Skip to main content

Bilanțul infectărilor cu Covid în TVR, de la debutul pandemiei. Precizări importante: „Aceste cazuri confirmate au avut 130 de contacți direcţi”

 
Bilanțul infectărilor cu Covid în TVR, de la debutul pandemiei. Precizări importante: „Aceste cazuri confirmate au avut 130 de contacți direcţi”

Se actualizează bilanțul infectărilor cu Covid-19 în TVR, iar instituția face precizări importante în legătură cu situația îmbolnăvirilor. Până acum, 23 de persoane din televiziunea publică s-au infectat cu noul coronavirus, arată un mesaj pentru angajați dat de oficialii TVR și obținut și de Paginademedia.ro. 

Dintre aceștia: 21 sunt din București, iar 2 la Studiourile Teritoriale, arată documentul trimis vineri către restul angajaților. 

Publicitate

Pentru prima dată de la debutul pandemiei, TVR face precizări importante cu privire la numărul de contacți pe care bolnavii din instituție i-au avut: 130 de contacți direcți dintre care 89 salariați TVR. 

„Aceste cazuri confirmate au avut 130 de contacți direcţi dintre care 89 de contacți salariați ai Televiziunii Române”, menționează cei de la TVR în nota internă. 

Câte îmbolnăviri au rezultat dintre cei 89 de suspecți? Răspunsul a fost dat tot de oficialii TVR:

„Cei 89 de angajaţi ai TVR au fost testaţi de o unitate medicală, în baza contractului semnat cu Televiziunea Română, doar 3 dintre aceştia având rezultat pozitiv. În prezent 2 salariații SRTv diagnosticați cu COVID-19 sunt internaţi în spital şi au o stare generală bună”, punctează aceeași sursă. 

Postul public de televiziune a făcut public primul caz de Covid-19 din instituție în luna iulie.

Mesajul complet al oficialilor TVR către angajați:

„Informare COVID- 19. Situația la zi – 18.09.2020

Data publicare: 18-09-2020

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 23 de persoane din Televiziunea Publică au fost depistate pozitiv la testul COVID-19 – (21 în București și 2 la Studiourile Teritoriale).
Potrivit procedurilor, a fost anunţat medicul de familie şi Cabinetul Medical al instituţiei care au luat măsurile necesare în aceste cazuri înregistrate în SRTv.

Aceste cazuri confirmate au avut 130 de contacți direcţi dintre care 89 de contacți salariați ai Televiziunii Române.

Cei 89 de angajaţi ai TVR au fost testaţi de o unitate medicală, în baza contractului semnat cu Televiziunea Română, doar 3 dintre aceştia având rezultat pozitiv.

În prezent 2 salariații SRTv diagnosticați cu COVID-19 sunt internaţi în spital şi au o stare generală bună.

Facem precizarea că infectarea nu s-a produs în TVR; între aceste persoane și cele anterior depistate pozitiv nu există nicio legătură.
Conducerea TVR a dispus sporirea măsurilor în astfel de cazuri: dezinfecţii atât în spațiile în care s-au aflat persoanele respective cât și în mai multe încăperi şi asigurarea suplimentară a unor materiale de protecţie.

Reamintim regulile de protecţie care trebuie respectate de angajaţii TVR :

• Purtaţi mască facială, având acoperite atât gura cât şi nasul. Masca se schimbă la 4 ore sau când se umezeşte;
• Păstraţi o distanţă de cel puţin 1,5 - 2 metri între dumneavoastră şi ceilalţi colegi;
• Nu staţi în grupuri mai mari de 3-4 persoane.
• Nu vă atingeţi faţa, gura şi nasul cu mâinile neigienizate;
• Respectaţi cu stricteţe igiena personală (spălatul pe mâini cu apă şi săpun, pentru cel puţin 20 de secunde);
• Măsurarea temperaturii este obligatorie la intrarea în instituţie;
• Anunţaţi telefonic Cabinetul Medical SRTv şi medicul de familie apariţia oricărui simptom de boală (creşterea temperaturii peste 37,3, frison, astenie, tuse uscată, pierderea bruscă a gustului şi mirosului);

Nu în ultimul rând, dragi colegi, apreciem faptul că foarte mulţi dintre dumneavoastră respectați regulile de mai sus și manifestaţi o atitudine responsabilă.

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol”

Citește și: 

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu