Skip to main content

Lista Must Carry 2021. Surpriza anului: Prima TV iese din must-carry. Nou intrați: postul lui Sârbu, Metropola lui Pandele și A7. Ce posturi TV se preiau obligatoriu de cabliști

 
Lista Must Carry 2021. Surpriza anului: Prima TV iese din must-carry. Nou intrați: postul lui Sârbu, Metropola lui Pandele și A7. Ce posturi TV se preiau obligatoriu de cabliști

MUST CARRY 2021. S-a mărit lista posturilor TV care trebuie preluate obligatoriu de cabliști. Numărul a ajuns la 40 în 2021, iar Prima TV nu se mai regăsește în această listă. Postul a făcut solicitarea la CNA din decembrie 2020.

Publicitate

Cu alte cuvinte, cabliștii nu vor mai prelua în mod obligatoriu Prima TV, iar cabiștii cae îl vor avea în grilă vor trebui să plătească, la fel cum se întâmplă în cazul Pro TV, Antena 1 și Kanal D.

Consiliul Național al Audiovizualului a anunțat în ședința de astăzi, 19 ianuarie, lista must carry pe 2021. Este compusă din 40 de canale, plus posturile TVR.

CITEȘTE ȘI: Lista Must Carry 2020

Printre noutățile din 2021 se numără Aleph News, postul lui Adrian Sârbu care s-a lansat în toamna lui 2020 sau televiziunea Consiliului Local din Voluntari, Metropola TV, care a devenit post național la începutul acetui an. Și A7TV, canal în care redactorul-șef a fost coleg cu Mihai Gâdea în facultate, se regăsește în noua listă must carry.

Cele opt canale introduse în lista must carry 2021 sunt: Aleph News, A7TV, Party Mix, Tradițional TV, Emi TV, Metropola TV, 24 Mix Teleshop și CineTube.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, lista posturilor din must carry pe anul 2021:

1. Romania TV

2. National TV

3. Digi 24

4. B1 TV

5. Realitatea Plus

6. Favorit TV

7. Trinitas TV

8. Kiss TV

9. Național 24 Plus

10. Taraf TV

11. U TV

12. Music Channel

13. Aleph News

14. Speranța TV

15. Magic TV

16. Hit Music Channel

17. Nașul TV

18. A7 TV

19. București TV

20. Party Mix

21. TV SudEst

22. Alfa Omega TV

23. Orizon TV

24. Tradițional TV

25. Credo TV

26. Travel Mix

27. Cinethronix

28. Telestar 1

29. Medika TV

30. Rock TV

31. Mooz Dance

32. Inedit TV

33. NCN

34. Canal 33

35. Kapital TV

36. Emi TV

37. Metropola TV

38. IDA TV

39. 24 Mix Teleshop

40. CineTube

Ce este principiul „must carry”

Principiul „must carry” este prezent în Legea Audiovizualului, Art. 82, și prevede că distribuitorii de cablu trebuie să includă în oferta lor programele televiziunii publice și posturile private aflate sub jurisdicția României, libere la retransmisie și fără condiționări tehnice sau financiare. În prezent, principiul nu este aplicat și operatorilor DTH.

Ce spune articolul 82:

„Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin rețele de comunicații electronice, cu excepția celor care utilizează exclusiv spectrul radio, are obligația să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societății Române de Televiziune destinate publicului din România, precum și alte servicii de programe, libere la retransmisie și fără condiționări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privați, aflați sub jurisdicția României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin rețeaua respectivă, precum și serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaționale la care România este parte.

Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privați este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audiență. 

 

CITEȘTE ȘI: Dosar. (P) A7TV, de la online pe cablu. "Vrem să câștigăm publicul ignorat!" Totul despre postul TV care se pregătește de must-carry

CITEȘTE ȘI: DOSAR (P). De la pastor la realizator TV. De la show-uri de muzică religioasă cu Mihai Gâdea, la A7TV. Spectaculoasa poveste a lui Cornel Dărvășan, redactor-șef A7 TV

CITEȘTE ȘI: CNA a votat: Pandele are televiziune națională!

CITEȘTE ȘI: FOTO. S-a lansat! Cum arată postul lui Adrian Sârbu? Cine sunt clienții de publicitatea din prima zi?

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

 • Chiar mă uitam peste această listă. Din cele 40 de posturi din listă nu am păstrat mai mult de 4 în lista mea. Restul: delete.
 • cind vor gasi cablistii solutia ca abonatul sa-si faca singur pachetul de programe ? fiecare post sa aibe un pret - pachetul sa fie de o valoare minima obligatorie Platesti ceea ce vrei sa vezi nu ti se baga nimic pe git Atunci si posturile vor baga mina mai adinc in buzunar ca sa gaseasca emisiuni bune si filme noi si asta de frica ca nu o sa-i vrea nimeni Vor disparea cele care acum traiesc din banii cablistilor ignorind cu nesimtire si bataie de joc dorintele abonatilor
 • Cam pe cand ar trebui sa intre aceste posturi noi introduse in must carry?Asta asa ca sa stim ce emit :))
 • @Radu Herjeu

  De ce nu se aplica principiul Must Carry si la DTH? Sute de mii de oameni de la tara au antene DTH. Chiar si pe fatadele blocurilor din marile orase mai vedem agatate niste ligheane DigiSatelit, Dolce/Telekom, OrangeTV...
  Am inteles ca nu CNA face legile, dar care e ideea acestei diferentieri? Ca e cablu sau ca e satelit, serviciul este acelasi, furnizarea unor canale tv catre populatie.
 • @Radu Herjeu

  dar rcs nu trebuie sa preia si canalele srr ? nu avem decat actualitati. celelalte (cultural, muzical) nu se regasesc pe cablu
 • @ Ștefan

  25% din numărul total de canale. Dacă RCS are 160 de canale în ofertă, de exemplu, 40 trebuie să fie cele din must carry. Iar în localitățile din țară trebuie să preia obligatoriu și 2 locale și 2 regionale.
 • Exact ca la pro 2 pro cinema să le scoată

  Dar astea peste Happy tau , peste Zuul tau , peste antenta stars , ha ha ha , plangi
 • Am și eu o întrebare interesantă.
  Ce înseamnă "25% din numărul total de programe distribuite în rețea"?
  Se calculează și canalele din must-carry?
  Sau fără canalele din must-carry din grilă?
  De exemplu, DIGI are în jur de 180 canale în grilă.
  Știm că extraopțiunile se exclud, deci scădem 15 canale; să zicem că rămân 165 canale (cu cele din must-carry).
  Când trebuie să introduci 25% din must-carry le scazi pe cele care există deja în grilă?
  Asta înseamnă 134 canale (fără must-carry).
  25% din 134 înseamnă primele 31 canale din must-carry.
  DIGI are deja 31 canale din must-carry.
  Deci, dacă vor cei de la DIGI pot să nu mai introducă nimic...doar să actualizeze lista în funcție de audiență.

  Ce înseamnă 25% din numărul total de programe distribuite în rețea?
  Cum se calculează?
 • Doamne dar multe mai sunt....din ce bani traiesc cele care au o audienta de 0.1? emi tv vine de la faptul ca pe patron il cheama emil?
 • Asta cu Prima e cea mai buna dovadă că adevăratul patron este Trszari. Cu ieșirea asta din must carry are cum sa bage bani oficial. E simplu. Sunt curios cum va face cu Telekom si Vodafone.
  Cum adică, Alep news nu este interesat pentru cablisti, nu vor sa plătească pentru,,opera de arta,, a lui Sarbu?
 • Eu chiar am sa solicit cablistului meu, in scris, sa nu le platească nici-un ban celor de la Prima (HD) ca să îi preia. Chiar nu ai la ce să te uiți la ei...
 • @ qwerty

  CNA nu obligă pe nimeni, nimic. Legea o face :) Iar 40 de posturi sunt retransmise doar dacă un cablist are cel puțin 160 de canale în ofertă.
  Eu, unul, sunt pentru reducerea procentului de 25%, dar asta o poate face doar Parlamentul, prin modificarea Legii Audiovizualului.

Trimite un comentariu