Skip to main content

EXCLUSIV. George Buhnici, primul vlogger care a intrat în atenţia CNA. Cine s-a autosesizat

 
George Buhnici, primul vlogger luat în vizor de CNA, după ce a fost modificată legea audiovizualului. Sursa foto: Facebook/George Buhnici
George Buhnici, primul vlogger luat în vizor de CNA, după ce a fost modificată legea audiovizualului. Sursa foto: Facebook/George Buhnici

"Pentru că avem o nouă lege şi pentru că George Buhnici este vlogger, mă voi autosesiza în acest caz", a spus Monica Gubernat pe finalul şedinţei, fără a da alte detalii.

Publicitate

George Buhnici ar fi astfel primul vlogger intrat in atentia CNA potrivit noii Legi a audiovizualului, care extinde atributiile forului audiovizual si pe online.

Contactată de Paginademedia.ro, Monica Gubernat a detaliat:

“Vom verifica declaraţiile lui George Buhnici, acea reacţie pe care a dat-o în urma incidentului şi vom vedea dacă sunt încălcări pe contul lui de vlogger.“

Citeşte aici un articol despre cum vloggerii ar putea fi amendaţi de CNA

Când va discuta CNA cazul Buhnici?

Monica Gubernat nu a putut oferi o dată exactă, însă de îndată ce raportul de monitorizare va fi gata, va intra pe ordinea de zi. Cert e că mai trebuie îndeplinite nişte proceduri juridice pentru ca totul să fie făcut ca la carte.

Noua lege a audiovizualului trebuie renumerotată astfel încât să includă şi noile articole de lege, cele privitoare la vloggeri. Abia după ce este republicată în Monitorul Oficial, CNA va putea aplica sancţiuni.

Citeşte aici ce declaraţii a făcut George Buhnici despre "femeile cu vergeturi" şi soţia care "arată ca o minoră".

Monica Gubernat despre cazul Buhnici, pentru Paginademedia.ro:

Paginademedia.ro: Ce veţi face în cazul Buhnici?

Monica Gubernat: Vom verifica declaraţiile lui George Buhnici, acea reacţie pe care a dat-o în urma incidentului şi vom vedea dacă sunt încălcări pe contul lui de vlogger.

Însă plecăm de la premisa de nevinovăţie.

Paginademedia.ro: Cum veţi proceda legat de prima autosesizare pe domeniul vloggerilor, unde aveţi de acum competenţe odată cu noile modificări ale legii audiovizualului?

Monica Gubernat: Şi pentru noi va fi o noutate. Indiferent dacă sunt găsite încălcări sau nu, raportul de monitorizare va fi pe ordinea de zi. În mod sigur nu săptămâna viitoare, însă există o probabilitate pentru următoarea, de la 1 august.

Contul lui de vlogger va fi analizat la pachet cu interviul acordat pentru Antena Stars, pentru care s-a autosesizat colega mea Dorina Rusu.

Vom vedea cum este procedura de monitorizare. Însă în mod sigur va exista un raport scris şi apoi vizionare, în timpul şedinţei publice. Iar George Buhnici va fi notificat.

Sunt însă mai multe proceduri juridice pe care nu vreau să le încalcăm pentru că trebuie respectate. Acum lucrăm la legislaţia secundară şi trebuie să aşteptăm renumerotarea legii astfel încât dacă va fi cazul să aplicăm sacţiuni, să precizăm exact ce articol de lege a fost încălcat.

Paginademedia.ro: Dar dvs. ce poziţie aveţi legat de cazul Buhnici?

Monica Gubernat: Nu pot să spun nimic momentan. Ar însemna să am antepronunţ. Mai întâi trebuie să văd declaraţiile integrale şi apoi vom analiza situaţia în şedinţa CNA.

Aşadar, când va fi Buhnici pe masa CNA?

Termenul legal pentru republicarea în Monitorul Oficial este de 45 de zile de la publicarea iniţială. Iar aceasta a avut loc pe 30 iunie 2022. Deci, cel mai târziu, la 15 august 2022 ar trebui să avem noua lege renumerotată cu toate modificările.

Probabil va dura puţin până când va fi discutat cazul Buhnici, cert e că jurnalistul ex Pro TV, care a devenit vlooger şi influencer, a fost luat în vizor de CNA.

George Buhnici s-a înscris pe Youtube în 2007. În cei 15 ani a strâns peste 1,13 milioane de abonaţi şi aproape 300 de milioane de vizualizări. Pe pagina sa de Facebook are peste 430.000 de urmăritori, iar pe Insta sunt puţin peste 300.000.

Citeşte şiŞi vloggerii ar putea fi amendaţi de CNA! În ce cazuri? Se poate cere blocarea contului! Ce spune noua lege a audiovizualului

Citeşte şi: George Buhnici, după scandalul zilei: "Pedofilia e o crimă şi trebuie pedepsită". Cum a ajuns subiectul zilei şi ce spune despre declaraţia "am o nevastă care arată ca o minoră"? "Era o metaforă"

Citeşte şi: Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în scandalul Buhnici. Când vor da o soluţie

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Critik Critik
  Acum va e frica sa îl criticați

  Exact. Le e frica la postaci antenisti sa critice.
 • Mile Mile
  Acum va e frica sa îl criticați
 • Eravi Eravi
  Nu era la postaci înainte arunci ce era

  Exact ca Antenuta Zero postacule. Negrutu Danutu era la postaci inainte arunci ce era...
 • Mile Mile
  Nu era la postaci înainte arunci ce era
 • Antenutu Antenutu
  Pai era pupat de postaci marele ziarist

  Exact. Pupat de postacii antenisti.
 • Mile Mile
  Pai era pupat de postaci marele ziarist
 • Inferno Inferno
  Monica *** Gubernat, *** PSD, s-a *** ***? ***. ***!
 • Viorel Viorel
  Mi-e imposibil sa înțeleg anvergura acestui circ. Numai dacă e începutul unei inchiziții a limbajului corectitudinii politice. Atunci da vom reveni la bancuri între prieteni.
 • Dan Dan
  ***
 • jk jk
  impricinuat*
  P.S. sunt chiar curios cum va fi monitorizarea pe online.Sper totusi sa:
  -sa fie combatute derapajele grosolane DAR
  -sa nu se exagereze si pe partea cealalata,adica prea stricti
  Personal as aplica aceasta noua legislatie doar in cazurile acestea grave,cum este acesta
 • jk jk
  Clipul inpricinuat e pe canalul emisiunii lui Capatos.Va fi Antena Stars sanctionata din cauza lui Buhnici?Daca se va lasa cu amenda,o plateste Buhnici?
 • R R
  Dati audientele de aseara

Trimite un comentariu

sus