Skip to main content

Întâlnire la nivel înalt. Șefii Facebook, Google și Twitter, chemați în Congresul SUA

 
Întâlnire la nivel înalt. Șefii Facebook, Google și Twitter, chemați în Congresul SUA
Foto: DailyMail

Întâlnire la nivel înalt. Mark Zuckerberg (director executiv Facebook), Sundar Pichai (director executiv Google) şi Jack Dorsey (director general Twitter) vor fi chemați pe 25 martie în Congresul SUA pentru a se discuta despre dezinformările de pe cele trei platforme, scrie G4Media.

Pe Facebook, Google sau Twitter circulă fake news-uri despre vaccinul anti-Covid sau posibile fraude electorale la alegerile prezindențile, desfășurate în noiembrie 2020.

Publicitate

Zuckerberg, Pichai și Dorsey vor răspunde întrebările legislativului pe 25 martie. Zuckerberg va fi prezent pentru a patra oară din iulie 2020 încoace la Congres, iar ceilalți doi vor fi pentru a treia oară.

Cei trei se vor lovi de „nemulțumiri” diferite din partea democraților și republcanilor. Democrații, pe de o parte, spun că cei trei giganți nu luptă suficient de mult împotriva dezinformărilor, în timp ce republicanii spun că sunt cenzurații de rețelele sociale.

Un posibil subiect de discuție ar putea fi și excluderea lui Donald Trump de pe Facebook, Instagram și Twitter, menționează sursa citată.


CITEȘTE ȘI: Google dă bani site-urilor de știri înainte să fie obligat de o lege. A semnat cu o mare companie din Australia, țară care pregătește o astfel de lege


CITEȘTE ȘI: Facebook reduce conținutul politic. Au mai fost luate și alte decizii


CITEȘTE ȘI: Fără precedent. Facebook taie de pe platformă tot ce înseamnă știri în Australia


CITEȘTE ȘI: DEZBATERE. Facebook și eliminarea știrilor. Dan Tăpălagă: „Nu poți forța Google și Facebook să te plătească daca ei nu vor, fără a pierde pe termen lung”


CITEȘTE ȘI: DEZBATERE. Ziariștii români și blocajul Facebook din Australia. Artene, Gândul: Comportament dictatorial. Țepelin, GSP: Site-urile cad dacă depind doar de Facebook și Google


CITEȘTE ȘI: DEZBATERE. Despre blocajul Facebook din Australia. Alex Livadaru, Republica: Giganții tech nu trebuie lăsați să distorsioneze grav piața și nici să atenteze la democrație


Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Trimite un comentariu