Skip to main content

PREMIERĂ. Realitatea Plus a blocat sancţiunea CNA de suspendare a emisiei. Postul nu şi-a mai oprit aseară emisia. VIDEO cu reacţia Ancăi Alexandrescu

 
PREMIERĂ. Realitatea Plus a blocat sancţiunea CNA de suspendare a emisiei. Postul nu şi-a mai oprit aseară emisia. VIDEO cu reacţia Ancăi Alexandrescu

Realitatea Plus scapă, pentru moment, de sancţiunea CNA de oprire a emisie pentru 10 minute. Postul de televiziune a atacat în instanţă hotărârea CNA, printr-o ordonanţă preşedinţială. Şi a avut câştig de cauză. 

Publicitate

Curtea de apel a decis joi, 18 mai, să suspende executarea deciziei CNA până la judecarea procesului pe fond şi pronunţarea hotărârii definitive asupra contestaţiei.

Este pentru prima dată în istoria CNA, când o decizie de oprire a emisiei pentru 10 minute este suspendată de o instanţă. 

Decizia Curţii de Apel a venit chiar în ziua când Realitatea Plus trebuia să o pună în aplicare. Pe 18 mai, postul Realitatea Plus ar fi trebuit să afişeze mesajul sancţiunii timp de 10 minute, în intervalul 19.00 - 19.10. 

Anunţul a fost făcut de Anca Alexandrescu, cu doar 38 de minute înainte ca Realitatea Plus să ppună în aplicare sancţiunea. 

Realizatoarea TV a anunţat victoria chiar în timpul emisiei. „Am câştigaaat în instanţă. Am învins CNA-ul” a ţipat Anca Alexandrescu la aflarea veştii. 

Momentul anunţului, în continuare: 

Pentru ce a fost sancţionată Realitatea?

În emisiunile Deschide lumea şi Culisele statului paralel s-au adus acuzatii nedemonstrate lui Sorin Grindeanu şi lui Sebastian Burduja. În alte două emisiuni i se aduc acuzaţii şi lui Bogdan Mândrescu, secretar de stat la Transporturi.

Săptămâna trecută, Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat postul Realitatea Plus, cu întreruperea programului. Realitatea Plus este obligată să difuzeze timp de 10 minute, între orele 19.00 şi 19.10, numai textul deciziei de sancţionare. Se va întâmpla joi, 18 mai.

Azi, marţi, 16 mai, CNA a reanalizat cazul - la solicitarea Realitatea Plus - şi şi-a menţinut sancţiunea.

Discuţiile de la CNA şi care au fost acuzaţiile fără acoperire făcute în emisiunile de la Realitatea Plus, aici: Sancţiune: întrerupere de program pentru Realitatea Plus

Cum a decurs şedinţa în care CNA şi-a menţinut sancţiunea, aici: CNA menţine sancţiunea de întrerupere a programului Realitatea Plus. Membru CNA: "Cred că nu aţi ieşit din haina de moderator în faţa CNA-ului, pentru că aici noi punem întrebările de obicei"

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus