Skip to main content

Dragoș Pătraru, reacție după somația CNA: „Ne asumăm fiecare cuvânt. Sunt chestiuni mult mai importante decât hărțuirea emisiunii Starea Nației”

 
Dragoș Pătraru, reacție după somația CNA: „Ne asumăm fiecare cuvânt. Sunt chestiuni mult mai importante decât hărțuirea emisiunii Starea Nației”

Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii Starea Nației la Prima TV, a reacționat în legătură cu o somație pe care a primit-o astăzi de la CNA.

Sunt chestiuni mult mai importante de făcut acolo (n. r. - în CNA) decât hărțuirea emisiunii Starea nației. Ne asumăm fiecare cuvânt din emisiunea Starea Nației”, a declarat Pătraru pentru Paginademedia.ro. 

Publicitate

Reamintim că forul audiovizual a dat, astăzi, un avertisment emisiunii Starea Nației și realizatorului Dragoș Pătraru. Decizia a venit în contextul unor afirmații pe care CNA le-a considerat injurioase, la adresa postului Realitatea Plus. 

Mizerabilii ăia de la Realitatea Plus și Vai de mine, ce vome de oameni - au fost replicile pentru care a fost somată emisiunea lui Pătraru. 

Comentariile realizatorului TV, la adresa celor de la Realitatea Plus, au fost spuse în contextul în care, la Realitatea, o parte din angajați fuseseră trimiși în șomaj tehnic, însă prestau munca la redacție sunt paravanul voluntariatului.

Citește și: Dragoș Pătraru, avertizat de CNA pentru limbaj. Ce a spus Pătraru despre cei de la Realitatea și de ce?

Pătraru a mai spus, printre altele, despre somația de la CNA: 

„Înțeleg de la voi că această nouă somație a fost dată pentru că i-am numit pe patronii Realitatea Plus mizerabili și vome de oameni, dat fiind că i-au obligat pe angajați să lucreze în baza unor contracte de voluntari, în timp ce aceștia se aflau în șomaj tehnic.

Deci, CNA nu are o problemă cu treaba asta, e de acord cu ce fac acei oameni, cu partizanatul evident cu și măcelărirea jurnalismului la acest post și la altele, dar are o problemă cu cel care sancționează acest tip de sfidare publică. Frumos!”

De asemenea, a mai adăugat: 

Mi-e foarte greu să înțeleg cum interpretează CNA aceste expresii, de ce ar fi ele injurioase?

Există un dicționar al expresiilor injurioase? Cum stabilim ce expresii se pot folosi la tv? Cum vor cei de la CNA? Mizerabilii de la Realitatea PLUS, am spus eu. Și cum sunt niște oameni care se comportă astfel cu angajații lor? Nu mizerabili? Nu vome de oameni?

Este la fel ca la sancțiunile din starea de urgență, ne trezim la cheremul unor polițiști ai cuvintelor, care consideră că folosirea termenului ”vomă” în acest context constituie limbaj injurios. Noi, la Starea nației, considerăm că nu e vorba de așa ceva.

Cum să-i fi caracterizat pe acei oameni care încalcă legea și drepturile angajaților și multe legi nescrise ale decenței și bunului simț? Obraznici? Ar fi fost prea puțin. Criminali? Sigur ar fi fost prea mult. Așa că ne-am oprit la vome. Dar dacă vrea CNA să ne sugereze alte variante, îi rugăm pe cei de acolo, pe domnul Herjeu, să o facă. Ca să știm și noi până unde ne putem întinde cu metaforele, ce comparații să facem, ce alte figuri de stil sunt permise.

Se pare că în țara asta e o poliție pentru orice.

Cred că ni se trage de la faptul că am spus de multe ori pe post, și vom spune în continuare, că CNA nu-și face treaba ca lumea. Și-atunci, probabil unii vor să ne arate că se lucrează. Sunt chestiuni mult mai importante de făcut acolo decât hărțuirea emisiunii Starea nației. Dar e treaba acelor oameni cum își fac datoria, așa cum e exclusiv problema noastră cum ne facem meseria. Și ne asumăm fiecare cuvânt din emisiunea Starea nației.

În poziția sa a făcut referire și la o altă somație luată de Starea Nației, la finalul lunii aprilie. Atunci, Pătraru a fost somat pentru ce a zis despre BOR și Episcopul Tomisului - Teodosie. 

Nu știu dacă să mă mire acest avertisment, din moment ce am mai primit unul total aiurea, pentru că am recomandat luarea de barbă a lui Teodosie Șpagoveanu, care încălca dispozițiile din starea de urgență și îi expunea pe oameni, copii și adulți, riscului îmbolnăvirii cu noul coronavirus”, mai menționează Dragoș Pătraru. 

Citește și: Pătraru somat pentru ce a zis despre BOR: „Teodosie ăsta trebuia luat cu mascații de barba aia și dus la izolare și amendat”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu