Skip to main content

Credeați că s-a terminat? Revelionul cu Garcea îi aduce un proces TVR-ului

 
Credeați că s-a terminat? Revelionul cu Garcea îi aduce un proces TVR-ului
Foto | Pro TV

Televiziunea Română a fost dată în judecată, din cauza Revelionului cu Vacanța Mare. Sindicatul MediaSind a anunțat că i-a deschis proces TVR-ului pentru „secretizarea revelionului Garcea-Gradea”, după cum îl numesc aceștia. 

Principalul motiv este că „Societatea Română de Televiziune – SRTV, mai precis conducerea, a refuzat să ofere informațiile publice solicitate în legătură cu organizarea și difuzarea emisiunii Revelion la mine acas, arată un comunicat remis de MediaSind.

Publicitate

Printre altele, sindicaliștii au cerut detalii despre felul în care a fost produs programul de Revelion, despre cum au fost încheiate contratele și detalii despre sumele plătite pentru fiecare (întrebările puse de MediaSind, la finalul articolului). 

CONTEXT. Reamintim că programul difuzat de TVR în noaptea dintre ani a fost criticat dur de Dorina Rusu (membră CNA), de Iulian Bulai (președintele comisiei mass-media din Parlament), dar și de alți politicieni.

Într-un final, CNA a decis că emisiunea nu încalcă legislația.

MediaSind menționează că nu a primit răspunsuri de la TVR, care a motivat că „informațiile solicitate nu se încadrează în prevederile Legii nr. 544/2001”. 

Ce a întrebat MediaSind?

Sindicatul a publicat și lista informațiilor pe care le-a cerut de la TVR, despre Revelion. Detalii, în continuare:

 • A existat un producător pentru întregul program de revelion sau „Revelion la mine acas'”, a fost o producție de sine stătătoare?
 • Emisiunea Revelion la mine acas' a fost o coproducție sau o producție externă achiziționată de către TVR?
 • Dacă a fost o coproducție, cine a fost producătorul din instituție responsabil pentru aceasta emisiune?
 • Dacă a fost o achiziție a unui program “la cheie”, de ce s-au încheiat separat contracte comerciale cu două firme aparținând actorilor?
 • Care au fost sumele plătite pentru fiecare contract în parte încheiat pentru emisiunea Revelion la mine acas’ ?
 • Cine a fost producătorul intern din TVR responsabil pentru preluarea producției externe?
 • Cine a filmat în barul St. Patrick? R&M Production Art sau angajați ai SRTV?
 • Contractul are ca obiect “asigurarea întregii creații prestații artistice (actori, invitați speciali, interpreți de muzică ușoară, trupe, regie artistică, apariții episodice, mișcare scenică, figurație, regie locație)” necesară realizării programului special de sărbători cu titlul Revelion la mine acas’, difuzat pe canalul TVR 1, în data de 31 decembrie 2020”?
 • Editarea video și post producția au fost realizate în TVR?
 • De ce nu a existat generic de emisiune?
 • Cine a vizionat materialul final în vederea acordării bunului de difuzare: Producătorul General, Directorul de canal, producătorul delegat sau directorul de programe sau altcineva? Vă solicităm să precizați și funcția care a vizionat materialul înainte de a fi introdus in serverele de emisie.
 • Pentru emisiunea Revelion la mine acas' cine a dat bunul de difuzare in sistemul intern de aprobare pentru emisie? Numiți funcția.
 • De ce a fost evitată decizia membrilor Consiliului de Administrație prin împărțirea sumei totale pentru realizarea și difuzarea acestei emisiuni în mai multe contracte?”

CITEȘTE ȘI: Caz închis! Revelionul TVR cu Vacanța Mare nu poate fi amendat. Un membru CNA atrage atenția: „Ar trebui să dăm un semnal public!”


CITEȘTE ȘI: Revelionul TVR cu Vacanța Mare, pe masa CNA. Discuții peste discuții și nicio concluzie. Membru CNA: „Revelionul lui Dan Negru era mai potrivit la TVR”


CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Cât costă Revelionul TVR cu Mugur Mihăescu și Vacanța Mare? Câteva zeci de mii de euro. Contractele, detaliat


CITEȘTE ȘI: Un membru CNA critică Revelionul de la TVR 1, cu Vacanța Mare: „Televiziunea publică a oferit un spectacol grotesc”


CITEȘTE ȘI: Reacții. Senator USR: "Singura soluție e desființarea TVR și înființarea alteia". „Răul a fost făcut. Pe bani publici” - Monica Ghiurco


CITEȘTE ȘI: SFIDAREA la rang de lege! Ce au în comun Revelionul Vacanța Mare, Ionuț Cristache și Augusta Lazarov?


CITEȘTE ȘI: Despre Revelionul TVR, cu Vacanța mare: „Un show de prost gust”- Iulian Bulai, șeful comisiei mass-media din Parlament


CITEȘTE ȘI: Șefa TVR, reacție în scandalul legat de Revelionul cu Vacanța Mare: „Nu am intervenit în propunerile pentru seara de Revelion”


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • O porcarie de revelion. Mai bine dadeau secvente din revelioanele trecute. Erau glume mai bune si Revelioane mai frumoase si mai bine alcatuite. Costa si mai putin. Ar trebui sa pateasca pierderea procesului conducerea care a aprobat si cei care l-au facut. Ia cei de la CNA sunt si ei platiti dupa cum bate vantul . Zic si ei ce e bine si ce e rau cum li se cere. Doar nu credeti ca sunt corecti tot timpul. La TVR sunt niste emisiuni de tot plansul.
 • Daca au filmat cu cameramani din TVR pe combinatie, nu o sa ii prinda nimeni, ca aia au filmat in timpul lor liber si nu vor recunoaste. Daca au luat scule din TVR atunci trebuie sa se gaseasca undeva alocarile pentru filmare. Daca s-a montat in tvr si au procesat sunetul tot in TVR de ce au mai platit productia externa? Caz penal clasic si caz de dubla decontare: angajatii TVR muncesc si smecherii deconteaza extern toata productia. La fel face si Iuliana Tudor, Iuliana Marciuc, Mircea Dinescu si multi altii. La puscarie Alina Amza, Ionela Lita, Eduard Dirvariu, Demeter Andras, Carla Tompea si Doina Gradea.
 • TVR va pierde procesul. Numai ca cheltuielile nu le vor plăti Doina Gradea, Tompea, Darvariu, Roxana Ionescu. Ci tot instituția năpăstuita de o asemenea conducere. De aceea Gradea&co trebuie sa plece. În regim de maxima urgenta. Însoțită de cei numiți mai sus. Dar și de alții.

Trimite un comentariu