Skip to main content

Lista Must Carry 2021. Surpriza anului: Prima TV iese din must-carry. Nou intraţi: postul lui Sârbu, Metropola lui Pandele şi A7. Ce posturi TV se preiau obligatoriu de cablişti

 
Lista Must Carry 2021. Surpriza anului: Prima TV iese din must-carry. Nou intraţi: postul lui Sârbu, Metropola lui Pandele şi A7. Ce posturi TV se preiau obligatoriu de cablişti

MUST CARRY 2021. S-a mărit lista posturilor TV care trebuie preluate obligatoriu de cablişti. Numărul a ajuns la 40 în 2021, iar Prima TV nu se mai regăseşte în această listă. Postul a făcut solicitarea la CNA din decembrie 2020.

Publicitate

Cu alte cuvinte, cabliştii nu vor mai prelua în mod obligatoriu Prima TV, iar cabiştii cae îl vor avea în grilă vor trebui să plătească, la fel cum se întâmplă în cazul Pro TV, Antena 1 şi Kanal D.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a anunţat în şedinţa de astăzi, 19 ianuarie, lista must carry pe 2021. Este compusă din 40 de canale, plus posturile TVR.

CITEŞTE ŞI: Lista Must Carry 2020

Printre noutăţile din 2021 se numără Aleph News, postul lui Adrian Sârbu care s-a lansat în toamna lui 2020 sau televiziunea Consiliului Local din Voluntari, Metropola TV, care a devenit post naţional la începutul acetui an. Şi A7TV, canal în care redactorul-şef a fost coleg cu Mihai Gâdea în facultate, se regăseşte în noua listă must carry.

Cele opt canale introduse în lista must carry 2021 sunt: Aleph News, A7TV, Party Mix, Tradiţional TV, Emi TV, Metropola TV, 24 Mix Teleshop şi CineTube.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, lista posturilor din must carry pe anul 2021:

1. Romania TV

2. National TV

3. Digi 24

4. B1 TV

5. Realitatea Plus

6. Favorit TV

7. Trinitas TV

8. Kiss TV

9. Naţional 24 Plus

10. Taraf TV

11. U TV

12. Music Channel

13. Aleph News

14. Speranţa TV

15. Magic TV

16. Hit Music Channel

17. Naşul TV

18. A7 TV

19. Bucureşti TV

20. Party Mix

21. TV SudEst

22. Alfa Omega TV

23. Orizon TV

24. Tradiţional TV

25. Credo TV

26. Travel Mix

27. Cinethronix

28. Telestar 1

29. Medika TV

30. Rock TV

31. Mooz Dance

32. Inedit TV

33. NCN

34. Canal 33

35. Kapital TV

36. Emi TV

37. Metropola TV

38. IDA TV

39. 24 Mix Teleshop

40. CineTube

Ce este principiul „must carry”

Principiul „must carry” este prezent în Legea Audiovizualului, Art. 82, şi prevede că distribuitorii de cablu trebuie să includă în oferta lor programele televiziunii publice şi posturile private aflate sub jurisdicţia României, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare. În prezent, principiul nu este aplicat şi operatorilor DTH.

Ce spune articolul 82:

„Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin reţele de comunicaţii electronice, cu excepţia celor care utilizează exclusiv spectrul radio, are obligaţia să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societăţii Române de Televiziune destinate publicului din România, precum şi alte servicii de programe, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privaţi, aflaţi sub jurisdicţia României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin reţeaua respectivă, precum şi serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte.

Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privaţi este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audienţă.

CITEŞTE ŞI: Dosar. (P) A7TV, de la online pe cablu. "Vrem să câştigăm publicul ignorat!" Totul despre postul TV care se pregăteşte de must-carry

CITEŞTE ŞI: DOSAR (P). De la pastor la realizator TV. De la show-uri de muzică religioasă cu Mihai Gâdea, la A7TV. Spectaculoasa poveste a lui Cornel Dărvăşan, redactor-şef A7 TV

CITEŞTE ŞI: CNA a votat: Pandele are televiziune naţională!

CITEŞTE ŞI: FOTO. S-a lansat! Cum arată postul lui Adrian Sârbu? Cine sunt clienţii de publicitatea din prima zi?

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Eu chiar am sa solicit cablistului meu, in scris, sa nu le platească nici-un ban celor de la Prima (HD) ca să îi preia. Chiar nu ai la ce să te uiți la ei...
  • @ qwerty

    CNA nu obligă pe nimeni, nimic. Legea o face :) Iar 40 de posturi sunt retransmise doar dacă un cablist are cel puțin 160 de canale în ofertă.
    Eu, unul, sunt pentru reducerea procentului de 25%, dar asta o poate face doar Parlamentul, prin modificarea Legii Audiovizualului.
  • în loc să mai taie din ele, CNA obligă toți cabliștii să preia 40 de posturi dintre care la vreo 35 nu se uită aproape nimeni niciodată.
  • Intr-o Romanie in care Taraf Tv este pe locul 10 sau Trinitas pe un loc superior, nu mai este nimic de comentat.
  • Sa ajung să-l plătesc pe Huidu direct din abonamentul meu e puțin cam mult!

Trimite un comentariu

sus