Skip to main content

Încă un val de plecări de la Libertatea. Mirela Neag, Adrian Cochino, printre jurnaliştii care au demisionat de la ziar

 
Mirela Neag şi Adrian Cochino
Mirela Neag şi Adrian Cochino

Încă un val de plecări de la Libertatea. Peste 10 jurnalişti au plecat la sfârşitul lunii februarie de la ziar. Din informaţiile Paginademedia.ro, printre jurnaliştii care au plecat de la publicaţie se numără Mirela Neag (reporter), Adrian Cochino (Editor of the Day, redactor) şi Andreea Archip (editor Libertatea, redactor-şef Şcoala 9).

Publicitate

Plecările vin în contextul situaţiei agitate din ultimele luni de la Ringier. Din decembrie şi până acum au demisionat peste 20 de jurnalişti de la Libertatea. În ultimele zile au mai plecat de la ziar jurnaliştii Răzvan Luţac şi Cristian Andrei. Acesta din urmă semnează deja la HotNews, publicaţie la care ar urma să vină Cătălin Tolontan în calitate de coordonator editorial. 

Cine sunt jurnaliştii care au plecat?

  • Andrada Lăutaru - reporter
  • Andreea Archip - editor Libertatea, redactor-şef Şcoala 9
  • Cristina Radu - reporter Libertatea şi Şcoala 9
  • Alexandra Nistoroiu  - reporter
  • Simona Voicu  - reporter
  • Laurenţiu Ungureanu  - reporter
  • Mirela Neag  - reporter
  • Adelina Mărăcine  - reporter
  • Medeea Stan - reporter
  • Adrian Cochino  - Editor of the Day, redactor
  • George Herlaş - reporter Libertatea şi Şcoala 9
  • Sebastian Pricop  - Editor of the day
  • Teodor Bobei - redactor newsdesk (plecat la Ziare.com)
Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Cătălin Tolontan ar urma să fie coordonator editorial al HotNews. Totodată, în această formulă va intra, la vârful redacţiei, şi Dan Duca, cel care a fost redactor-şef la Libertatea. Alături de Tolontan vor merge la HotNews în jur de 8-10 persoane.
 
 
Context:
 
Reamintim că redactorul-şef al GSP, Cătălin Ţepelin, a fost concediat de Ringier. Ulterior, un protest semnat de redacţiile Libertatea şi Gazeta Sporturilor vorbea despre imixtiuni în editorial, mai exact de cererea managementului de a vedea înainte de publicare articolele despre casele de pariuri (cerere cu care redacţiile nu au fost de acord).
 
La începutul lunii decembrie, Ringier a decis să concedieze trei dintre jurnaliştii de la vârful Libertăţii, pe Cătălin Tolontan, coordonator editorial, şi pe ziaristele Iulia Roşu, redactor-şef adjunct Libertatea şi Camelia Stan, tot redactor-şef adjunct.
 
După îndepărtarea celor trei au urmat şi alte plecări. Dan Duca, redctorul-şef, şi-a anunţat şi el demisia la scurt timp. La fel şi echipa de jurnalişti Elena Stancu şi Cosmin Bumbuţ, care au semnat peste 100 de reportaje despre românii din Diaspora.
 
Şi jurnalistul independent Mircea Barbu, care a transmis pentru Libertatea din zone de război din Ucraina şi Israel, a renunţat la colaborarea cu ziarul din cauza demiterii celor trei jurnalişti.
 
Ringier a decis să închidă ediţia de print a Gazetei Sporturilor de la 1 noiembrie.

Alte articole pe acest subiect

Citeşte şi: VIDEO. Plecare-şoc de la Gazeta Sporturilor. Cătălin Ţepelin, dat afară de la Gazeta. Jurnalistul a părăsit redacţia în aplauzele colegilor. Are legătură cu industria pariurilor sportive?


Citeşte şi: Cătălin Ţepelin, despre concedierea de la GSP şi un episod din august: "Am transmis că (...) nu vrem să arătăm conducerii, înainte de publicare, articolele “sensibile” despre industria pariurilor, de exemplu"


Citeşte şi: Trei jurnalişti de la Libertatea trec la Recorder

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus