Skip to main content

Maraton radio, de 24 de ore, cu ocazia Zilei Naţionale a României. Cu prima variantă a imnului „Deşteaptă-te, române!”, înregistrată în 1906

 
Mihai Dacin a revenit astă vară la prezentare, la radio Naţional FM / foto: arhiva personală
Mihai Dacin a revenit astă vară la prezentare, la radio Naţional FM / foto: arhiva personală

Muzică românească din toate genurile şi multe cântece patriotice, asta propune postul Naţional FM de 1 Decembrie, de Ziua Naţională. Realizatorul programului matinal, Mihai Dacin, intră în emisie de la 00.00 şi rămâne pe recepţie timp de 24 de ore, pentru a realiza un adevărat maraton.

Publicitate

Pe parcursul transmisiunii, prezentatorul va interacţiona direct, din oră în oră, şi cu ascultătorii, pentru a le oferi premii.

Maratonul Naţional FM şi-a propus să ia şi pulsul naţional al zilei, prin preluarea trasmisiunilor de la diferite evenimente dedicate acestei zile speciale. 

Mihai Dacin face radio de 28 ani şi a revenit, din 14 august, la Naţional FM, unde realizează emisiunea „Staţia de 10”, zilnic, de la 10.00 la 13.00.

Mihai Dacin: „Avem multe lucruri care nu s-au mai difuzat la radio”

Mihai Dacin intră în emisiunea de 1 Decembrie de la ora 00.00 şi realizează un program-maraton care durează timp de 24 de ore / foto: arhiva personală

În programul special de 1 Decembrie de la Naţioanl FM se vor difuza şi multe înregistrări unice de la Electrecord, precum şi prima variantă a imnului naţional, „Deşteaptă-te, române!”, după versurile de Andrei Mureşanu, într-o înregistrare realizată în anul 1906 pe disc de ebonită.

„Deşteaptă-te, române!” este imnul României din anul 1990.

„Pregătiţi-vă pentru 24 de ore în direct! Am materiale despre cântecele patriotice şi, pornind de la aceste înregistrări, o să le croiesc povestea muzicală.

Maraton s-a mai făcut. Am avut şi eu unul în urma cu 20 de ani. Dar acesta va fi inedit, pentru că avem multe lucruri care nu s-au mai difuzat la radio. Asa că... Vă aştept pe 1 decembrie, de la ora 00.00”, a spus Mihai Dacin, pentru Paginademedia.ro.
 

CITEŞTE ŞI:

Maria Cârneci, Marcel Pavel şi CRBL, program special la Kanal D. Ce emisiune se pregăteşte?

„Vom vedea transportoare blindate. Românii se vor uita altfel la armată”. Adelin Petrişor, despre paradele militare speciale de Ziua Naţională

Prima TV, de Ziua Naţională. Filme româneşti şi o ediţie specială Exclusiv VIP, cu Irina Loghin şi Gheorghe Turda

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus