Skip to main content

CNA. Vulpița: Șase luni pe post și trei amenzi. Astăzi a luat-o pe cea mai nouă. Cât? S-a discutat și despre „ieșirea” Mirelei Vaida la adresa forului

 
CNA. Vulpița: Șase luni pe post și trei amenzi. Astăzi a luat-o pe cea mai nouă. Cât? S-a discutat și despre „ieșirea” Mirelei Vaida la adresa forului

CNA. Telenovela „Vulpița” continuă și la televizor, continuă și la CNA. Acolo unde un membru al forului a denumit-o, încă de la început, "un spectacol al degradării umane".

Publicitate

Antena 1 a încasat a treia amendă, astăzi, pentru momentele cu Vulpița și Viorel din emisiunea Acces Direct. 

Postul Intact trebuie să scoată 15.000 de lei din buzunar, după cum a decis forul audiovizual în ședința de azi. Sancțiunea a trecut cu unanimitate de voturi. 

S-au vizionat zeci de momente din emisiunea prezentată de Mirela Vaida, de la finalul lui aprilie și începutul lui mai, după câteva reclamații primite de la telespectatori.

Pe scurt, momentele de la Acces Direct pot fi rezumate astlfel: certuri, țipete, crize de gelozie sau plânsete.

Ce au reclamat oamenii la CNA, de această dată? – Degradare umana, promovarea non-valorilor sau atitudinea moderatoarei Mirela Vaida, care „o traumatizează pe invitata Veronica Stegaru” (după cum arată textul unei reclamații).

În amenda dată de Consiliu s-a ținut cont, în special, de articolele legate de protecția minorilor:

Nu se asigură, așa cum ar fi normal, protecția minorilor”, a argumentat Radu Herjeu (cel care a și propus amenda). 

Pe de altă parte, Antena 1 (prin reprezentantul său la CNA) s-a apărat astfel:

„Cei doi joacă, inclusiva gelozia, nu mai e atât de natural. E un serial de divertisment, marcat ca atare. Rațiunile comerciale există, nu le neagă nimeni. Nu ne asumăm promovarea unor astfel de comportamente. E un serial cu personajele carismatice care există.

Mirela Vaida a vorbit în numele său personal, așa cum a zis și ea. A fost o revoltă pe care nici eu n-am înțeles-o.”

Astfel, la propunerea lui Radu Herjeu, postul Intact și-a mai adăugat o sancțiune în palmares pentru Acces Direct și Vulpița. De la începutul anului și până acum, Vulpița a primit următoarele sancțiuni: Trei amenzi - 100.000, 10.000, 15.000 de lei (cea de astăzi - 4 iunie) și o somație.  

Ieșirile Mirelei Vaida, la adresa CNA, discutate: „Se folosește de poziția pe care o are să inventeze lucruri”

Tot în ședința de astăzi s-a luat în discuție și o „ieșire” pe care Mirela Vaida, moderatoarea Acces Direct, a avut la adresa Consiliului. Este vorba despre un moment, cu Vaida în centru, care a fost dat pe post la finalul lui aprilie, chiar după somația primită de Antena 1 (somație care o viza pe Mirela Vaida). 

„CNA-ul îmi dă somație pentru că eu mi-am propus să spun că multă lume din mediul rural nu are apă și săpun ca să spele pentru Coronavirus. Am înțeles, nu le place Vulpița, dar ce să facem dacă se uită milioane de români. Nu știu de când suntem autoritate morală”, spunea ea atunci. 

Oamenii din for au considerat că Mirela Vaida a mințit cu privire la lucrurile pe care le-a spus pe post. Cel mai vocal a fost Radu Herjeu:

„Să inventezi că CNA-ul amendează un post și un moderator pentru că vorbește despre faptul că unii oameni nu au săpun să se apere de coronavirus nu și-a permis nimeni. Nici Rareș Bogdan, nici Radu Banciu.

Se folosește de poziția pe care o are să inventeze astfel de lucruri. A vorbit cinci minute că CNA-ul o amendează pentru că ea vorbește despre sărăcia din România.

Problema nu este frustrarea sa, are tot dreptul să fie frustrată că CNA-ul o sancționează. Problema este când ieși public și te folosești de poziție și de audiență pentru a minți”, a spus Herjeu. 

Totuși, în sancțiunea de 15.000 de lei nu s-a ținut cont și de acestă „ieșire” a Mirelei Vaida. Radu Herjeu a și argumentat de ce nu propune și amendarea moderatoarei, în acest caz: 

„Nu propun nimic legat de minciunile moderatoarei pentru că nu vreau să o vadă ca pe o răzbunare, deși nu e normal ce a făcut ea”, a mai punctat el. 

Citește și: Mirela Vaida supărată pe CNA, deși a întreținut patru luni serialul Vulpița: „Nu faceți abuz de funcția pe care o aveți”

Serialul „Vulpița” continuă și la aproape șase luni de la debut

Serialul a început pe 13 ianuarie și a fost „întreținut" de moderatoarea Mirela Vaida, dar și de reporterii Acces Direct. S-au „stors”, zilnic, povești de la cei doi protagoniști.

Povești din care nu lipseau detalii (cu întrebările de rigoare ale moderatoarei) din viața personală intimă a celor doi soți (relații extraconjugale ale Vupliței, relațiile dintre Vulpiță și socră și multe altele).

Serialul de la Acces Direct, de pe Antena 1, cu Mirela Vaida gazdă, a fost catalogat drept „Un spectacol al degradării umane" (Dorina Rusu, membru CNA).

Până acum, a luat trei amenzi și o somație: Una de 100.000, una 10.000 și alta de 15.000. 


Citește și: Cât i-a „costat” Vulpița pe cei de la Antena 1. Acces Direct, amendă-record pentru o lună de emisiuni cu circul Vulpiței


Vulpița cea scumpă. Încă o amendă pentru Acces Direct. "Astfel de personaje nu au niciun motiv să fie prezentate ca repere morale"


Câți bani a făcut Antena 1 cu serialul Vulpița? Mulți, pentru că unele "episoade" au fost cât Las Fierbinți în audiențe


AUDIENȚE DIVERTISMENT. Vulpița, găina cu ouă de aur a Antenei 1! Acces direct, imediat după Românii au talent în top


Vezi și: Vulpița „mângâiată” de CNA. Somație pentru Acces Direct, după două amenzi succesive


Legislație - Legea audiovizualului și Codul de reglementare a conţinutului audiovizual

Legea audiovizualului: Art. 39 (2) Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective.

Codul de reglementare a conţinutului audiovizual: Art. 19 -  (2) Responsabilitatea clasificării programelor revine radiodifuzorilor şi furnizorilor de servicii media la cerere, în conformitate cu următoarele criterii:

f) psihologia personajelor şi reperele morale pe care acestea le oferă copiilor sau adolescenţilor;

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Stefan Elena, vrei prea multe... Televiziunea de la noi difuzeaza ce vrea publicul romanesc.
  Cum "emisiuni de calitate, educative, decente ptr educarea și dezvoltarea mentala a copiilor" au audiente mici, nu o sa le vezi in posturile TV din top 10 audiente lunare. Poate foarte rar.
  La noi prind emisiunile de scandal. Astea au audiente mari. Asa ca astea vor fi difuzate multi ani.
 • Doresc întreruperea serialului Vulpita și selectarea atenta acelor ce întra în emisiuni de orice ce tip. Dorim emisiuni de calitate, educative, decente ptr educarea și dezvoltarea mentala a copiilor. Degradarea societății de azi este datorita masmediei, televiziunea e cea mai vinovată în acest caz cu emisiuni proaste, vulgare, needucative cum ar fii... Vulpita, Ai Umor. Viata maneliștilor și celor care au fost făcute dive, vedete peste noapte cum ar fii Bianca, Simona Trașcă, Tonciu, Buruiana, Fam Stegaru... Aceste persoane aduc o pată neagra și discreditează adevăratele valori ale României. O sa va scriu mereu pana veți înțelege ca voi cei de la CNA trebuie sa opriți aceste mizerii care nu ne aduc deloc fală și nu ne putem mândri cu ele din contra suntem înjositii și dezamăgitii, mai ales ptr cei ce trudesc în fiecare zi ptr un salariu mizerabil cât și ptr cei care învață în speranța că vor schimba ceva în România. Televiziunea,Presa, Justiția, Biserica,cât și cei ce ne conduc, ne îngroapă în fiecare zii și mai mult ca nație și popor.
 • ***, de 4 luni e peste pro la comercial, se vede unde sunt tinerii, tot mulți sunt indiferent de cati pensionari

  *** lider 4 luni in capul tau hahaha
  Tot stirile de la 17 si Cabral sunt lideri , zi de zi , supărare
  Si tu te legi de 4 luni?
  Dar anul trecut unde ai fost cand nu era Vulpita pe TV?
  Atunci era Cabral lider detasat haahhaha

  Uite aici *** audiente emisiuni 2019. Cabral a prins top 20, accesatii nu , hahahaha
  https://www.paginademedia.ro/2020/01/audiente-tv-cele-mai-urmarite-emisiuni-divertisment-in-2019/
 • Marian
  Lasă,mai sunt si altii la poarta
  De exemplu,asistentul de servici al "serialului"+băiatul cu "super super "
  Si altii
 • Mile ,te rog din suflet poti s-o iei de nevasta pe vulpita daca tot iti place asa mult mirela va fi nasa iar cavaler de onoare d-ul voiculescu si domnisoara de onoare asistenta de la acces ,de cantat iti canta jador cu viorel.
 • Da este ficțiune, zic chiar ei , exact ca lectii de viata , daca ai auzit de docu soap amatori platiti sa joace ***
 • ***, de 4 luni e peste pro la comercial, se vede unde sunt tinerii, tot mulți sunt indiferent de cati pensionari , supărare
 • cat te *** sa fi sa compari lectii de viata cu porcaria de accesati
  bare la lectii inveti ceva , de la astia ce
  dar ce sa stie antenistul mile , de lauda accesul
  de era vulpita la maruta , ne zicea asa invitati , asa post tv
 • Vulpita doboara doar la pensionarii PSD , publicul dominant la antenuta
  Pe comercial Pro e lider , ha ha ha

  In mai , scadere pentru antenuta lui Mile cu 3 rating comercial , dezastru
  Iar la semifinala umorului de 2 parale , umilinta , hahahahaha
  Sigur si finala va fi catastrofa
 • mile , adevarat , face rating mare la pensionari , ca asta este principalul publicul al antenutei
  La tineri nici nu se vede in audiente

Trimite un comentariu