Skip to main content

TVR amenință Paginademedia.ro cu judecata: „Dezvăluiți sursele utilizate”

 
TVR amenință Paginademedia.ro cu judecata: „Dezvăluiți sursele utilizate”
Foto | Inquam Photos

Televiziunea publică amenință Paginademedia.ro cu „instanțele competente”, după un articol care a vizat instituția. Mai mult, oficialii postului public cer „dezvăluirea surselor utilizate”, conform unei notificări primite în cursul zilei de astăzi. 

Este vorba despre un articol, parte dintr-o serie ce a dezvăluit modul în care TVR a achiziționat servicii de curățenie în valoare de 65.000 de euro pentru două luni, publicat de Paginademedia.ro în urmă cu câteva zile. 

Publicitate

TVR acuză că în articol a apărut „o copie de pe hotărârea Comitetului Director, document oficial al instituției, cuprizând semnăturile olografe ale membrilor acestui for de conducere”.

Postul public invocă încălcarea „drepturilor nepatrimoniale la imagine ale SRTv, a dispozițiilor legale privind accesul la informații oficiale și, mai mult decât atât, drepturile cu caracter personal ale membrilor Comitetului Director al SRTv”, spun oficialii postului în notificarea trimisă. 

CONTEXT. În ultima săptămână Paginademedia.ro a relatat despre modul în care TVR a făcut o procedură simplificată de achiziție prin care acordă unei firme de curățenie suma de 318.920 lei, adică aproximativ 65.000 euro pentru două luni de curățenie, pornind de la câteva date făcute publice de sindicatul MediaSind. 

La momentul respectiv, sindicaliștii spuneau că suma fusese aprobată de PDG-ul Doina Gradea, precum și de membrii Comitetului Director.

Ulterior, TVR a venit cu o poziție în care susținea că „suma menționată în titlul comunicatului nu a fost aprobată de Președintele-Director General TVR”. 

A doua zi, Paginademedia.ro a intrat în posesia unui document care arăta, printre altele, că Doina Gradea și restul membrilor din Comitetul Director avizaseră contractul cu firma de curățenie. Era practic unul din ultimii pași pentru intrarea în vigoare a contractului și alocarea banilor. După avizul Comitetului Director, contractul cu firma de curățenie mai avea nevoie doar de votul Consiliului de Administrație (pe care l-a și primit). 

De notat că articolul a apărut, inițial, cu titlul „CONTRACT. S-a semnat sau nu s-a semnat? TVR zice că Doina Gradea nu a aprobat 65.000 de euro pentru curățenie, un contract zice că da”

Ulterior, titlul a fost schimbat în „S-a semnat sau nu s-a semnat? TVR zice ca Doina Gradea nu a aprobat 65.000 de euro pentru curățenie, un document zice că da”

Cuvântul „contract”, folosit inițial, a fost înlocuit cu „document” în aceeași zi în care a fost publicat articolul. 

Documentul obținut și publicat de Paginademedia.ro arăta că PDG-ul Doina Gradea, fiind parte a Comitetului Director, s-a numărat printre oamenii care au avizat înțelegerea cu firma de curățenie. 

TVR mai cere și „să retractați, ca fiind neadevărat, articolul anterior menționat și să formulați dezmințiri publice cu privire la informațiile cuprinse în acesta”, arată notificarea.


NOTIFICAREA trimisă de TVR către Paginademedia.ro


Citește și: Se face curățenie în TVR. Contractul de 65.000 de euro a primit și ultima aprobare


Citește și: S-a semnat sau nu s-a semnat? TVR zice ca Doina Gradea nu a aprobat 65.000 de euro pentru curățenie, un document zice că da


Reacție: „TVR nu are angajat personal pentru curățenie”. Curățenia costă la fel ca anul trecut


DOCUMENT. Curățenie în TVR. Postul public vrea să dea peste 65.000 de euro unei firme, pentru două luni de curățenie


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Am râs cu lacrimi când am citit despre noua ispravă a Doinei Gradea, a Roxanei Ionescu și a Nicoletei Gavrilă. Doamnele acestea încă nu au aflat că ridicolul ucide. Lor le stă gândul doar la scandal, aflat în treabă, vorbă în vânt și procese plătite cu banii Televiziunii. Chiar nu se găseste cineva să le arate calea dreaptă? Care începe cu părăsirea în regim de maximă urgență a clădirii din Calea Dorobanților 191?
 • ***, voi oropsiti ai vietii,/ Voi osanditi la foame sus!/ Sa fiarba in inimi razvratirea,/ Sa inceapa a lumii vechi apus!
  Mainile in aer: Horia Cazan, Alina Amza, Ionela Lita, Demeter Andras, Carla Tompea-Haralambie, Doina Gradea, Cristian Zgabercea, Daniel Selaru, George Tudor, Bogdan Ghitulescu, Smaranda Vornicu-Falit, Edurad Dirvariu, Catalin Blebea, Camelia Ivascu
 • Care e problema? Contractul acela trebuie sa fie public. Sa stie si lumea cum aceeasi firma castiga in mod repetat contracte participand singura la concurs, desi si-a facut treaba foarte prost pana acum. Caz scoala pentru DNA. Propaganda tov. Gradea l-ar face invidios si pe Ceausescu!
 • De mirul lumii se face zilnic și numita Ionescu Roxana. Șefa de la Juridic cu care ne_a pricopsit incompatibilul Demeter Andraș. El incompatibil, ea incompetenta, Gradea o catastrofa, Gavrila o penibila, Tompea o mare comunista, iar Dirvariu impostura în persoana.
 • Ma iau cu mâinile de cap citind zilnic în Pagina de media ce năzbâtii comit zilnic Gradea și oamenii ei de casă Respectivii își bat joc nu doar de oamenii cinstiți din TVR nu numai de TVR ca instituție, ci de toți contribuabilii romani . Chiar nimeni nu le poate opri *** și ticăloșiile acestor impostori din cite se vede și procesomani?
 • @livia pila, aoleu, e Darvariu la voi? Darvariu asta a fost si pe la Adevarul, tin minte ca a cautat activ, convins sa i se alature & angajat o groaza de oameni noi intr-un departament online si dupa 3 luni i-a dat pe toti afara. Aia si-au pierdut joburile pentru ca au avut incredere sa vina la el in departament, iar dupa ce i-a dat afara se lauda ca el isi ia Ferrari nou sau asa ceva. Execrabil.

  De Gradea nu mai zic, ai zis bine cu facatoarea de cafele, ea chiar asta facea pentru Adrian Sarbu, nu era o secretara "normala", daca pot sa zic asa, Shogunul avea vreo doua secretare care doar cu asta se ocupau, cu adus cafele, comandat mancarea lui preferata, incalzit la microunde... ai nimerit perfect sintagma "facatoare de cafele", chiar asta era Gradea voastra. Si cand te gandesti ca noi ca tzara ne revoltam ca au angajat astia o chelnerita la Apele Romane, dar faptul ca un soi de chelner privat de-al lui Sarbu a ajuns sa conduca ditamai televiziunea publica ne lasa rece... trist, ce sa zic. Ce-o fi in sufletul jurnalistilor de-acolo nici nu vreau sa stiu, ca si prin TVR mai sunt jurnalisti buni, care aparent trebuie sa i se supuna unei chelnerite.
 • Încă o dovada că Gradea, Gavrilă, Vornicu, Dîrvariu, Tompea&co nu au nimic în comun cu jurnalismul. E vorba doar despre niste politruci. despre indivizi numiti politic, uneori despre fii și fiice ba de profesori de Socialism științific, ba de ofițeri anchetatori, ba de foste făcătoare de cafele care au pus mâna pe TVR. Când vor fi goniti, domnule Iulian Bulai? Când va fi instaurata normalitatea promisă?
 • Jurnaliștii nu cer altor jurnaliști să-și dezvăluie sursele. Noroc că nu mai credea nimeni deja că TVR este instituție de presă, că de-ar fi avut vreo urmă de reputație jurnalistică și-ar fi distrus-o cu acest soi de cereri imperative.
 • Saracii. Cum adica sa ceara dezvaluirea surselor? :))) Prostilor astora le platesc eu abonament obligatoriu, desi nu m-am mai uitat pe canalele lor de peste 20 de ani, cred. Probabil Gradea insasi a avut ideea asta stralucita, ca doar ea ar putea sa nu stie cum e treaba cu sursele. :))

  Felicitari pentru ca le arati si altora toate mizeriile de acolo, Petrisor. Numai expunand constant mizeriile astea + cate tone de bani publici toaca institutia aia + cati bani publici se duc in buzunarele unor oameni de-acolo prin diverse firme se mai poate intampla o reforma, ceva.

Trimite un comentariu