Skip to main content

CNA. Vulpiţa: Şase luni pe post şi trei amenzi. Astăzi a luat-o pe cea mai nouă. Cât? S-a discutat şi despre „ieşirea” Mirelei Vaida la adresa forului

 
CNA. Vulpiţa: Şase luni pe post şi trei amenzi. Astăzi a luat-o pe cea mai nouă. Cât? S-a discutat şi despre „ieşirea” Mirelei Vaida la adresa forului

CNA. Telenovela „Vulpiţa” continuă şi la televizor, continuă şi la CNA. Acolo unde un membru al forului a denumit-o, încă de la început, "un spectacol al degradării umane".

Publicitate

Antena 1 a încasat a treia amendă, astăzi, pentru momentele cu Vulpiţa şi Viorel din emisiunea Acces Direct.

Postul Intact trebuie să scoată 15.000 de lei din buzunar, după cum a decis forul audiovizual în şedinţa de azi. Sancţiunea a trecut cu unanimitate de voturi.

S-au vizionat zeci de momente din emisiunea prezentată de Mirela Vaida, de la finalul lui aprilie şi începutul lui mai, după câteva reclamaţii primite de la telespectatori.

Pe scurt, momentele de la Acces Direct pot fi rezumate astlfel: certuri, ţipete, crize de gelozie sau plânsete.

Ce au reclamat oamenii la CNA, de această dată? – Degradare umana, promovarea non-valorilor sau atitudinea moderatoarei Mirela Vaida, care „o traumatizează pe invitata Veronica Stegaru” (după cum arată textul unei reclamaţii).

În amenda dată de Consiliu s-a ţinut cont, în special, de articolele legate de protecţia minorilor:

Nu se asigură, aşa cum ar fi normal, protecţia minorilor”, a argumentat Radu Herjeu (cel care a şi propus amenda).

Pe de altă parte, Antena 1 (prin reprezentantul său la CNA) s-a apărat astfel:

„Cei doi joacă, inclusiva gelozia, nu mai e atât de natural. E un serial de divertisment, marcat ca atare. Raţiunile comerciale există, nu le neagă nimeni. Nu ne asumăm promovarea unor astfel de comportamente. E un serial cu personajele carismatice care există.

Mirela Vaida a vorbit în numele său personal, aşa cum a zis şi ea. A fost o revoltă pe care nici eu n-am înţeles-o.”

Astfel, la propunerea lui Radu Herjeu, postul Intact şi-a mai adăugat o sancţiune în palmares pentru Acces Direct şi Vulpiţa. De la începutul anului şi până acum, Vulpiţa a primit următoarele sancţiuni: Trei amenzi - 100.000, 10.000, 15.000 de lei (cea de astăzi - 4 iunie) şi o somaţie.

Ieşirile Mirelei Vaida, la adresa CNA, discutate: „Se foloseşte de poziţia pe care o are să inventeze lucruri”

Tot în şedinţa de astăzi s-a luat în discuţie şi o „ieşire” pe care Mirela Vaida, moderatoarea Acces Direct, a avut la adresa Consiliului. Este vorba despre un moment, cu Vaida în centru, care a fost dat pe post la finalul lui aprilie, chiar după somaţia primită de Antena 1 (somaţie care o viza pe Mirela Vaida).

„CNA-ul îmi dă somaţie pentru că eu mi-am propus să spun că multă lume din mediul rural nu are apă şi săpun ca să spele pentru Coronavirus. Am înţeles, nu le place Vulpiţa, dar ce să facem dacă se uită milioane de români. Nu ştiu de când suntem autoritate morală”, spunea ea atunci.

Oamenii din for au considerat că Mirela Vaida a minţit cu privire la lucrurile pe care le-a spus pe post. Cel mai vocal a fost Radu Herjeu:

„Să inventezi că CNA-ul amendează un post şi un moderator pentru că vorbeşte despre faptul că unii oameni nu au săpun să se apere de coronavirus nu şi-a permis nimeni. Nici Rareş Bogdan, nici Radu Banciu.

Se foloseşte de poziţia pe care o are să inventeze astfel de lucruri. A vorbit cinci minute că CNA-ul o amendează pentru că ea vorbeşte despre sărăcia din România.

Problema nu este frustrarea sa, are tot dreptul să fie frustrată că CNA-ul o sancţionează. Problema este când ieşi public şi te foloseşti de poziţie şi de audienţă pentru a minţi”, a spus Herjeu.

Totuşi, în sancţiunea de 15.000 de lei nu s-a ţinut cont şi de acestă „ieşire” a Mirelei Vaida. Radu Herjeu a şi argumentat de ce nu propune şi amendarea moderatoarei, în acest caz:

„Nu propun nimic legat de minciunile moderatoarei pentru că nu vreau să o vadă ca pe o răzbunare, deşi nu e normal ce a făcut ea”, a mai punctat el.

Citeşte şi: Mirela Vaida supărată pe CNA, deşi a întreţinut patru luni serialul Vulpiţa: „Nu faceţi abuz de funcţia pe care o aveţi”

Serialul „Vulpiţa” continuă şi la aproape şase luni de la debut

Serialul a început pe 13 ianuarie şi a fost „întreţinut" de moderatoarea Mirela Vaida, dar şi de reporterii Acces Direct. S-au „stors”, zilnic, poveşti de la cei doi protagonişti.

Poveşti din care nu lipseau detalii (cu întrebările de rigoare ale moderatoarei) din viaţa personală intimă a celor doi soţi (relaţii extraconjugale ale Vupliţei, relaţiile dintre Vulpiţă şi socră şi multe altele).

Serialul de la Acces Direct, de pe Antena 1, cu Mirela Vaida gazdă, a fost catalogat drept „Un spectacol al degradării umane" (Dorina Rusu, membru CNA).

Până acum, a luat trei amenzi şi o somaţie: Una de 100.000, una 10.000 şi alta de 15.000.


Citeşte şi: Cât i-a „costat” Vulpiţa pe cei de la Antena 1. Acces Direct, amendă-record pentru o lună de emisiuni cu circul Vulpiţei


Vulpiţa cea scumpă. Încă o amendă pentru Acces Direct. "Astfel de personaje nu au niciun motiv să fie prezentate ca repere morale"


Câţi bani a făcut Antena 1 cu serialul Vulpiţa? Mulţi, pentru că unele "episoade" au fost cât Las Fierbinţi în audienţe


AUDIENŢE DIVERTISMENT. Vulpiţa, găina cu ouă de aur a Antenei 1! Acces direct, imediat după Românii au talent în top


Vezi şi: Vulpiţa „mângâiată” de CNA. Somaţie pentru Acces Direct, după două amenzi succesive


Legislaţie - Legea audiovizualului şi Codul de reglementare a conţinutului audiovizual

Legea audiovizualului: Art. 39 - (2) Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective.

Codul de reglementare a conţinutului audiovizual: Art. 19 - (2) Responsabilitatea clasificării programelor revine radiodifuzorilor şi furnizorilor de servicii media la cerere, în conformitate cu următoarele criterii:

f) psihologia personajelor şi reperele morale pe care acestea le oferă copiilor sau adolescenţilor;

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Brutusica Brutusica
    Stefan Elena, vrei prea multe... Televiziunea de la noi difuzeaza ce vrea publicul romanesc.
    Cum "emisiuni de calitate, educative, decente ptr educarea și dezvoltarea mentala a copiilor" au audiente mici, nu o sa le vezi in posturile TV din top 10 audiente lunare. Poate foarte rar.
    La noi prind emisiunile de scandal. Astea au audiente mari. Asa ca astea vor fi difuzate multi ani.
  • Ștefan Elena Ștefan Elena
    Doresc întreruperea serialului Vulpita și selectarea atenta acelor ce întra în emisiuni de orice ce tip. Dorim emisiuni de calitate, educative, decente ptr educarea și dezvoltarea mentala a copiilor. Degradarea societății de azi este datorita masmediei, televiziunea e cea mai vinovată în acest caz cu emisiuni proaste, vulgare, needucative cum ar fii... Vulpita, Ai Umor. Viata maneliștilor și celor care au fost făcute dive, vedete peste noapte cum ar fii Bianca, Simona Trașcă, Tonciu, Buruiana, Fam Stegaru... Aceste persoane aduc o pată neagra și discreditează adevăratele valori ale României. O sa va scriu mereu pana veți înțelege ca voi cei de la CNA trebuie sa opriți aceste mizerii care nu ne aduc deloc fală și nu ne putem mândri cu ele din contra suntem înjositii și dezamăgitii, mai ales ptr cei ce trudesc în fiecare zi ptr un salariu mizerabil cât și ptr cei care învață în speranța că vor schimba ceva în România. Televiziunea,Presa, Justiția, Biserica,cât și cei ce ne conduc, ne îngroapă în fiecare zii și mai mult ca nație și popor.
  • Marhio Marhio
    ***, de 4 luni e peste pro la comercial, se vede unde sunt tinerii, tot mulți sunt indiferent de cati pensionari

    *** lider 4 luni in capul tau hahaha
    Tot stirile de la 17 si Cabral sunt lideri , zi de zi , supărare
    Si tu te legi de 4 luni?
    Dar anul trecut unde ai fost cand nu era Vulpita pe TV?
    Atunci era Cabral lider detasat haahhaha

    Uite aici *** audiente emisiuni 2019. Cabral a prins top 20, accesatii nu , hahahaha
    https://www.paginademedia.ro/2020/01/audiente-tv-cele-mai-urmarite-emisiuni-divertisment-in-2019/
  • jk jk
    Marian
    Lasă,mai sunt si altii la poarta
    De exemplu,asistentul de servici al "serialului"+băiatul cu "super super "
    Si altii
  • Marian Marian
    Mile ,te rog din suflet poti s-o iei de nevasta pe vulpita daca tot iti place asa mult mirela va fi nasa iar cavaler de onoare d-ul voiculescu si domnisoara de onoare asistenta de la acces ,de cantat iti canta jador cu viorel.
  •  Mile Mile
    Da este ficțiune, zic chiar ei , exact ca lectii de viata , daca ai auzit de docu soap amatori platiti sa joace ***
  • Mile Mile
    ***, de 4 luni e peste pro la comercial, se vede unde sunt tinerii, tot mulți sunt indiferent de cati pensionari , supărare
  • Aurelius Traianus Aurelius Traianus
    cat te *** sa fi sa compari lectii de viata cu porcaria de accesati
    bare la lectii inveti ceva , de la astia ce
    dar ce sa stie antenistul mile , de lauda accesul
    de era vulpita la maruta , ne zicea asa invitati , asa post tv
  • Marhio Marhio
    Vulpita doboara doar la pensionarii PSD , publicul dominant la antenuta
    Pe comercial Pro e lider , ha ha ha

    In mai , scadere pentru antenuta lui Mile cu 3 rating comercial , dezastru
    Iar la semifinala umorului de 2 parale , umilinta , hahahahaha
    Sigur si finala va fi catastrofa
  • Cagatay Cagatay
    mile , adevarat , face rating mare la pensionari , ca asta este principalul publicul al antenutei
    La tineri nici nu se vede in audiente
  • Mile Mile
    Si tu esti *** , vulpita va doboară
  • Marian Marian
    Mile vezi ca marian cu mic m nu sunt eu care te certi mereu cu el , este unul fals
  • mile mile
    mereane, esti invidios ca fac rating de milioane
  • Radu Radu
    Ciudat că amenzile scad pentru A1 deși ei și Romania tv promovează numa minciuni
  • marian marian
    asta nu este o emisiune pentru a1. de aia nu reusesc sa bata pro tv-ul ***

Trimite un comentariu

sus