Skip to main content

Criza în presă. Concedieri la Adevărul Holding

 
Criza în presă. Concedieri la Adevărul Holding

Concedieri în grupul Adevărul Holding, după perioada de pandemie, în care presa a fost puternic afectată din punct de vedere economic.

Publicitate

După ce, inițial, Adevărul Holding a trimis o parte dintre angajați în șomaj tehnic (după cum Paginademedia.ro a scris aici), grupul de presă renunță la o parte dintre angajați.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, zeci de angajați ai Adevărul Holding se află în această situație.

Până la ora redactării materialului, Cristi Stancu, director executiv Adevărul Holding, nu a putut fi contactat.

Reamintim că, la începutul lunii aprilie, compania Adevărul Holding (editor, printre altele al publicațiilor Adevărul și Click) a trimis în șomaj tehnic 30% dintre angajați, adică aproximativ 80-90 de oameni.

Citește și: Pierderi masive pentru media. Aproape 40 de milioane de euro „au dispărut” din piață, în cele trei luni de pandemie

40 de milioane de euro s-au "evaporat" din media

Pierderi mari pentru piața de publicitate din România. Aproape 40 de milioane de euro „au dispărut” în cele trei luni de pandemie, după estimările lui Dragoș Stanca (fondator Upgrade100, om de radio și președinte BRAT) care citează mai multe studii din industrie. 

Banii reprezintă pierderile suferite de publisheri, practic investițiile care nu s-au mai făcut în publicitate în perioada crizei Covid-19. 

Scăderile au debutat în martie și au afectat toate mediile: TV, Radio, Outdoor, Display și cât a mai rămas din Print. 

Cât a pierdut fiecare? 

 • Televiziunea a înregistrat un minus, față de 2019, de aproximativ 25 de milioane de euro. A avut o pierdere de 1,5 milioane în martie, pierdere care a „explodat” și ajuns la 12 milioane de euro - în aprilie și mai
 • Radiourile au pierdut circa 3,4 milioane de euro, cu un vârf de 1,7 milioane în aprilie.
 • Din online au dispărut, în aceeași perioadă aproximativ 500.000 de euro (din piața monitorizată) și aproximativ 3,5 milioane de euro din piața nemonitorizată (campaniile prin Google sau Facebook).
 • Monitorizările citate de Stanca arată că printul și outdoor-ul au fost cele mai afectate. Au fost „pe minus” cu aproximativ 5,5 milioane euro (pierderea companiilor de panotaj si digital) și 1 milion de euro pentru ziare și reviste. De notat că multe ziare și reviste au fost suspendate o perioadă din print sau au avut tirajele reduse, după cum Paginademedia.ro a relatat la vremea respectivă. 

Citește și: Stanca: Pierderi masive pentru media. Aproape 40 de milioane de euro „au dispărut” din piață, în cele trei luni de pandemie


Citește și: PRESA, LOVITĂ PUTERNIC. Adevărul trimite 30% din angajați în șomaj tehnic. Ringier trimite 15%, dar susține diferența de salariu


Citește și: SUPORT. O fundație crește abonamentele Dilema Veche cu 50%. A cumpărat până la sfârșitul anului

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Nu mai aveai ce citi de mult în Romania. Ori fake news-uri și sabotaj informa***ional de tip rusofon, ori pseudo-ziare ca acesta, cu jumătate din "știri" despre *** și staruri porno cu opinii, și cu agenda LGBT, obsedat sexuala și anti-"BOR", sau cu articole în trend despre cum ii persecutam pe ******. Sau fake-event-uri gen 10 august.
 • Eternul Cristian Stancu rămâne șerif suprem, indiferent de vremuri. Un geniu al presei ultimilor 30 de ani! Păcat că nu îi face țara o statuie.
 • Se distruge si ultimul mare brand al presei scrise. Probabil vor pastra sefimea si 2-3 studenti care sa scrie in regim copy-paste pe salariul minim pe economie. E trist, foarte trist...
 • Chiar daca stirea in sine are un rand sau zece paragrafe, informatia e un semnal de alarma: adevarul da afara ziaristi. In vremuri grele, in loc sa tii echipa unita, sa dai un semnal de forta, tu renunti la membri ai familiei, pastrand neatinse anumite venituri ale sefimii...
 • "După ce, inițial, Adevărul Holding a trimis o parte dintre angajați în șomaj tehnic grupul de presă renunță la o parte dintre angajați."
  Asta este toata stirea. In rest informatii reluate din articole mai vechi.
  Atat s-a putut pe un site care are pretentia ca reprezinta un reper de jurnalism.

Trimite un comentariu