Skip to main content

Fostul jurnalist TV Alex Ferariu, candidat la Primăria Breaza. Din partea cărui partid?

 
Fostul jurnalist TV Alex Ferariu, candidat la Primăria Breaza. Din partea cărui partid?

Alex Ferariu, care a lucrat peste 20 de ani în radio și televiziune, candidează la o primărie. El va intra în campania electorală pentru postul de primar în Breaza, în județul Prahova. De ce în Breaza? Și din partea cui candidează?

Contactat de Paginademedia.ro, Ferariu a spus că va participa din partea Partidului Mișcarea Populară - PMP, formațiune condusă de fostul președinte Traian Băsescu.

Publicitate

De ce PMP?

"Propunerea a venit din partea lor. În urma discuțiilor cu doamna deputat Cătălina Bozianu, am decis să fiu candidatul PMP pentru Primăria Breaza. Am văzut cum a fost administrat orașul în ultimele două mandate și îmi este foarte clar că se pot face mult mai multe lucruri pentru cei din Breaza", a declarat Ferariu pentru Paginademedia.ro.

De ce la Breaza?

"Încă de acum 20 de ani, familia noastră avea la Breaza o casă de vacanță. În urmă cu zece ani, când s-a născut fiica mea, am transformat-o în reședință și am locuit câțiva ani aici."

Am revenit în Capitală, iar anul trecut am decis, împreună cu soția, să ne mutăm definitiv în Breaza", spune Ferariu.

Ce își propune la Primărie?

Ferariu: "Sunt foarte multe proiecte care zac uitate în sertarele primăriei, dar și multe altele pe care le am în plan. Nu vreau să le dezvălui acum".

De ce ar alege un jurnalist și nu pe ceilalți candidați?

"O dată pentru că nu am fost doar jurnalist, am fost și antreprenor, am construit niște businessuri de la zero, și îmi propun atragerea de fonduri pentru dezvoltarea zonei. Ultimii doi primari doar au promis, dar nu au atras fonduri deloc", a mai spus Ferariu.

Cine sunt contracandidații?

El candidează la Breaza împotriva actualului primar Gheorghe Richea (PSD) și a lui Bogdan Novac (USR Plus, fiul unui fost ministru al Transporturilor). Cel mai probabil, spune Ferariu, din partea PNL va candida Nicolae Ferăstrăeru, și el fost primar, în urmă cu două mandate.

Alex Ferariu a intrat în presă în 1993, la Fun Radio. A trecut pe la Radio Z, pe la Știrile Pro TV, la Observator, la National TV și la Antena 3. Ultimul loc de muncă, în calitate de jurnalis, a fost la B1 1, până în toamna anului trecut. 

La vremea respectivă, postrul de televiziune și Ferariu au decis încetarea colaborării, pe fondul informațiilor că Alex Ferariu l-a împrumutat cu bani, în trecut, pe Alex Cumpănașu, candidat la președinție anul trecut.

Elena Lasconi a lăsat și ea presa pentru alegeri

Elena Lasconi, fost jurnalist Pro TV, a lăsat televiziunea pentru a fi candidat la Primărie. Candidează la Câmpulung Muscel, din Partea USR.

Jurnalista a povesti la interviurile Paginademedia.ro de ce a decis să candideze. A povestit și multe, multe din întâmplările din viața de jurnalist: cel mai emoționant moment (fetița salvată din puț), care a fost prima ei transmisiune live, primul reportaj, dar și cum a "botezat-o Mândruță".

VIDEO. Elena Lasconi, povestea emoționantă a fetiței salvată din puț

Povestea Elenei Lasconi, în interviul video integral. Un interviu în care explică de ce s-a decis să lase televiziunea pentru Primărie.

VIDEO. Elena Lasconi, povești fascinante de la începuturile Pro TV

Citește și: VIDEO. Povești fascinante din Pro TV cu Elena Lasconi. I s-a spus „Esca noastră” la Deva. Cum a "botezat-o" Mîndruță 

Carte de vizită Alex Ferariu:

 • Fun Radio - realizator (1993-1994, apoi 1996-1998, când realiza matinalul stației) 
 • Radio Z - realizator și director tehnic (1994-1996)
 • Sunetist și editor Voce pentru Știrile Pro TV și Știrile Acasă TV (1999-2001)
 • Operator sunet Pro TV: Era "la butoane" pentru Știrile Pro TV, mineriada din 1999, atentatele de la World Trade Center, Ora 7 bună dimineața, Profeții despre trecut (1998-2003).
 • Național TV - prezentator al jurnalului principal (2003-2008)
 • Realizator City FM (2006)
 • Antena 3 și Antena 1 - prezentator Observator (2008-2013)
 • Editor Prezentator B1 TV (2013-2015).
 • Consilierul al Ministrului Economiei Alex Petrescu, în 2017
 • Vicepreședinte al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (2015 și până în prezent)
 • Consilier Secretar de Stat la Ministerul Cercetării și Inovării (Ciprian Preda)
 • Administrator rețea la departamentul comunicații Transelectrica (în 2018).
 • B1 TV - februarie-octombrie 2019

Citește și: 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu