Skip to main content

Revistele fostei Burda - Femeia, Good Food, Top Gear - preluate de o tipografie

 
Revistele fostei Burda - Femeia, Good Food, Top Gear - preluate de o tipografie

Publicaţiile care în trecut au fost la Burda, iar în ultimii ani erau la City Publishing, au fost preluate de una dintre cele mai vechi tipografii de după 90, practic de tipografia care le tipărea.

Publicitate

BBC Good Food şi BBC Top Gear, dar şi Femeia, Casa şi Grădina, Sănătatea de Azi şi Practic în Bucătărie, trec în portofoliul Diviziei de Publishing nou formate în cadrul companiei Art Print. 

Art Print preia de la City Publishing şi revistele de integrame şi sudoku, dar şi echipele editoriale ale tuturor titlurilor.

Practic, preluarea marchează intrarea pe piaţa de publishing a firmei de tipografie.

Art Print este o tipografie înfiinţată în 1990 de Cezar Răsuceanu. Tipografia deţine în întregime şi editura Publisol, după ce a preluat şi participaţiile lui Hadrian Mateescu, la sfârşitul lunii iulie.

City Publishing îngloba, practic, operaţiunile fostei Burda. În vara lui 2020, Burda a decis să se retragă de pe piaţa românească, iar compania a fost preluată de Lucian Vegheş.

Lucian Vegheş a fost unul dintre acţionarii Hiparion (alături de Cătălin Turcu) pe vremea când distribuitorul de presă a intrat în faliment. 

De altfel, preluare titlurile au fost preluate de Art Print în condiţiile în care City Publishing este în insolvenţă. Compania a închis, în ultima perioadă, câteva dintre titlurile pe care le edita sub licenţă internaţională: Cosmopolitan, National Geographic şi Harper's Bazaar.

Ce spune Cezar Răsuceanu, fondatorul Art Print, despre preluarea revistelor?

Paginademedia.ro a trimis o serie de întrebări fondatorului Art Print, Cezar Răsuceanu. Actionarul tipografiei a ocolit întrebarea legată de modul în care a preluat editarea titlurilor, dar şi întrebarea despre numărul oamenilor din echipă.

Răspunsurile, mai jos.

Citeşte şi: CRIZĂ. City Publishing, fosta Burda îşi cere falimentul. Salarii neplătite. Cosmopolitan, pe picior de închidere. Acţionari sunt foştii patroni ai defunctei Hiparion

Citeşte şi: După National Geographic, s-a închis şi revista Harper's Bazaar editată de fosta Burda

Citeşte şi: Cosmopolitan, la final. Revista se închide după 22 de ani în România

Paginademedia.ro: De ce aţi decis să preluaţi aceste titluri, într-o perioadă în care printul este în declin?

Cezar Răsuceanu: Am luat acesta decizie in privinta revistelor cu traditie precum Sanatatea de Azi, Practic in bucatarie si Femeia., fiindca citiorii acestor publicatii sunt consumatori traditionali de format tiparit care asteapta revistele si le cauta in continuare la punctele de difuzare.

Am hotarat sa publicam si revistele cu licenta internationala BBC Good Food si BBC Top Gear pentru ca sunt publicatii specializate pe nise de continut, respectiv reviste pe care, gratie continutului editorial, cititorii obisnuiesc sa le colectioneze.

Paginademedia.ro: Preluarea a presupus o tranzacţie financiară?

Cezar Răsuceanu: În general in astfel de situatii este implicata si o tranzactie financiara.

Paginademedia.ro: Cât de mare este echipa preluată de ArtPrint?

Cezar Răsuceanu: ArtPrint a dat posibilitatea tuturor angajatilor si colaboratorilor din fosta echipa sa faca pare din divizia de publishing pe care o dezvoltam in prezent in cadrul companiei.

Paginademedia.ro: În ce condiţii aţi preluat titlurile? Insolvenţă/falimentul City Publishing, licitaţie organizată de executorul judecătoresc?

Cezar Răsuceanu: Ca tipografie, am analizat conditiile pietii si am considerat oportuna asocierea cu un editor de reviste.

Citeşte şi: Operaţiunile Burda, preluate de o nouă firmă. Au lansat deja mai multe reviste BBC - Good Food, Top Gear

Citeşte şiEXCLUSIV. Grupul Burda confirmă pentru Paginademedia: "ne-am retras de pe piaţa românească". Firma a fost vândută. Cui?

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andreea Andreea
    Sa intelegem ca restul revistelor- Cosmopolitan, Harper's Bazaar- nu revin in forma tiparita ? Doar cele numite in articol?

Trimite un comentariu

sus