Skip to main content

CNA. Vulpiţa: Şase luni pe post şi trei amenzi. Astăzi a luat-o pe cea mai nouă. Cât? S-a discutat şi despre „ieşirea” Mirelei Vaida la adresa forului

 
CNA. Vulpiţa: Şase luni pe post şi trei amenzi. Astăzi a luat-o pe cea mai nouă. Cât? S-a discutat şi despre „ieşirea” Mirelei Vaida la adresa forului

CNA. Telenovela „Vulpiţa” continuă şi la televizor, continuă şi la CNA. Acolo unde un membru al forului a denumit-o, încă de la început, "un spectacol al degradării umane".

Publicitate

Antena 1 a încasat a treia amendă, astăzi, pentru momentele cu Vulpiţa şi Viorel din emisiunea Acces Direct.

Postul Intact trebuie să scoată 15.000 de lei din buzunar, după cum a decis forul audiovizual în şedinţa de azi. Sancţiunea a trecut cu unanimitate de voturi.

S-au vizionat zeci de momente din emisiunea prezentată de Mirela Vaida, de la finalul lui aprilie şi începutul lui mai, după câteva reclamaţii primite de la telespectatori.

Pe scurt, momentele de la Acces Direct pot fi rezumate astlfel: certuri, ţipete, crize de gelozie sau plânsete.

Ce au reclamat oamenii la CNA, de această dată? – Degradare umana, promovarea non-valorilor sau atitudinea moderatoarei Mirela Vaida, care „o traumatizează pe invitata Veronica Stegaru” (după cum arată textul unei reclamaţii).

În amenda dată de Consiliu s-a ţinut cont, în special, de articolele legate de protecţia minorilor:

Nu se asigură, aşa cum ar fi normal, protecţia minorilor”, a argumentat Radu Herjeu (cel care a şi propus amenda).

Pe de altă parte, Antena 1 (prin reprezentantul său la CNA) s-a apărat astfel:

„Cei doi joacă, inclusiva gelozia, nu mai e atât de natural. E un serial de divertisment, marcat ca atare. Raţiunile comerciale există, nu le neagă nimeni. Nu ne asumăm promovarea unor astfel de comportamente. E un serial cu personajele carismatice care există.

Mirela Vaida a vorbit în numele său personal, aşa cum a zis şi ea. A fost o revoltă pe care nici eu n-am înţeles-o.”

Astfel, la propunerea lui Radu Herjeu, postul Intact şi-a mai adăugat o sancţiune în palmares pentru Acces Direct şi Vulpiţa. De la începutul anului şi până acum, Vulpiţa a primit următoarele sancţiuni: Trei amenzi - 100.000, 10.000, 15.000 de lei (cea de astăzi - 4 iunie) şi o somaţie.

Ieşirile Mirelei Vaida, la adresa CNA, discutate: „Se foloseşte de poziţia pe care o are să inventeze lucruri”

Tot în şedinţa de astăzi s-a luat în discuţie şi o „ieşire” pe care Mirela Vaida, moderatoarea Acces Direct, a avut la adresa Consiliului. Este vorba despre un moment, cu Vaida în centru, care a fost dat pe post la finalul lui aprilie, chiar după somaţia primită de Antena 1 (somaţie care o viza pe Mirela Vaida).

„CNA-ul îmi dă somaţie pentru că eu mi-am propus să spun că multă lume din mediul rural nu are apă şi săpun ca să spele pentru Coronavirus. Am înţeles, nu le place Vulpiţa, dar ce să facem dacă se uită milioane de români. Nu ştiu de când suntem autoritate morală”, spunea ea atunci.

Oamenii din for au considerat că Mirela Vaida a minţit cu privire la lucrurile pe care le-a spus pe post. Cel mai vocal a fost Radu Herjeu:

„Să inventezi că CNA-ul amendează un post şi un moderator pentru că vorbeşte despre faptul că unii oameni nu au săpun să se apere de coronavirus nu şi-a permis nimeni. Nici Rareş Bogdan, nici Radu Banciu.

Se foloseşte de poziţia pe care o are să inventeze astfel de lucruri. A vorbit cinci minute că CNA-ul o amendează pentru că ea vorbeşte despre sărăcia din România.

Problema nu este frustrarea sa, are tot dreptul să fie frustrată că CNA-ul o sancţionează. Problema este când ieşi public şi te foloseşti de poziţie şi de audienţă pentru a minţi”, a spus Herjeu.

Totuşi, în sancţiunea de 15.000 de lei nu s-a ţinut cont şi de acestă „ieşire” a Mirelei Vaida. Radu Herjeu a şi argumentat de ce nu propune şi amendarea moderatoarei, în acest caz:

„Nu propun nimic legat de minciunile moderatoarei pentru că nu vreau să o vadă ca pe o răzbunare, deşi nu e normal ce a făcut ea”, a mai punctat el.

Citeşte şi: Mirela Vaida supărată pe CNA, deşi a întreţinut patru luni serialul Vulpiţa: „Nu faceţi abuz de funcţia pe care o aveţi”

Serialul „Vulpiţa” continuă şi la aproape şase luni de la debut

Serialul a început pe 13 ianuarie şi a fost „întreţinut" de moderatoarea Mirela Vaida, dar şi de reporterii Acces Direct. S-au „stors”, zilnic, poveşti de la cei doi protagonişti.

Poveşti din care nu lipseau detalii (cu întrebările de rigoare ale moderatoarei) din viaţa personală intimă a celor doi soţi (relaţii extraconjugale ale Vupliţei, relaţiile dintre Vulpiţă şi socră şi multe altele).

Serialul de la Acces Direct, de pe Antena 1, cu Mirela Vaida gazdă, a fost catalogat drept „Un spectacol al degradării umane" (Dorina Rusu, membru CNA).

Până acum, a luat trei amenzi şi o somaţie: Una de 100.000, una 10.000 şi alta de 15.000.


Citeşte şi: Cât i-a „costat” Vulpiţa pe cei de la Antena 1. Acces Direct, amendă-record pentru o lună de emisiuni cu circul Vulpiţei


Vulpiţa cea scumpă. Încă o amendă pentru Acces Direct. "Astfel de personaje nu au niciun motiv să fie prezentate ca repere morale"


Câţi bani a făcut Antena 1 cu serialul Vulpiţa? Mulţi, pentru că unele "episoade" au fost cât Las Fierbinţi în audienţe


AUDIENŢE DIVERTISMENT. Vulpiţa, găina cu ouă de aur a Antenei 1! Acces direct, imediat după Românii au talent în top


Vezi şi: Vulpiţa „mângâiată” de CNA. Somaţie pentru Acces Direct, după două amenzi succesive


Legislaţie - Legea audiovizualului şi Codul de reglementare a conţinutului audiovizual

Legea audiovizualului: Art. 39 - (2) Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective.

Codul de reglementare a conţinutului audiovizual: Art. 19 - (2) Responsabilitatea clasificării programelor revine radiodifuzorilor şi furnizorilor de servicii media la cerere, în conformitate cu următoarele criterii:

f) psihologia personajelor şi reperele morale pe care acestea le oferă copiilor sau adolescenţilor;

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jk jk
    Apropo
    Cealalta mare mizerie,mai mizerie ca asta,Puto...aaa...puterea dragostei cand o mai sancționați?Spre deosebire de acces,unde marea problema e prezenta lor,acolo circul a rămas permanent si dupa amenda
  • Șerban Șerban
    Tare înduioșați ăștia de la CNA de Acces Direct de dă amenzi de-astea, bani de buzunar. Apropos, de ceva vreme se tot difuzează o reclamă de la Catena, cum că doar măștile lor de protecție sunt bune, iar celelalte de pe piață sunt doar feșăn, sunt ***. Aloo! Consiliul concurenței?! CNA?! Sau sunt prea ocupați să se uite la AD?
  • Mile Mile
    De ce totuși are milioane de fani
  • 121 121
    Inca nu sunt 6 luni...speram sa nu se ajunga acolo
  • Cris Cris
    Stiti cum e vorba aia..***mancand...sunt posturi tv,care nu plac psdistilor din CNA,care sunt obligate sa posteze la jumatate de ora,avertismentele si amenzile..Pe cand, Radu Tudor,Mircea Badea,Morar,plus gastile de la Stars,3,1,Happy..helloooo..pe ei nu ii vede nimeni ?
  • Arvente Rela Arvente Rela
    Prezentatoarea face exact ce înseamnă i se spune,nu face nimic de capul ei .șefii, redactorii dicteaza ce trebuie sa facă. Ea ca moderatoare trebuie doar sa știe cum sa modereze emispunea. ***
  • Carmen Mitran Carmen Mitran
    Va rugam sa ne scapti de acesti *** si de Mirela Vaida ! Este inadmisibil! Vaida a inceput sa si permita sa jigneasca si canteretii de valoare, chiar permiteti asa ceva ? Suntem hotarati sa facem o petitie ! Si sa termine cu laude , ca are audinta mare ! Nu prea cred, sa ne lase in pace ! Eu nu urmaresc , decat din greseala, sa vad ce le mai poate mintea !
  • dan dan
    Nici acum n ti scapat ***bai producatori a1 altceva nu mai aveti de presentat?
  • mile mile
    pai daca ei zic ca e nu e real , care e problema e ca lectii de viata
  • Marian Marian
    Antenuta calca si pe cadavre pentru a face audienta ,persista cu degradarea umana aceasta asa zisa doamna care prezinta aceasta emisiune de prost gust ,pacat ca CNA-ul nu a amendat-o si pe ea cu 100 000 de lei
  • Catalin Catalin
    Uitati-va si la Capatos ce da, aseara a facut o criza de nervi Viorica de la Clejani, si acolo tot degradarea umana se promoveaza.
  • jk jk
    Adică ce a zis Mirela e de nesanctionat,nici macar somatie...Bravo

Trimite un comentariu

sus