Skip to main content

Buhnici îşi cere scuze: „Iertaţi-mă, doamnelor! Da, am vorbit ca un mârlan!“

 
Sursa foto: captură Youtube
Sursa foto: captură Youtube

George Buhnici îşi cere scuze publice doamnelor pentru declaraţiile pe care le-a făcut pe plaja Neversea. „Da, am vorbit ca un mârlan“ a spus el într-un video postat pe YouTube.

Publicitate

Jurnalistul George Buhnici a postat astăzi, 26 iulie, un video în care îşi cere scuze pentru declaraţiile sale care au stârnit un val de reacţii negative în online.

Admite faptul că a greşit şi că nu are scuza de a fi fost sub influenţa unor substanţe.

Totodată, a precizat că nu va da curs „invitaţiilor sau ofertelor care speculează imaginea de „băiat rău”, bădăran şi de misogin“ pentru că nu-l reprezintă.

„Da, am vorbit ca un mârlan, ca un băieţaş de cartier fără pic de minte-n cap şi fără nicio experienţă de viaţă, ca şi cum aş fi fost fumat sau cel puţin ameţit de băutură. (…)

Am „reuşit” să fiu superficial şi lipsit de empatie, am jignit categorii întregi de oameni. (…)

Vreau să-mi cer scuze public tuturor celor pe care i-am jignit, celor pe care, fără să-mi dau seama, într-o pauză de raţiune, i-am şi mai ales le-am agresat prin limbaj, prin grobianism şi prin lipsă de politeţe." (George Buhnici)

George Buhnici îşi cere scuze într-un video YouTube:

„Aş vrea să vă spun că, în urma celebrului interviu pe care l-am dat în urmă cu vreo două săptămâni, am primit acuzaţii şi chiar ameninţări din cele mai dure şi mai serioase. Şi m-am gândit foarte serios la ce am de făcut în perioada următoare.

O să o spun pe şleau. Da, am vorbit ca un mârlan, ca un băieţaş de cartier fără pic de minte-n cap şi fără nicio experienţă de viaţă, ca şi cum aş fi fost fumat sau cel puţin ameţit de băutură.

Mulţi dintre cei care mă cunosc chiar m-au întrebat dacă nu cumva am fost sub influenţa unor substanţe. Nu, nu am fost. Nu am această scuză.

Eram poate doar euforic datorită atmosferei de festival, mai ales după atâta vreme de stat mai mult prin casă.

Dar asta nu scuză nimic. Probabil din dorinţa de a şoca şi de a impresiona audienţa (încă mai procesez tot ce se întâmplă), dintr-o tentativă total neinspirată de umor, am „reuşit” să fiu superficial şi lipsit de empatie, am jignit categorii întregi de oameni şi am obţinut într-adevăr un şoc – dar acest şoc a fost, în primul rând, pentru mine şi pentru familia mea, nu numai pentru public.

Vreau să-mi cer scuze public tuturor celor pe care i-am jignit, celor pe care, fără să-mi dau seama, într-o pauză de raţiune, i-am şi mai ales le-am agresat prin limbaj, prin grobianism şi prin lipsă de politeţe. Aşa cum aţi aflat probabil, am plătit şi încă plătesc scump pentru acest episod, care a făcut atât de multe valuri pe internet şi în media.

Dar aici nu voi intra în detalii. Ceea ce am să fac eu este să îmi reconsider în perioada următoare priorităţile, să mă concentrez mai mult pe familie şi pe lucrurile de care sunt pasionat şi la care mă pricep: case sustenabile, energii regenerabile, tehnologie. N-am să dau însă curs invitaţiilor sau ofertelor care speculează imaginea de „băiat rău”, bădăran şi de misogin – consider că această imagine nu mă reprezintă, eu nu sunt şi nu pot fi un astfel de personaj.

Îi rog pe cei care şi-au închipuit că pot reprezenta aşa ceva să-şi caute în altă parte exponenţii. Într-un cuvânt, celor care se gândesc că voi profita de popularitatea pe care am căpătat-o în aceste zile pentru a-mi lărgi gama de preocupări, le spun că nu voi face asta. Nu mă interesează acest fel de popularitate negativă. Nu o merit pentru că nu sunt aşa.

Voi rămâne pe „felia” mea, acolo unde publicul mă cunoaşte şi, sper eu, încă mă apreciază: tehnologia care ne schimbă vieţile în bine.

Dar îmi pare tare rău. Am învăţat foarte multe din această situaţie extremă şi mi-aş dori să înveţe şi alţii din ceea ce mi s-a întâmplat mie.

Sper că această dezbatere care s-a stârnit să fie de folos în cele din urmă tuturor. Sper să nu devină doar încă o întâmplare seacă de pe internet, în care toată lumea s-a implicat doar la nivel de comentarii, dar nu am învăţat de-ajuns.

În încheiere, vreau să mulţumesc atât celor care mi-au trimis mesaje de susţinere, cât şi celor care m-au criticat. Şi unii, şi alţii m-au ajutat să depăşesc această perioadă şi să mă trezesc la realitate.

Din acest moment, vreau să iau ce e bun, util şi să continui să evoluez.

Mai vreau să mulţumesc mai ales familiei mele, care mi-a fost şi îmi este alături şi vreau să le spun că îmi pare rău, pentru că, dintr-o inconştienţă, i-am expus la acest val naţional de oprobriu. Ne revedem acolo unde experienţa şi contribuţia mea sunt cu adevărat de folos. Pe curând!” a spus Buhnici în clipul video postat pe YouTube.

Clipul are deja peste 4.000 de vizualizări şi aproape 7.000 de aprecieri pe YouTube.

De la ce a pornit totul? 

George Buhnici, jurnalist şi vlogger, a dat un interviu pentru Antena Stars, în emisiunea lui Capatos, de la festivalul Neversea. În discuţiile cu reporterul, influencerul a criticat fetele care au vergeturi.

„Venim la mare ca să vedem piele, aş vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi. Deci, dacă aţi investi în săliţă cât investiţi în tatuaje, cred că am fi toţi mai bine”, a spus Buhnici pentru Antena Stars.

Mai mult decât atât, vloggerul a dat-o drept exemplu pe soţia sa, despre care a spus că arată ca o minoră: „Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e şansa vieţii mele”.

După ce a izbucnit acest scandal, George Buhnici a publicat o poziţie pe blogul său, în care a spus: "Pedofilia este inacceptabilă, e o crimă şi trebuie pedepsită!“.

Anterior scuzelor publice prezentate astăzi, Buhnici a avut următoarea poziţie: aici.

În urma scandalului, BCR a anunţat că a renunţat la parteneriatul cu George Buhnici. Mai mult decât atât, jurnalistul a intrat în vizorul CNA şi al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). 

Vezi aici declaraţiile lui George Buhnici

Citeşte şi: George Buhnici, după scandalul zilei: "Pedofilia e o crimă şi trebuie pedepsită". Cum a ajuns subiectul zilei şi ce spune despre declaraţia "am o nevastă care arată ca o minoră"? "Era o metaforă"

Citeşte şi: EXCLUSIV. George Buhnici, primul vlogger care a intrat în atenţia CNA. Cine s-a autosesizat

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Progescu Progescu
    Negru e foarte bun emisiune însă simpla

    E foarte bine ca e peste Antenuta Zero. Asta da, corect. Dar sub Pro TV.
  • A A
    Si inca ceva: si-a facut cumva rinoplastie (operatie la nas) domnu' Bufnici? Sau o fi avand vreun filtru de nas borcanat?
  • A A
    Am vazut acum una buna pe Reddit, era moaca astuia + scris deasupra: "imi pare rau ca v-am facut grase, graselor!" Mi se pare ca exprima in totalitate esentza acestui video.

    Si un comentariu tot de pe reddit, e foarte on point, omul chiar le are cu manipularea prin video:

    "Am observat cateva detalii care-l fac sa fie mai umil, mai rupt in cur, ca cei care ne uitam la el:

    - Este nebarbierit - Nu am vazut alt video de la el in care este nebarbierit.. sau atat de neingrijit

    - Lumina - Are un spotlight care ii bate in cap si este singura sursa de lumina directa ceea ce ii amplifica trasaturile faciale 3d cum sunt ridurile, cearcanele, etc.

    - Fundalul fake - desi este biroul lui (banuiesc), filmarea pare facuta in studio deoarece lumina care bate pe el este alba/rece iar fundalul este galben/cald. A facut asta ca sa para mai familiar, acasa, si pentru a parea mai citit din cauza bibliotecii din spate

    - Plus camera video care e pozitionata putin mai sus decat privirea lui, ceea ce iar da impresia ca vorbeste dintr-o pozitie de inferioritate, umila.
  • Mile Mile
    Negru e foarte bun emisiune însă simpla
  • Zerovi Zerovi
    Neatza lider detașat știrile umilite ha

    Lider la pensionari, exact. Si Maruta lider detasat Antenuta Zero umilita pe intervalul Maruta. Nu zici asta postac ?
    Si Stirile 19 lider detasat peste Obositor Zero.
  • Inaintu Inaintu
    Expertule pai evident era al tău înainte

    Cum si Negrutu evident era al tau inainte postac.
  • Mile Mile
    Expertule ți e rușine ca era la tine ha
  • jk jk
    @Expertul depinde de statutul public al doamnei
  • margo margo
    am intrat intamplator sa vad daca a postat si pe fb filmul cu scuze. si am constat inca o data ipocrizia personajului: a limitat postarea comenatriilor, iar in marea de comentarii permise sunt doar cele care il lauda :))))) ma indoiesc ca nu a scris niciunul un mesaj in care sa ii aminteasca de faza cu bcr si de sponsorii pe care ii pierde pe banda rulanta.
  • margo margo
    @bam
    ai inteles total gresit tot scandalul.

    bufnici a deranjat prin faptul ca s-a crezut buricul universului si in aceasta calitate impunea el reguli cine sa vina si cine sa nu vina la plaja, ca il deranja pe el.

    evident ca nimanui nu ii plac exemplarele grase, disproportionate, cu burta sau cu sani lasati etc. dar nu se apuca nimeni sa zica: ba, stati dracu in casa, nu mai iesiti pe plaja.

    e o tara libera, unde si slabii si grasii au dreptul la stat pe plaja. poftele de libidinos ale lui bufnici ma lasa rece, sa si le tina pentru el.

    iar faza cu nevasta-sa ca o minora e in felul urmator: minora, prin definitie, nu are nicio forma. daca bufnici zice ca vine la mare sa vada tate si ***, inseamna una din 2: ori minte ca un ***, ori nu ii place de nevasta-sa.

    si oricum, cine il sustine pe bufnici, ***
  • A1 A1
    Ar fi trebuit să își ceară "scuze" imediat după ce a izbucnit "scandalul". Măcar după ce i-au fost cerut acest lucru de către cei de la BCR, din câte am înțeles. Și care i-au mai propus să se implice într-o campanie împotriva violenței verbale. Și ar fi refuzat.
  • B.A.M B.A.M
    Sunt DE ACORD cu @Expertul! (Pentru prima dată cred...)
    Acest scandal a fost doar o EXARCERBARE INUTILĂ dintr-un interviu FOARTE docil!! (ALTELE ar fi fost cuvintele folosite, dacă erau rostite de un mârlan ADEVĂRAT!!!)
    Iar cel mai șocant e chiar reacția voastră:
    De ce VĂ PREFACEȚI TOȚI că NU preferați barbații cu abdomen plat (în detrimentul celor grași)? De ce VĂ PREFACEȚI că NU preferați fetele 90-60-90, în detrimentul celor grase cu vergeturi???
    DE CE ALEGEȚI SĂ FIȚI FALȘI?!?!?!
    Singurul lucru CHIAR POATE INTRA în categoria "jicnitor" e îndemnul pentru sală! NU poți decide pentru altcineva dacă se simte bine fiind gras/slab!!!!
    P.S.
    Cât despre partea cu complimentul doamnei:
    1)Femeia, STRICT ÎN OPINIA MEA, NU arată ca o minoră!
    2)Cred că toți visăm ca partenerul/partenera nostru/noastră să arate cât mai bine...
    Iar acest bine se referă INCLUSIV la APARENȚA (a NU se CONFUNDA cu "CERTITUDINEA" unei vârste cât mai fragede...
    3) Tot acest scandal avea rost dacă CHIAR era implicată o minoră! Zic și eu...
    La un caz real nu vom mai avea atâta reacție, dacă ne consumăn energia pentru cazuri FALSE!!!
  • Șerban Șerban
    @Pacalici cum așa? La capitolul moralitate, l-a întrecut pe Buhnici de mult.
  • margo margo
    nu am timp sa citesc transcrierea mesajului si nici chef sa il vad pe buhnici. am un singur cuvant de zis: tardiv.

    nu mai recupereaza nimic din pierderi, e clar ca nu regreta sincer, ci de dragul audientelor.

    cam atat.
  • Pacalici Pacalici
    L-a impachetat Capatos asa cum merita! Asta e diferenta intre o minte diamant si una carbune de soba!

Trimite un comentariu

sus