekom - Pro TV?
Pro TV: Asteptam un rapuns oficial de la Telekom.

Paginademedia.ro: În aceste negocieri, Pro TV a avansat un pret mai mare decat la ultimul contract?
Pro TV: Nu comentam detaliile contractuale, avem o lista de preturi publica.

Paginademedia.ro: De ce a iesit Pro TV cu aceasta campanie inainte de finalizarea negocierilor? Cum comentati faptul ca ar putea fi o formă de presiune?
Pro TV: PRO TV depune toate eforturile pentru a rezolva aceasta situatie. Asteptam raspunsul oficial al Telekom. Avem obligatia morala de a informa publicul PRO TV in legatura cu disponibilitatea canalelor noastre.

VIDEO. Anunţul făcut de Pro TV în timpul programului:

Antecedente: Antena 1 şi relaţia cu RCS

În urmă cu şase ani, Antenele şi RCS erau în plin conflict. După ce RCS a scos posturile Intact din grilă, Antena a pornit o campanie agresivă împotriva partenerului de business.

De exemplu, în timpul unui meci de fotbal, în partea de sus a ecranului a rulat un mesaj în care Antena 1 le cerea telespectatorilor să se adreseze altor companii de cablu. "RCS&RDS a refuzat, cu rea credinţă. să încheie un acord pentru redifuzarea Antenei 1, Antenei 3, Antenei 3, Euforia TV şi GSP TV. (...) Pentru recepţionarea posturilor Intact vă rugăm să vă adresaţi altor companii de cablu." Mesajul a fost repetat şi la filmul de după.

Detalii despre caz, pe Paginademedia.ro, aici

National Geographic a anunţat pe post după finalizarea discuţiilor

National Geographic a avut o altă abordare în relaţia cu publicul şi cu partenerii de distribuţie.

Anul trecut, când National Geographic a ieşit din reţeaua Telekom, postul TV şi-a anunţat telespectatorii, pe ecran, după ce acest fapt s-a întâmplat, nu în timpul negocierilor.

Text care rula pe ecran spunea:

"Stimaţi telespectatori, canalele National Geographic nu vor mai fi disponibile la Telekom România începând cu 1 iulie.

Dacă vreţi să recepţionaţi în continuare canalele National Geographic, vedeţi unde sunt disponibile pe www.natgeotv.com/ro."

Detalii, în articolul de atunci: National Geographic iese din grila Telekom. Câţi abonaţi se pierd

Citeşte şi: "Pro TV vrea creşterea preţului." Reacţia Telekom după anunţul agresiv al Pro TV că "ar putea ieşi" din grila operatorului

Citeşte şi: ULTIMĂ ORĂ. Pro TV anunţă agresiv că ar putea ieşi de pe Telekom şi NextGen. Toate site-urile Pro, "inundate" de anunţ

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Anonimul Anonimul
    CE vor face CEI care au contract cu Telekom?.
  • Gelu Gelu
    Bravo pro tv . M-ai mare bătaie de joc fața de clienți că Telekom nu a făcut și nici nu va face nimeni
  • Claudiu Claudiu
    Pro Tv mizează pe faptul că mulți din abonați vor trece la o altă companie de televiziune doar ca să-i vizioneze pe ei...se cred un fel de buricu pământului...da au uitat că exact ca acum s-a întâmplat și în anul 2013, și tot ei au venit înapoi cu coada între picioare după ce își pierduseră undeva în jur de 1,2 milioane de telespectatori...lucru care le-a demonstrat că nu tuturor oamenilor le pasă de Las Fierbinți, Ferma "vedetelor", și alte mizerii de genul....pot să bag mâna în foc că așa se va întâmpla și acum
  • Com Com
    Modul cum se vaită Telekom acum îmi aduce aminte de momentul când PSD a dat vina pe opoziție că a venit cu megafoane in Parlament, deși PSD tăiase microfoanele și nu permitea luări de cuvânt ale opoziției.

    Ce face ProTV o fi greșit pe formă, dar faptul că Telekom nu își notifică singur abonații că vor dispărea canale din grilă este greșit pe fond.
  • Mari Mari
    Bună credință și respect față de abonați din partea Telekom ar fi însemnat să îsi notifice abonații cu 30 de zile în avans că nu va mai transmite ProTV, în loc să se facă că plouă.
    Este dreptul și decizia Telekom să nu mai transmită ProTV, dar abonații trebuie înștiințați, nu puși în fața faptului împlinit.

    Asta este practica Telekom, asa au făcut si cu NatGeo si in alte cazuri: taie din canalele oferite, dar uită să scadă și preturile abonamentelor.

    Reacția ProTV este perfect justificată de iresponsabilitatea Telekom.
  • Vlad Vlad
    Nu cred ca intelegeti exact cum se fac astfel de necocieri. NU compania de cablu ofera mai putini bani si Pro TV cere mai multi, de la an la an. De data asta se pare ca au fost refuzati.
  • Expertul Expertul
    Eu sunt de parere ca ProTV a procedat corect! Avand in vedere ca s-a tot negociat in ultimul an, fara rezultat, nu cred ca mai sunt sanse sa se inteleaga in ultima saptamana! Telekom ar fi trebuit sa notifice clientii cu 30 de zile, inainte daca a decis ca nu mai doreste sa plateasca pentru ProTV. Nu merge la nnesfarsit sa scoti canale din grila si sa cresti preturile la abonamente!
  • valy  poiana lacului..Arges valy poiana lacului..Arges
    bravo lor
  • Bing Bing
    ca sa nu mai zica lumea ca la Pro TV curge numai lapte si miere
    foame de bani, calici si lacomi astia de la pro tv romania
  • Ignatius Reilly Ignatius Reilly
    Asta inseamna ca ar putea iesi si de la Orange TV, nu?
  • valy  poiana lacului..Arges valy poiana lacului..Arges
    Sunt un abonat la Telekom,nu ma intereseaza afacerile dintree Telekom & Pro tv ,dar de un an din grila de programe tv au disparut foarte multe canale tv dar pretul abonamentului nu a scazut din contra .Asa ca ar avea sa de unde sa plateasca ......Bosilor din Telecom daca va pleaca un 25 la suta ce faceti ? eu va doresc ma-i bosilor cu b mic un faliment cat mai repede
  • Vlad Vlad
    Intr-o tara libera poti sa faci ce declaratii vrei tu. Doar ca acum se pare ca a ajuns cutitul la os, iar cablistii si agentiile de publicitate nu mai pun botul la cifrele aruncate in piata. Prin prisma marilor esecuri din ultima vreme, cu audiente sub media postului, programe mutate la alte ore dupa cateva difuzari, din cauza audientelor mici- va mirati ca nu va mai iau in seama cei de la cablu. Pai asa se ajunge la normalitate, sa traiti doar din publicitate si intr-un procent decent, eventual si din din succesul productiilor voastre, nu din santaj. Nu cred ca mai este in masura, Pro Tv ul sa mai emita pretentiile de alta data. Problema nu este la Telekom, ci la voi in ograda, ograda care din pacate se strica in fiecare luna, se umple de habarnisti, pareristi si mai putini profesionisti. Cei buni, care inca mai rezista o fac pentru un slariu maricel, salariu care probabil ca se va mai subtia cand nu or a mai intre banii cablistilor. Multa bafta, PRO TV.
  • Cineva Cineva
    Lucian, pot compensa lipsa canalelor Pro cu alte servicii. De exemplu, eu acum nu renunt la un abonament Telekom datorita gratuitatii pe HBO GO. Telekom este o companie mare si isi poate permite sa ofere ceva in schimb. Poate oferi, de exemplu, o reducere la Netflix, pentru ca tot au deja o intelegere cu ei. Atunci s-ar putea sa nu piarda abonati si le-ar da si peste nas celor de la Pro.
  • Predeteanu Predeteanu
    *** pro tv!
  • Lucian Lucian
    R, si daca nu-i mai retransmite Telekomul ghici ce se va intampla: Telekomul va pierde o gramada de clienti care vor migra catre UPC sau Digi....plus o gramada de scandaluri cu cei care inca se afla in perioada contractuala cu Telekomul si nu pot pleca. Oricum ai da-o, Pro-ul nu va pierde decat, poate, pe termen scurt. Telekomul nu-si va permite sa nu plateasca. Asa functioneaza economia de piata, cel putin asa e in TV. Cand oferta e bogata si ai programe cu audienta mare, iti permiti ca la un moment dat sa ceri mai mult de la cablisti sau sa ai tarife mai mari la publicitate. Serios, mai ridicati ochii din pamant si vedeti cum e si pe la altii, ca nu noi am inventat astea....sau ProTV-ul.

Trimite un comentariu

sus