Skip to main content

„Am greşit indiscutabil la vârsta şi experienţa de viaţă pe care le am. Recunosc, am consumat canabis.” Dorian Popa reacţionează după ce a condus sub influenţa drogurilor

 
Dorian Popa
Dorian Popa

„Am greşit indiscutabil la vârsta şi experienţa de viaţă pe care le am (...). Recunosc, am consumat canabis, nu în ziua în care am fost oprit de poliţie, dar am consumat, lucru pe care, după cum v-am spus, îl regret”, spune Dorian Popa într-un clip publicat pe canalulul său de YouTube.

Publicitate

Influencerul Dorian Popa reacţionează la mai bine de o săptămână după ce poliţiştii l-au prins sub influenţa substanţelor interzise.

Într-un videoclip publicat pe canalul de YouTube, Dorian Popa explică ce s-a întâmplat în seara când poliţiştii l-au oprit şi recunoaşte că a consumat canabis.

Cunoscut din serialul „Pariu cu viaţa” (Pro TV, 2011), Dorian Popa activează în zona online de mai bine de 10 ani. Dorian a mai făcut parte din serialele „O nouă viaţă” (2013), „Sacrificiul” (2019), dar şi din filmele „5Gang Un altfel de Crăciun” (2019), „Zăpadă, Ceai şi Dragoste” (2020) şi „Tabăra” (2021).

Din materialul publicat de Dorian Popa pe YouTube:

  • „Am greşit indiscutabil la vârsta şi experienţa de viaţă pe care le am...”
  • „Nu mă scuz. Îmi asum pe deplin consecinţele acţiunilor mele.”
  • „Nu sunt aici să mă ascund. Recunosc, am consumat canabis, nu în ziua în care am fost oprit de poliţie...”
  • „Aveam nevoie să mă duc până la un stop (magazin) şi exact ca ultimul prost am zis ce se poate întâmpla până la câteva sute de metri de casă. O greşeală flagrantă pe care mi-o asum, pentru că nu contează dacă sunt 500 de metri sau 500 de km, fapta este aceeaşi.”
  • „(...)am făcut Drugtest-ul fără nicio ezitare, deşi eram conştient că sunt şanse reale să iasă pozitiv, chiar dacă eu eram lucid.
  • „(...)din secunda în care am fost oprit, am înţeles pe deplin ce gafă uriaşă am făcut...”
  • „Am făcut un lucru grav, extraordinar de grav, pentru care îmi asum consecinţele...”
  • „E o greşeală pe care o s-o regret toată viaţa, cu siguranţă.
  • „Eu regret enorm, îmi torn cenuşă în cap în faţa tuturor...”

Materialul transcris integral:

Ce spune Dorian Popa?

„Vreau să am o discuţie serioasă cu voi cei care mă urmăriţi, dar şi cu cei care nu mă urmăresc şi probabil au aflat de la televizor sau din presă de evenimentul care s-a petrecut săptămâna trecută. Şi anume faptul că am fost oprit de poliţie şi am ieşit pozitiv la canabis.

Discuţia aceasta trebuia să o am de ceva vreme cu voi, însă o să înţelegeţi imediat de ce am ales să o fac abia acum.

În primul şi în primul rând vreau să îmi cer scuze tututor celor care mă urmăresc, tuturor celor care îşi încep dimineţile cu vlogurile mele. Am greşit indiscutabil la vârsta şi experienţa de viaţă pe care le am, clar, nu am circumstanţe atenuante.

Îmi pare nespus de rău că prin ceea ce am făcut am dat un exemplu negativ, şi prin ceea ce urmează vă spun, că nu vreau nicio secundă să mă scuz, ci doar să relatez contextul în care s-a întâmplat.

Mare atenţie. Nu mă scuz. Îmi asum pe deplin consecinţele acţiunilor mele. Nu sunt aici să mă ascund. Recunosc, am consumat canabis, nu în ziua în care am fost oprit de poliţie, dar am consumat, lucru pe care, după cum v-am spus, îl regret. Îl regret mai ales, pentru că eram conştient că poţi ieşi pozitiv la această substanţă chiar şi la câteva zile după ce ai consumat.

Procesul meu idiot de gândire în momentul ăla a fost că aveam o plecare din ţară pentru filmări programate demult, unde nu voiam să conduc, iar aici ştiţi foarte bine că îl am ca şofer pe Edi. Edi care m-a condus la toate concertele prin ţară în perioada în care am avut genunchiul rupt. Şi uite aşa am făcut greşeala asta tâmpită.

Zilele următoare l-am avut pe Edi ca şofer, lucru care se poate vedea şi din vloguri, tocmai fiindcă eram conştient, că deşi nu mă mai aflam sub influenţa substanţei, aceasta poate ieşi la teste. Vineri, în ziua în care s-a întâmplat am fost acasă toată ziua filmând vlogul de terminare a renovărilor, după cum bine ştiţi. Cum nu a trebuit să plec nicăieri nici nu l-am mai deranjat pe Edi. 

Seara, din păcate am făcut cea de-a doua greşeală. Aveam nevoie să mă duc până la un stop (magazin) şi exact ca ultimul prost am zis ce se poate întâmpla până la câteva sute de metri de casă. O greşeală flagrantă pe care mi-o asum, pentru că nu contează dacă sunt 500 de metri sau 500 de km, fapta este aceeaşi. Deşi trecuse ceva timp de la consum şi eram lucid, încadrarea în lege este aceeaşi.

Acum hai să vă zic cum a fost, pentru că s-a făcut foarte mult mişto pe tema faptului că eram în chiloţi, dar nu şi în halat. Recunosc, ieşisem din duş, am tras un halat pe mine imediat, nici nu m-am uscat pe păr, pentru că ştiam că mă întorc în cinci minute şi ca retardatul m-am urcat în maşină şi am plecat până la magazin.

La scurt timp după ce am ieşit din garaj am fost oprit de un echipaj de poliţie. Aş vrea să vă spun din prima că domnii poliţişti au fost foarte respectuoşi şi şi-au făcut datoria foarte elegant, exact aşa cum este normal. De asemenea şi eu am fost cooperant, politicos, respectuos, lucru care poate fi şi dovedit de filmările de pe camerele de pe piept ale poliţiştilor care erau pornite.

Am respectat toate indicaţiile lor, am făcut Drugtest-ul fără nicio ezitare, deşi eram conştient că sunt şanse reale să iasă pozitiv, chiar dacă eu eram lucid. A durat 10 minute până când aparatul a dat rezultatul. Vă daţi seama că acele 10 minute au fost cele mai lungi din viaţa mea şi acele 10 minute au fost cele în care eu mi-am învăţat lecţia, pentru că am realizat că indiferent de rezultat pozitiv sau negativ, nu-mi mai doresc să trec în viaţa mea prin aşa ceva dintr-o greşeală stupidă. Pur şi simplu, fraţilor, credeţi-mă, nu merită.

În momentul în care acele 10 minute infernale au trecut, rezultatul a fost că în saliva mea există urme de canabis. Trebuie să vă recunosc, într-o notă uşor amuzantă, dacă se poate spune într-un astfel de context, că până şi poliţiştii au fost surprinşi de rezultat şi mi-au spus că se aşteptau, dacă e să ies pozitiv la ceva, să ies la cocaină. Probabil, pentru că sunt o fire mai energică, mai expansivă. Multă lume are impresia că folosesc cocaină, lucru total fals.

Adică aţi cunoscut-o pe maică-mea e la fel de energică, la fel de tare vorbeşte. E o chestie genetică la noi în familie. Poate de asta am fost tentat să iau decizia proastă de a fuma atunci. Am simţit poate mai mult ca oricând nevoia de relaxare, de linişte, după o perioadă agitată cu terminarea renovărilor şi toate lucrurile pe care le ştiţi din viaţa mea publică, plus un lucru din viaţa mea privată pe care nu am vrut să-l fac public şi anume despărţirea de Babs (Claudia Iosif).

Toate astea m-au copleşit şi poate au contribuit la greşeala tâmpită pe care am facut-o, dar repet, nu am nicio scuză şi îmi asum pe deplin consecinţele. Dar să revenim. După rezultatul testului de salivă, poliţiştii mi-au făcut şi testul de alcool, care a ieşit 0. Acolo nu aveam nicio emoţie, ştiţi foarte bine că oricum nu obişnuiesc să beau. După aceea, poliţiştii m-au condus la Spitalul Floreasca, acolo unde mi-au fost luate probe de sânge şi de urină şi mi-a fost făcut un examen clinic.

Despre acest examen clinic nu s-a scris nicăieri în presă, însă nici eu nu ştiam că se efectuează şi acest examen clinic, după recoltarea probelor, examen care presupune mai multe testări: mers în linie, atingerea nasului cu ochii închişi stând cu braţele deschise, examen ocular, întrebări care stabilesc orientarea în timp şi în spaţiu, dar şi care este starea emoţională şi generală în acel moment.

După acest examen clinic, medicul a confirmat ceea ce v-am spus şi eu, şi anume că în momentul în care m-am urcat la volan eram lucid. S-a concluzionat că eram lucid, cooperant şi coerent. Asta a fost concluzia medicului după examenul clinic. Cu alte cuvinte, deşi aveam substanţa în sânge la ceva timp de la consum, eram lucid la volan. Nu mă scuz, dar e un diferenţiator important, aş spune, care nu a fost dat pe surse nicăieri.

O chestie interesantă în legea română este următoarea: proba de salivă dată de apartul Drugtest nu constituie de sine stătătoare o probă. Aşadar, dacă alegi să refuzi Drugtest-ul din varii motive, nu ştiu, poate n-ai încredere în aparat, sau zic aşa ca o mică paranteză, au fost multe cazuri în care aparatul a dat rezultate fals pozitive. Nu şi în cazul meu, dar au fost. În fine, revenind.

Dacă refuzi testarea, dar eşti de acord să ţi se recolteze probe de sânge şi de urină şi te supui examenului clinic, dacă medicul te declară apt la examen pleci acasă cu maşina la volan cu permisul în buzunar. Mai mult de atât, nimeni nu te poate acuza de nimic până la sosirea probelor de urină şi sânge, al căror rezultat este cel care, de fapt, decide dacă ai avut sau nu substanţa în organism când erai la volan.

Eu am ales să nu merg pe burtă şi să cooperez exact aşa cum mi-a fost cerut. Puteam să refuz testul şi probabil nu s-ar fi aflat de incident decât la sosirea analizelor, însă vă mărturisesc - cuvântul meu de onoare îl aveţi, din secunda în care am fost oprit, am înţeles pe deplin ce gafă uriaşă am făcut şi am decis în acea secundă să mi-o asum până la capăt, nu să încerc să fac fel de fel de matrapazlâcuri.

N-am făcut nicio intervenţie, nu am dat niciun telefon aşa cum s-a speculat. Am auzit că mulţi au speculat cum că aş fi intervenit ca analizele să iasă mai repede. În niciun caz nu am făcut acest lucru, nici nu credeam că e posibil să iasă atât de repede, mai ales că ştiam că durează între 3 şi 6 luni sau poate chiar mai bine în funcţie de caz.

Vă zic sincer, perioada de aşteptare a analizelor este oribilă şi mi-aş dori ca toţi românii să beneficieze de acelaşi timp scurt de aşteptare pe care eu l-am avut. Timpul ălă în care stai şi nu ştii care va fi rezultatul, mai ales în cazul meu, în care consumul fusese cu ceva timp înainte, e groaznic.

Poate acum înţelegeţi de ce în toată această perioadă până la sosirea analizelor, nu am făcut niciun comentariu pe subiect, pentru că aşteptam rezultatele concrete şi nu am vrut sub nicio formă să influenţez mersul legii. Cam asta s-a întâmplat zilele astea. Asta a fost povestea mea.

Acum încă o dată, repet, am făcut un lucru grav, extraordinar de grav, pentru care îmi asum consecinţele atât cele legale, cât şi cele legate de imaginea mea în opinia publică. Aveţi dreptul să mă judecaţi pe deplin, pentru ce am făcut, mai ales că am făcut asta ca un dobitoc fiind persoană publică. Ce să vă spun? E o greşeală pe care o s-o regret toată viaţa, cu siguranţă.

În altă ordine de idei, mulţi au făcut o paralelă între faptul că am fumat iarbă şi faptul că de-a lungul timpului am avut mesaje antidrog judecându-mă drept ipocrit. Bă fraţilor, aveţi tot dreptul să mă judecaţi, puteţi să mă faceţi dobitoc, puteţi să mă faceţi inconştient, oricum vreţi voi, dar nu consider că am fost ipocrit.

De ce? Deşi mulţi mă văd ca un model şi ca un reper, eu nu m-am autoproclamat niciodată unul. Da, în viaţa publică am căutat, logic, cred să transmit întotdeauna mesaje corecte, inclusiv să le spun celor care mă urmăresc să nu se drogheze, să nu facă exces de alcool şi în general să nu facă excese, dar la sfârştitul zilei sunt om. Şi ca orice om am făcut greşeli, mai mici sau mai mari de-a lungul vieţii. Chiar dacă între patru pereţi am făcut o greşeală incoştientă când am fumat, nu consider că este ceva rău în faptul că am îndemnat tinerii să nu se drogheze.

Înţeleg miştourile cu piesa din La La Band de acum peste 10 ani de zile - „Nu te mai droga”, şi oricât de ciudat ar suna, eu încă susţin mesajul. Da, am greşit. Asta nu înseamnă că aş fi vrut vreodată să fiţi influenţaţi şi voi să faceţi ca mine.

Indiferent câte scuze sau motive găseşti, aşa cum a făcut-o dobitocul meu de creier în seara aia într-un moment de prostie, niciodată nu e bine să te droghezi şi o să susţin asta toată viaţa mea. Ba mai mult acum simţim pe propria piele consecinţele imense care au rezultat dintr-o greşeală stupidă.

Mai mult, vă îndemn să nu faceţi asta niciodată. Învăţaţi din greşeala mea. Dacă de multe ori m-aţi luat drept exemplu, acum luaţi-mă drept contraexemplu. Nu fumaţi iarbă, nu vă jucaţi cu focul, nu încercaţi substanţe interzise niciodată, dar în aceeaşi măsură aveţi mare grijă şi cu cele legale, pentru că şi alcoolul poate să distrugă vieţi şi există atâtea cazuri.

Eu regret enorm, îmi torn cenuşă în cap în faţa tuturor, dar să ştiţi că eu rămân acelaşi om pe care l-aţi cunoscut şi pe care îl urmăriţi de peste 12 de ani de zile. Rămân cu aceeaşi energie şi în niciun caz nu las acest lucru să mă dărâme. Această greşeală oricât de gravă a fost ea nu mă defineşte ca om şi sunt aici în continuare să vă aştern clasicul zâmbeţel în colţul guriţei în fiecare dimineaţă.

A greşi este omeneşte. Important este să-ţi asumi, să-ţi ceri iertare şi cel mai important să înveţi din greşeli. În ultimul rând vreau să vă mulţumesc pentru toate comentariile de susţinere, deşi oarecum simt că nu le merit în situaţia dată, faptul că foarte mulţi dintre voi aţi fost alături de mine, cu siguranţă m-a ajutat enorm să-mi revin psihic zilele acestea. Ăsta clar nu a fost genul meu de vlog şi abia aştept să revenim de mâine şi să ne întoarcem la vlogurile cu care v-am obişnuit, de data asta cu lecţia învăţată.”

VIDEO. Dorian Popa, primele reacţii

Citeşte şi: VIDEO. Gâlceava influencerilor. Scandalul pe reclamele la „păcănele”, varianta din online. Cu Dorian Popa şi Silviu Faiăr. O influenceriţă a renunţat la reclame la pariuri după ce a fost criticată de fani

 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus