Skip to main content

EXCLUSIV din „Groapa”! „Boian simte o lipsă acută de iubire”. Actorul Constantin Dogioiu, despre rolul din producţia Pro TV

 
Constantin Dogioiu îl interpretează pe Boian Cerdak în serialul Groapa - Familia e totul!, de la Pro TV Foto: Ştefan Banu (ProTV)
Constantin Dogioiu îl interpretează pe Boian Cerdak în serialul Groapa - Familia e totul!, de la Pro TV Foto: Ştefan Banu (ProTV)

INTERVIU. Constantin Dogioiu a povestit într-un interviu pentru Paginademedia.ro despre rolul din serialul „Groapa  Familia e totul!”. În producţia de la Pro TV, Constantin îl interpretează pe omul de afaceri Boian Cerdak.

Publicitate

„Boian e un om înzestrat cu destule abilităţi necesare supravieţuirii, este foarte contorsionat din punct de vedere psihologic, simte o lipsă acută de validare, nedându-şi seama că are, de fapt, o lipsă acută de iubire şi, implicit, are un grad de înţelepciune invers proporţional cu intensitatea temperamentului”, a povestit actorul, în exclusivitate pentru Paginademedia.

Iniţial Constantin a fost chemat la casting pentru interpretarea personajului Valentin Vlahu, rol pe care l-a luat Tudor Istodor:

„Domnica Cârciumaru împreună cu Anghel Damian m-au chemat la audiţie pentru rolul Valentin Vlahu pe care, în mod evident şi fericit, l-a luat Tudor Istodor.”

Constantin Dogioiu a mai jucat pentru Pro TV, în serialul „Clanul”, dar şi pentru cinematografie, în filme precum „Tipografic Majuscul”, în regia lui Radu Jude (2020) şi „Pororoca”, în regia lui Constantin Popescu (2017).

De asemenea, actorul poate fi întâlnit şi la Teatrul Bulandra, unde joacă în mai multe spectacole (precum „Platonov”, „Richard 3”), printre care şi „Tatăl”, unul dintre cele mai importante titluri din repertoriul instituţiei, unde are mai multe schimburi de replici şi cu Victor Rebengiuc. 

Actorul a mai povestit că Victor Rebengiuc i-a spus că l-a urmărit în serialul „Clanul”:

„Mi-a spus anul trecut că i-a plăcut ce am făcut în Clanul şi că urmăreşte serialul”, a dezvăluit Dogioiu.

Imagini cu actorul Constantin Dogioiu în spectacolul „Tatăl”.

GALERIE FOTO. Constantin Dogioiu: „Am acceptat cu entuziasm şi teamă”

Fotografii: Cosmin Ardelean

Serialul „Groapa” este difuzat în fiecare sâmbătă, pe platforma de streaming VOYO, care aparţine postului Pro TV. 

GALERIE FOTO, din serialul „Groapa”: „Am ales actoria la 24 de ani, după o luptă de aproximativ 4 ani dintre dorinţa de a încerca şi frica de a o face”

Fotografii: Ştefan Banu (Pro TV)

Mai multe detalii, în interviul de astăzi cu actorul Constantin Dogioiu.

Paginademedia.ro: Cum ai fost cooptat în distribuţia serialului „Groapa”? Ce a trebuit să faci la casting?

Constantin Dogioiu: DC (Domnica Cârciumaru) împreună cu Anghel Damian m-au chemat la audiţie pentru rolul Valentin Vlahu pe care, în mod evident şi fericit, l-a luat Tudor Istodor.

M-am simţit ca la o repetiţie cu prieteni la acea audiţie, întrucât Anghel şi Năică (Nicolae Constantin Tănase) insistă de vreo 10 ani în a mă trata ca pe prietenul lor, ceea ce sper că fac şi eu.

Au trecut câteva săptămâni şi am fost întrebat de Domnica, Delia Mihai, Millo Simulov şi Anghel dacă vreau să joc un bulgar mişto şi nebun, în ciuda faptului că ar fi total suprinşi dacă aş şti bulgăreşte şi că, în continuare, nu am carnet. După ce am citit 4-5 secvenţe din episoadele 8 şi 9, am acceptat cu entuziasm şi teamă.

Paginademedia.ro: Ce poţi să ne spui despre personajul tău Boian Cerdak?

Constantin Dogioiu: Boian e un om înzestrat cu destule abilităţi necesare supravieţuirii, este foarte contorsionat din punct de vedere psihologic, simte o lipsă acută de validare, nedându-şi seama că are, de fapt, o lipsă acută de iubire şi, implicit, are un grad de înţelepciune invers proporţional cu intensitatea temperamentului.

Paginademedia.ro: Care sunt marile asemănări şi deosebiri dintre tine şi acest personaj? Te gândeşti la asta atunci când primeşti un nou rol?

Constantin Dogioiu: Marile asemănări dintre Boian şi mine ar fi doar una, şi anume dorinţa de a fi calm, echilibrat.

Marile deosebiri ar fi trei. Una e că Boian nu se pricepe să fie calm, crezând eronat, după părerea mea, că această stare de linişte depinde de acţiunile oamenilor asupra lui.

A doua ar fi că are soţie, copil şi un tată adoptiv pe care îl idolatrizează, în timp ce se simte în competiţie cu el.

A treia ar fi că a pornit în viaţă foarte sărac şi a ajuns, prin căi nesănătoase, să aibă destul de mulţi bani. Diferenţe aparent mai mici, dar notabile pentru mine, ar fi fi opţiunile vestimentare şi, în strânsă legătură cu acestea, un fel de a păşi greu de ignorat. Da, mă gândesc mereu la diferenţe şi asemănări, dar felul în care mă gândesc e destul de diferit de la rol la rol.

Paginademedia.ro: Care a fost cea mai dificilă secvenţă de la filmările pe care le-ai avut până cum pentru „Groapa”?

Constantin Dogioiu: Mi-e greu să spun care a fost cea mai grea secvenţă pentru că nu-mi vine în cap niciuna uşoară, în timp ce nu-mi vine în cap niciuna unde să nu mă fi simţit liber şi protejat, ajutat de toată echipa.

Paginademedia.ro: A trebuit sau trebuie (poate chiar la fiecare filmare) să te pregăteşti într-un fel anume pentru a realiza acest personaj? Poate ai adăugat mai multe ore de sport în rutină?!

Constantin Dogioiu: Nu ştiu dacă trebuie şi nu ştiu dacă „pregătesc” e verbul just… la toate rolurile învăţ textul şi vin la filmare cu cel puţin 3-4 variante de a juca orice scenă/ secvenţă.

În afară de aceste două lucruri, îmi apar foarte multe gânduri imprevizibile, suprinzătoare şi diferite de la rol la rol, pe care le ascult cu atenţie, le cern, le provoc, le contrazic sau le urmez.

Nu, nu am adăugat conştient mai multe ore de sport, dar am fost plăcut surprins că s-au înmulţit în sectorul care îmi aduce cea mai mare plăcere.

Paginademedia.ro: Faci parte şi din distribuţia spectacolului „Tatăl” de la Bulandra. Pe colegii din această distribuţie i-ai anunţat că eşti şi în această nouă producţie Pro? Ce au spus? Au urmărit serialul?

Constantin Dogioiu: Din ce îmi aduc aminte, da, i-am anunţat pe toţi, dar, momentan, nu i-am întrebat dacă urmăresc serialul şi nici ei nu mi-au spus dacă îl urmăresc sau nu. În orice caz, toţi s-au bucurat pentru mine.

Paginademedia.ro: Ai cumva şi o impresie din partea domnului Victor Rebengiuc?

Constantin Dogioiu: Despre „Groapa”, nu. Dar mi-a spus anul trecut că i-a plăcut ce am făcut în „Clanul” şi că urmăreşte serialul.

Paginademedia.ro: În ce alte spectacole de teatru te putem vedea?

Constantin Dogioiu: La Teatrul Bulandra joc şi în „Platonov”, „După D’ale”, „Richard 3”, „Antigona”, iar la Teatrul Anton Pann joc în „Portugalia”.

Paginademedia.ro: Te rugăm să ne spui mai multe despre tine. Cine este Dogioiu, care sunt marile sale pasiuni în afară de actorie, cum şi când ai ales această profesie?

Constantin Dogioiu: Eu sunt un membru norocos al speciei homo sapiens care se bucură de acest noroc şi încearcă măcar să nu-l irosească, dacă nu reuşeşte chiar să-l înflorească şi să-l redistribuie către alţi colegi de specie.

Aş zice că alte mari pasiuni ar fi relaţiile fizico-mentale cu alţi oameni şi cu mine însumi, cu muzica, timpul, marea/ oceanul, teatrul, filmul, filosofia, psihologia, stand-up-ul, adrenalina, pacea, seara/ noaptea, realitatea.

Am ales actoria la 24 de ani, după o luptă de aproximativ 4 ani dintre dorinţa de a încerca şi frica de a o face. Când dorinţa a ajuns mai mare decât frica, am acţionat în consecinţă.

Citeşte şi: Personaj nou în „Groapa”, jucat de actorul care îi dă replica lui Victor Rebengiuc în spectacolul-eveniment „Tatăl”

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus