Skip to main content

Cine mai merge la Euronews? Plecări din Pro TV şi de la Antena 3. Şi Vitalie Cojocari a trecut concursul

 
Cine mai merge la Euronews? Plecări din Pro TV şi de la Antena 3. Şi Vitalie Cojocari a trecut concursul

Viitorul Euronews România îşi face echipa. După Adelin Petrişor şi Daniel Coman, de la TVR (despre care Paginademedia.ro a scris în exclusivitate, aici), doi reporteri Pro TV şi un reporter de la Antena 3 au trecut de testele pentru staţia de ştiri.

Publicitate

Reamintim că mai mulţi jurnalişti au participat şi au fost admişi la o selecţie organizată de echipa viitorului post de televiziune de ştiri Euronews România.

Din informaţiile Paginademedia.ro, aproximativ 10-15 jurnalişti au trecut de testele din concurs, dintr-un număr de 100 de candidaţi. Printre ei, numele de mai jos.

1. Unul dintre nume este Vitalie Cojocari, unul dintre cei mai vechi reporteri din Pro TV. Vitalie a trecut testele Euronews şi, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, ar urma să se ocupe de o emisiune, dacă alege să plece de la Pro TV.

Vitalie lucrează la Pro TV de 17 ani. A început ca reporter la Pro TV Chişinău, în toamna lui 2005. După un an şi două luni, a trecut în redacţia de la Bucureşti.

2. Din informaţiile Paginademedia.ro va pleca de la Pro TV către Euronews jurnalista Ştefana Todică.

Todică este specializată pe jurnalism economic. Este reporter Pro TV de peste patru ani. Totodată, s-a ocupat de proiectul online ibani, pe site-ul ŞtirileProTV.ro.

Înainte de Pro TV, a fost jurnalist la postul de ştiri Digi24 timp de peste cinci ani. Iniţial, a lucrat la staţia Digi24 din Iaşi, timp de aproape doi ani, după care a trecut la redacţia din Bucureşti.

3. De la Antene vine spre Euronews România Xenia Croitoru.

Xenia Croitoru lucrează de peste zece ani la Antena 3. A venit la postul de ştiri din grupul Intact în 2011 şi a acoperit domeniul politic. Până la Antena 3, ea a lucrat timp de patru ani în PR şi comunicare.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Plecări surpriză din TVR la Euronews: Adelin Petrişor şi Daniel Coman 


Cine sunt şefii? Cristi Coman, Bebe Nicola şi Mari Jeanne Ion, printre ei


Euronews România şi-a anunţat şi şefii, în luna septembrie a anului trecut. Printre aceştia se numără şi jurnalistul Cristian Coman, care va fi şeful News Desk-ului şi redactor-şef adjunct. Coman are peste 29 de ani de experienţă la Pro TV, Realitatea TV, Antena 1 şi TVR. 

Bebe Nicola, fost Prima TV, Digi 24 şi Gândul, e şi el implicat în proiect. E unul dintre cei trei producători executivi. 

De asemenea, Mari Jeanne Ion este directorul de programe. 

Echipa de management a postului este formată din opt oameni, la care se adaugă şi redactorul-şef Andra Miron Diaconescu. Aceasta din urmă a fost anunţată la începutul anului trecut, după cum Paginademedia.ro scria în exclusivitate atunci

Citeşte şi: Euronews şi-a luat şef la vânzări cu experienţă la Pro TV


Euronews şi în România


În luna ianuarie anul trecut, Euronews a anunţat că va lansa şi o staţie de ştiri în România. Noul canal de ştiri va fi lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica, pornind de la staţia deja existentă UPB Sigma TV.

Directorul de proiect al Euronews România este Gabriel Petrea. Redactorul-şef al Euronews România va fi Andra Miron, jurnalistă cu experienţă de 14 ani la Realitatea TV, dar şi la B1 şi Naţional TV

Noul canal de ştiri va avea propria echipă de jurnalişti şi corespondenţi din toată România, dar şi de la Bruxelles.

Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajaţi la nivel local, spun reprezentanţii postului.


Citeşte şi: Michael Peters, şeful Euronews: „Postul din România va avea independenţă totală”. Ce aşteptări are de la viitorul post TV?


Citeşte şi: Euronews România are redactor-şef: a lucrat 14 ani la Realitatea şi a fost şeful comunicării la Consiliul Judeţean Ilfov


Citeşte şi: Andra Miron, de azi redactor-şef Euronews. Ce spune despre revenirea în TV şi despre funcţia de la cabinetul Ralucăi Turcan şi de la Consiliul Judeţean Ilfov


Citeşte şi: Euronews vine şi în România. Noul canal de ştiri, lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Soby Soby
    @AB Nu știu dacă sunt ori reporteri, ori altă ocupație, este un mister, dar mai vedem ce or fi.

    Pândaru va rămâne la Digi 24, va prezenta în continuare Cap limpede și În fața ta. Negruțiu rămâne și el la Digi 24, va prezenta în continuare În fața ta și invitat la diverse emisiuni. De asemenea, mai are și o rubrică la emisiunea matinală de la Digi FM. Deși Negruțiu va rămâne la Digi 24, zvonurile legate de Negruțiu la Euronews România sunt false.
  • AB AB
    @Soby, e vorba si de reporteri sau doar de oameni care sunt mai mult pe sticla? Iar Pandaru ce face, pleaca sau ramane?
  • Soby Soby
    @AB Se pare că s-a adeverit zvonul meu legată de Digi 24 și Euronews România. Sigur că din 5-6 jurnaliști de la Digi 24 care au trecut de testele pentru Euronews România vor pleca tot în februarie, dintre ei nu va fi Negruțiu deoarece rămâne la Digi 24.
  • AB AB
    @Soby, interesant. Da, pai are sens, pana la urma daca vor sa fie televiziune de stiri & ce au mai zis ei acolo nu prea au cum sa nu cheme la "concurs" si reporteri de la Digi.
  • Soby Soby
    @AB Eu știu ceva: S-ar putea ca vreo 5-6 jurnaliști de la Digi 24 au trecut de testele pentru Euronews România. Dar mai vedem, nu cred că va fi Florin Negruțiu să fi trecut de testele Euronews România, deoarece va rămâne la Digi 24.
  • AB AB
    @Soby, scuze, acum am vazut comentariul tau.
    Despre Digi nu stiu nimic, eu nu prea am prieteni acolo.
  • A A
    Adi, de ce sa nu lase oamenii sa comenteze ce vor? E o strategie foarte inteligenta pentru ca ei tot vin aici sa isi raspunda unii altora si fac trafic. ;) Plus ca e misto, aici in comentarii afli multe chestii noi si interesante, uneori in premiera, deci e f.f. bine asa cum e. :D
  • Adi Adi
    Ceva mai bun decat Todica nu ati gasit? Nu a dat o stire in viata ei, dar zambeste frumos.
  • adi adi
    off topic: majoritatea comentariilor sunt doar rafuieli intre "clanuri".... si cica aceste comentarii sunt moderate; nu stiu cine modereza si ce modereaza, insa domnilor moderatori... gradinita s-a mutat aici la voi; e ok sa faceti un pic de curatenie, prea mult zgomot de fundal.
  • Survel Survel
    Marele demagog e fără limite ha

    Ca marele demagog Mile postacul platit cu covrigi. E fara limite cand Survivor sterge pe jos cu Anteuta Zero.
    Pe stirile de luni marti miercuri cu Survivor ii e rusine sa comenteze...
  • Birjarul Birjarul
    ha ha ha ai rabdare protevistule ca inca e vacanta , mireasa lider , deci inca prinde , vai saracu imi este mila ca te obliga sa te uiti chiar daca injurai ca birjar exact pe cei care se uita

    Ce vacanta postac ? Nu stii ce scuze sa gasesti ? Deci Marinica Zero e vacanta la tine postac ?
    Pai cand Marinica era lider peste filme antice nu era vacanta sau cum ? Nu stii ce sa mai aberezi ?
    Si Mireasa lidera la pensionari, exact. La comercial la tineri e Pro. Ha ha ha ! Si Mireasa prinde ? Pai finala sezonul trecut a fost Zero. Pe comercial sub Pro TV. Ai uitat postac ?

    Si mie imi e mila de tine... Anul trecut ai fost obligat sa te uiti la Singur Acasa, chiar daca injurai ca birjar exact pe cei care se uita.
    Si anul asta, obligat sa te uiti la fotbal la Antenuta chiar daca injurai ca birjar exact pe cei care se uita
  • Soby Soby
    @Xenox Văd că și de la Digi 24 vor să plece la Euronews. Dar nu știu cine, eu știu că au mai fost la concurs și câțiva de la Digi 24, nu numai de la TVR, PRO TV și Antene.
  • Mile Mile
    Marele demagog e fără limite ha
  • Xenox Xenox
    @Calina, de ce la voi TOTUL trebuie sa fie despre vaccin?
  • Călina Călina
    Se va numi și USR TV, Bruxelles nu mai are incredere in propaganda locală, vrea să vină să rezolve cu românii recalcitranți care n-au ascultat ordinul de a se vaccina cu cele 5 miliarde de doze achizitionate in secret de Ursulla, așa că băgăm divizia de proppagandă specială să spălăm creierul românilor, Doamne ferește să se ridice ca polonezii și să nu mai putem rade pădurile, repatria profiturile neimpozitate și controla votul ca să băgăm useriști slugi la Macron in Parlamentul European

Trimite un comentariu

sus