Skip to main content

CNA, mesaj de susţinere în scandalul GSP. Reglementarea industriei pariurilor şi a jocurilor de noroc, subiect de maxim interes şi pentru CNA

 
CNA, mesaj de susţinere în scandalul GSP. Reglementarea industriei pariurilor şi a jocurilor de noroc, subiect de maxim interes şi pentru CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului îşi manifestă îngrijorarea în legătură cu situaţia de la Gazeta Sporturilor, în care angajaţii au acuzat intruziuni ale comercialului în zona de editorial, care ar fi dus la concedierea redactorului-şef Cătălin Ţepelin.

Publicitate

Concret, jurnaliştii GSP sugerează că oameni din managementul internaţional al companiei ar fi solicitat să vadă în avans articolele despre firmele de pariuri, care sunt şi clienţi de publicitate ai grupului de presă. 

„În calitate de reprezentant al interesului public în domeniul audiovizual şi de instituţie care are obligaţia de a veghea la respectarea libertăţii de exprimare, Consiliul Naţional al Audiovizualului îşi manifestă îngrijorarea faţă de situaţia semnalată de jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor şi Libertatea, asupra cărora patronatul a făcut presiuni pentru eliminarea separării dintre comercial şi editorial”, spun reprezentanţii CNA într-un comunicat. 

CNA menţionează că reglementarea comunicării la jocurile de noroc este de maxim interes pentru forul audiovizual. 

Un subiect de maxim interes şi pentru CNA este reglementarea industriei pariurilor şi a jocurilor de noroc, impactul şi riscurile sociale pe care aceste activităţi le reprezintă pentru unele grupuri vulnerabile. Protecţia minorilor este o preocupare constantă a CNA, mai ales că noile reglementări extind sfera de competenţă a instituţiei şi asupra domeniului online.”

Redăm în continuare comunicatul integral al CNA: 

În calitate de reprezentant al interesului public în domeniul audiovizual şi de instituţie care are obligaţia de a veghea la respectarea libertăţii de exprimare, Consiliul Naţional al Audiovizualului îşi manifestă îngrijorarea faţă de situaţia semnalată de jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor şi Libertatea, asupra cărora patronatul a făcut presiuni pentru eliminarea separării dintre comercial şi editorial. 

Considerăm că independenţa presei scrise sau audiovizuale în faţa ingerinţelor editoriale este esenţială într-un stat democratic, într-o perioadă în care, chiar şi la nivel internaţional, presa trece prin multiple presiuni comerciale sau politice.

Un subiect de maxim interes şi pentru CNA este reglementarea industriei pariurilor şi a jocurilor de noroc, impactul şi riscurile sociale pe care aceste activităţi le reprezintă pentru unele grupuri vulnerabile. Protecţia minorilor este o preocupare constantă a CNA, mai ales că noile reglementări extind sfera de competenţă a instituţiei şi asupra domeniului online.

Libertatea de exprimare şi independenţa editorială a jurnaliştilor trebuie să fie prioritare într-o societate democratică, iar instituţiile cu mandat în acest sens au datoria de a semnala şi a sancţiona abuzurile.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus