Skip to main content

Concluziile întâlnirii dintre şefii Facebook, Google şi Twitter, din Congresul SUA. Zuckerberg: „Postările Fake sunt doar 6% din ce se vede în feed”

 
Foto: DailyMail
Foto: DailyMail

Mark Zuckerberg (director executiv Facebook), Sundar Pichai (director executiv Google), Jack Dorsey (director general Twitter) au fost chemaţi în Congresul SUA pentru a discuta despre dezinformările din ultima vreme de pe platformele de socializare, scrie BBC.

Publicitate

Cei trei au explicat, în faţa legislativului american, de ce dezinformările despre pandemie sau vaccin au ocupat o bună parte din platformă.

Zuckerberg a spus în Congres, potrivit BBC, că postările de tip Fake News reprezintă doar 6% din ceea ce văd utilizatorii din SUA în fluxul lor de ştiri. Totodată, el a menţionat că Facebook a lucrat cu 80 de organizaţii pentru a elimina dezinformările, iar peste 12 milioane de postări despre Covid-19 au fost şterse, în ultimul an.

Pichai, directorul executiv Google, companie care deţine Youtube, a explicat că pe tot parcursul anului 2020 Youtube a eliminat conţinut „dăunător” pentru utilizatori, mai ales în perioada alegerilor din noiembrie 2020.

Dorsey, şeful Twitter, a punctat un aspect important. El spune că platformele trebuie întâi să câştige încrederea utilizatorilor. Tot el a vorbit şi despre două experimente pe care le-a făcut Twitter - Birdwatch şi Bluesky. Pe scurt, despre cele două experimente:

  • Birdwatch a avut 2.000 de participanţi veniţi din comunitatea Twitter, iar rolul lor a fost să semnaleze tweet-urile cu conţinut „dăunător”.
  • Bluesky era format dintr-o echipă indepdendentă finanţată de Twitter şi a lucrat la îmbunătăţirea reţelei sociale.

CITEŞTE ŞI: Google dă bani site-urilor de ştiri înainte să fie obligat de o lege. A semnat cu o mare companie din Australia, ţară care pregăteşte o astfel de lege


CITEŞTE ŞI: Facebook reduce conţinutul politic. Au mai fost luate şi alte decizii


CITEŞTE ŞI: Fără precedent. Facebook taie de pe platformă tot ce înseamnă ştiri în Australia


CITEŞTE ŞI: DEZBATERE. Facebook şi eliminarea ştirilor. Dan Tăpălagă: „Nu poţi forţa Google şi Facebook să te plătească daca ei nu vor, fără a pierde pe termen lung”


CITEŞTE ŞI: DEZBATERE. Ziariştii români şi blocajul Facebook din Australia. Artene, Gândul: Comportament dictatorial. Ţepelin, GSP: Site-urile cad dacă depind doar de Facebook şi Google


CITEŞTE ŞI: DEZBATERE. Despre blocajul Facebook din Australia. Alex Livadaru, Republica: Giganţii tech nu trebuie lăsaţi să distorsioneze grav piaţa şi nici să atenteze la democraţie


Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus