Skip to main content

DEFINITIV. 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru Laura Georgescu, fosta şefă CNA. Hrebenciuc şi Pinalti, condamnaţi şi ei

 
Laura Georgescu
Laura Georgescu

Decizie definitivă. Laura Georgescu, fosta şefă Consiliului Naţional al Audiovizualului, a fost condamnată la 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, anunţă G4Media

Publicitate

Alături de ea, au mai fost condamnaţi şi Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Ştefan „Pinalti” şi fosta membră CNA Narcisa Iorga. Pe scurt: 

  • Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare 
  • Gheorghe Ştefan Pinalti la 4 ani şi 6 luni închisoare
  • Narcisa Iorga a primit închisoare cu suspendare. Iniţial primise trei ani cu executare. 

Condamnările au venit în dosarul Giga TV, iar Curtea de Apel a menţinut majoritatea sentinţelor date în primă instanţă de Tribunalul Bucureşti. A majorat sentinţa pentru Gheorghe Ştefan Pinalti, fost lider PDL şi primar al oraşului Piatra Neamţ, mai scrie G4.

Pe scurt, dosarul deschis de procurorii DNA a vizat pe de o parte cazul televiziunii Giga TV, patronat de Gheorghe Ştefan, căruia i-a fost retrasă licenţa audiovizuală. Pinalti şi Hrebenciuc ar fi convins-o apoi pe Laura Georgescu, şefa CNA, să reacorde licenţa postului de televiziune.

Pe de altă parte, Laura Georgescu ar fi cerut unor angajaţi ai instituţiei să întocmească reclamaţii false, ce vizau anumite posturi TV.


Citeşte şi: Motivarea instanţei pe condamnarea fostei şefe CNA, Laura Georgescu: „Acţiunile inculpaţilor au vizat un interes particular, politic, fiind ignorat în totalitate interesul public”


Conform deciziei Curţii de Apel:

„Înlătură obligarea în solidar, în baza art. 1357 C.civ. ?i art. 1373 C.civ., a părţii responsabile civilmente Consiliul Naţional al Audiovizualului cu inculpata Georgescu Laura-Corina la plata către partea civila S.C. ANTENA 3 S.A. a sumei de 20 000 lei cu titlu de despăgubiri civile şi la plata, către partea civila S.C. Naşul, Prieteni de Pretutindeni şi Asociaţii S.A., a sumei de 10 000 lei cu titlu de despăgubiri civile.

Înlătură obligarea în solidar, în baza art. 274 alin. (1) C.proc.pen., a părţii responsabile civilmente Consiliul Naţional al Audiovizualului cu inculpata Georgescu Laura-Corina la plata sumei de 25 000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii”, arată decizia

CONTEXT. Laura Georgescu, Hrebenciuc, Gheorghe Ştefan şi Narcisa Iorga au fost trimişi în judecată, în 2015

Preşedintele CNA, Laura Georgescu, fostul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, şi un fost membru CNA, Narcisa Iorga, au fost acuzaţi că ar fi favorizat televiziunea Giga TV, controlată de Gheorghe Ştefan, fostul primar din Piata Neamţ, judecat şi el în acest proces.

În iulie 2015, Laura Georgescu, fostul membru al CNA Narcisa Iorga, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi fostul deputat Viorel Hrebenciuc au fost trimişi în judecată în dosarul privind retragerea licenţei postului Giga TV.

Laura Georgescu a fost acuzată de abuz în serviciu după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a revocat decizia de retragere a licenţei postului Giga TV, controlat de Gheorghe Ştefan. Ea mai este acuzată şi de întocmirea a 25 de sesizări cu date nereale, soluţionate prin sancţionarea a 11 posturi de televiziune, care s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 2.296.200 de lei.

DNA arată că, la data de 17 septembrie 2013, la propunerea Laurei Georgescu, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, cu o majoritate de 7 la 4 (11 membri CNA prezenţi), retragerea licenţei audiovizuale pentru postul Giga TV, controlat de Gheorghe Ştefan.

După 17 septembrie 2013, Narcisa Iorga, membru al CNA, l-ar fi sfătuit pe Gheorghe Ştefan să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul pe care ceilalţi membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestaţia pe care Giga TV intenţiona să o formuleze.

Ştefan a luat legătura cu Viorel Hrebenciuc şi, în urma interventiei acestuia, şefa CNA a luat o altă decizie care a revocat-o pe prima, în sensul păstrării licenţei pentru Giga TV, deşi postul lui Ştefan nu mai îndeplinea condiţiile legale pentru a-şi păstra licenţa de a emite, mai susţin procurorii.

Gheorghe Ştefan şi Viorel Hrebenciuc sunt acuzaţi de instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid. La rândul ei, Narcisa Iorga este acuzată de instigare la aceeaşi infracţiune.

Istoria proceselor Laura Georgescu - Giga TV, după cum au fost relatate de Paginademedia.ro:

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Codrin Codrin
    Ea a primit condamnarea cea mai mare. Hrebe care a rezolvat zeci de mii de hectare de padure a primit un fleac, trafic de influenta si ramane cu toata averea bine mersi. Cel mai greu platesc aia fara spate, aviz celor care primesc joburi la stat.
  • nicolae nicolae
    Laura Georgescu : “M-a fortat *** de Georgica Severin sa le dau lor cuvantul. Eu innebunesc ca tu ma pui, pe *** de Ghita si pe Romania TV sa-i acopar si tu nu profiti de…asa. Intelegi ce-ti explic? Crezi ca merge ceva legal in Romania? Vin si te santajez… Cum crezi ca merge-n Romania? Merge ceva legal? Sa ma duc si sa zic: nu va suparati, uitati am si eu o lege. Pot sa, la umbra ei, sa-mi fac treaba? Nu. E, du-te dracu’ atuncea! Vin si te santajez, ce vrei sa fac?”, spune Laura Georgescu, conform inregistrarii data publicitatii de Realitatea Tv.
  • B.A.M B.A.M
    Întrebarea de "un milion de dolari":
    Ce credibilitate mai are CNA de acum înainte pentru cetățeni? (Dacă a avut vreodată..)
  • B.A.M B.A.M
    Care sunt cele 11 televiziuni prejudiciate de Laura Georgescu???
    Și cum își vor recupera acestea banii/retrage somațiile/alte decizii în acest context, în care foarte multe lucruri (nu toate) sunt aruncate în aer?

Trimite un comentariu

sus