Skip to main content

Clanul, un serial despre mafie, dar cu principii sustenabile. Cum are grijă Pro TV de mediu, şi pe ecran, şi la filmări

 
Denis Hanganu joacă rolul "băiatului rău" în noul serial românesc produs de Pro TV. Sursa foto: Facebook/Denis Hanganu
Denis Hanganu joacă rolul "băiatului rău" în noul serial românesc produs de Pro TV. Sursa foto: Facebook/Denis Hanganu
Pro TV a anunţat intrarea în albert, o asociaţie BAFTA care promovează un climat sustenabil pe ecran şi dincolo de el.
Publicitate

Iar noul serial românesc produs de Pro TV, Clanul, ce urmează să intre în grila de toamnă a postului, este prima producţie care aplică principiile de sustenabilitate albert, a transmis staţia.

CME a anunţat încă de la sfârşitul anului 2021 faptul că este primul producător de conţinut TV şi VOD din Europa Centrală şi de Est care se alătură albert, asociaţie a Academiei Britanice de Film şi Arte Teatrale (BAFTA) care promovează prin intermediul membrilor săi sustenabilitatea mediului în audiovizual şi film.

Fondată în 2011, această iniţiativă sprijină membrii săi din industrie în a elimina impactul asupra mediului, precum şi pentru a dezvolta conţinut care este compatibil cu un climat sustenabil.

Ce măsuri "verzi" a luat echipa producţiei Clanul?

 • Colectarea selectivă, transformarea în compost a resturilor alimentare şi reciclarea hârtiei, sticlei, plasticului şi metalului.
 • Totodată, întreaga echipă a primit sticle şi termosuri reutilizabile, iar pe set se folosesc pahare de carton reciclabil.
 • Chiar şi în filmări, plasticul a fost redus considerabil, fiind evitate pet-urile şi alte plastice. 
 • Becurile utilizate sunt de tip LED economice, iar în fiecare locaţie de filmare există vizualuri pentru oprirea tuturor electronicelor şi becurilor atunci când nu este necesară pornirea lor. 
 • Alte măsuri care au fost deja implementate la filmare sunt: bateriile reîncărcabile folosite pentru camere şi sunet, dar şi utilizarea în cadrul filmărilor a unor scutere electrice şi maşini hibrid.

GALERIE FOTO. Cine joacă în Clanul şi care e povestea?

Noul serial Pro TV este bazat pe un format turcesc numit „Icerde” şi subiectul este unul simplu: lupta dintre mafie şi poliţie.

Anghel Damian, care a jucat în „Vlad” se ocupă de Clanul, ca scenarist şi regizor.

George Mihăiţă are un rol principal în serial, fiind liderul unei organizaţii mafiote, iar Şerban Pavlu joacă în antiteză, fiind comisarul-şef din serialul Clanul.

Denis Hanganu este „băiatul rău” din serial, iar Marian Olteanu este mâna dreaptă a comisarului şef.

În noua producţie mai apar Carmen Tănase, cântăreaţa Theo Rose, Mădălina Craiu („Ruxx”), Cătălina Grama (Jojo), Codin Maticiuc şi George Ivaşcu.


Citeşte şi: Pro TV a anunţat numele noului serial pe care-l va difuza din toamnă. Filmările au început deja


Citeşte şi: Pro TV a anunţat numele actorilor din serialul Clanul. Denis Hanganu, George Mihăiţă şi alţii

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • S S
  Apropo de Maruta si Carmen Tanase,acum actrita incearca senzatii tari intr-o masina de curse.Emisiunea lui Maruta nu e in direct.Deci,e deja in vacanta
 • Mile Mile
  Ce va apucat
 • Un actor Un actor
  Morala acestei povesti e xa daca ajungi sa ii canti de doua ori lui maruta esti automat inscrisa ca actrita in marele trust care se respecta :))
 • Andrei Andrei
  "PE SET"? Care set? Adica platorui improvizate în apartamente, pe stradă, în case închiriate? Asta înseamna "pe set"? Ce exprimări de "Holiud" ne-am luat ca să vorbim despre un scenariu repetat continuu de Antena 1 si Pro Tv în chestiile astea pe care ei le numesc "producții". Care "producții"? Majoritatea "actorilor" sunt creați prin agențiile de casting care le dau o broșură despre cum să zâmbească la cameră. Nu contează daca sunt zidari sau actori. Nu avem școli de actori, cum nu avem nici "seturi". Auzi la ei..."sustenabili" :))) păcat de doamna Carmen Tănase că se bagă în așa ceva...atât de clișeic și neprofesionist.

Trimite un comentariu

sus