Skip to main content

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în scandalul Buhnici. Când vor da o soluţie

 
Sursa foto: Facebook/George Buhnici
Sursa foto: Facebook/George Buhnici

Scandalul Buhnici a ajuns pe masa Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), scrie G4Media. Ce vor analiza membrii forului şi cât va dura?

Publicitate

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat cu privire la declaraţiiile influencerului George Buhnici despre ”femeile cu vergeturi” de pe plajă.

Citeşte aici un articol despre declaraţiile lui George Buhnici pe plajă, la Neversea.

Ce vor analiza? Şi, mai ales, când vor da un verdict?

”Se va analiza limita libertăţii de exprimare în raport cu dreptul la demnitate al femeilor şi în general al oamenilor din perspectiva aspectului fizic. O astfel de analiză durează 90 de zile în principiu, dar când e vorba mesaje publice, ne străduim să dăm o soluţie cât mai repede”, a spus Csaba Asztalos, preşedintele CNCD, pentru G4Media.

Csaba Asztalos a mai spus pentru G4Media că ”în principiu, condiţia femeii în societatea din România e una dificilă. Suntem pe primul loc în UE la mame minore, pe primele locuri la traficul de fiinţe umane – toate acestea au legătură cu tratamentul în societate. Există şi violenţa de familie cu femei ucise în fiecare an. Toate acestea au legătură cu un comportament în societate faţă de femei, unele moştenite istoric, altele create în diferite conjuncturi – competiţie politică, publicitate etc, în care este exploatată sexualitatea femeii”.

Dacă CNCD ajunge la concluzia că Buhnici a făcut discriminare, jurnalistul poate primi o amendă între 2.000 şi 100.000 de lei.


Citeşte şi: BCR, reacţie în scandalul Buhnici: „Ne disociem ferm de sexism şi discriminare“


Citeşte şi: Campanie Gillette cu trimitere la scandalul Buhnici: "E OK să ai vergeturi şi să mergi la plajă"


Citeşte şi: George Buhnici, după scandalul zilei: "Pedofilia e o crimă şi trebuie pedepsită". Cum a ajuns subiectul zilei şi ce spune despre declaraţia "am o nevastă care arată ca o minoră"? "Era o metaforă"

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Camelia Camelia
    @BAM
    Ți se pare normal sa fii jignit că ai burta? Nici femeile de pe plajă, nici cele care treceau pe stradă și au primit note de la pizzerie, nu erau la un concurs de frumusețe, unde te înscrii de bună voie. Du-te la un barbat cu burtă și spune-i așa, din senin : "eu nu am venit aici sa ma uit la burta ta", să vedem ce reacție are.
  • Mihai Mihai
    BAM, bahmuteanu prietena lui firea și antena 3 a pesedeului nu luptă cu nicio corectitudine politică, ci ei acționează doar la ordinul patronilor și se cațără pe subiectele de actualitate ca să facă audiență. Păi Buhnici a dat interviurile astea tocmai la antena stars unde a spus destule prostii după ce a făcut greșeala vieții să plece de la Pro Tv, iar acum tot ăia de la antene îl înjură pentru ceea a declarat, evident pentru audiențe mari și ca să pară ei morali și onești.
  • B.A.M B.A.M
    Sunt DE ACORD cu @Miku!!!!!
    Îngrijorător e faptul că atâția oameni (unii chiar persoane publice), firme de renume (Gillete, Banca Comercială Română), sau chiar instituții din subordinea Guvernului (CNCD) au căzut ÎN CAPCANA acestei strategii de marketing!!!!
    Fiecare individ, atât în privința lui cât și ai celorlalți, are propriile standarde de frumusețe!!!! Ăstea sunt ale lui George Buhnici...
    Nu degeaba bărbații cu burtă (mă număr printre ei) și vergeturi (noroc că le am pe fund) sunt considerați mai urâți ca cei cu abdomen plat, nu degeaba sunt considerate mai frumoase femeile 90-60-90 decât cele rubensiene...
    Adepții "politically corect" (culmea, "colegi" de-ai lui pe parte "filozofică") AU EXARCERBAT subiectul pentru a ieși din anonimatul în care căzuseră... (Aș putea da exemple, dar e de ajuns să scrii de Buhnici pe Google să vezi cine "s-a speriat")
    Partea îngrijorătoare e că sunt persoane care, deși NU au căzut în capcana acestui curent toxic, au căzut în capcana aceasta de marketing (precum Adriana Bahmuțeanu). De asemenea, chiar și posturi care luptă cu fenomenul "politically corect" au căzut în această capcană, spre exemplu Antena 3...
    Oricum, cel mai amuzant/trist (depinde de abordare) e că acest subiect primează (în online) în fața unora ca războiului, a secetei, a potențialei raționalizări a energiei, a raționalizării apei, a inflației...
  • Șerban Șerban
    @Miku de ce să fie gata?
    E o persoană jegoasă care a pus stăpânire pe comunitatea de tech din România și care pune bețe-n roate canalelor mai mici ce l-ar putea detrona lejer.
    Poate cu ocazia asta ies la iveală toate șobolăniile pe care le-a făcut până acum. Și nu sunt puține.
  • Miku Miku
    Gata oameni buni, gata cu atata cancel culture, iertati-l si mergeti inainte.
  • Camelia Camelia
    @A1
    Am văzut la viața mea, multe femei ca Lorena Buhnici. Ele au o disciplină de fier și chiar muncesc foarte mult pentru silueta lor, iar asta le formează un anumit mod de gândire, foarte sever, intolerant față de cei care nu pot fi ca ele. Aceste femei ajung mai rele decât bărbații misogini, pentru că spun : "dacă eu am putut, tu de ce nu poți?" Cam așa cred că e și Carmen Brumă, care-i tare mândră de Badea al ei.
  • mw mw
    ar merita sa nu il mai urmareasca absolut nimeni, sa i se taie robinetul de bani, atata tot.
  • A1 A1
    Oare Lorena, nevasta jună a lui Georgică, ce are de spus, îi place ce părere are despre unele femei. Sau pentru ce merge ăsta la mare ?

Trimite un comentariu

sus