Skip to main content

Scandalul biletelor: Şeful delegaţiei TVR în Qatar a plătit 425.000 de euro pe bilete. Într-o singură tranşă!

 
Scandalul biletelor: Şeful delegaţiei TVR în Qatar a plătit 425.000 de euro pe bilete. Într-o singură tranşă!

Cristian Oprean, cel care a coordonat delegaţia Televiziunii Române la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, a plătit o sumă de 425.000 de euro, din contul personal, pentru 712 bilete la Mondial, pe care, după aceea, le-a vândut, notează Gazeta Sporturilor.

Publicitate

Tranzacţie de peste 400.000 de euro la 3 noaptea

O persoană din interiorul televiziunii a povestit pentru GSP că “în noaptea de vineri, 29 aprilie 2022, în jurul orei două, trei dimineaţa s-a făcut o tranzacţie de 425.000 de euro dintr-unul din conturile lui Oprean!

Acesta a achitat integral, într-o singură tranşă, suma totală pentru cele 712 bilete achiziţionate pentru meciurile de la Campionatul Mondial din Qatar! Aproximativ 600 de euro pentru un bilet”.

Mai mult, Oprean ar fi plasat, iniţial, o comandă pentru 820 de bilete, dar FIFA i-a refuzat 108.

TVR a decis să sesizeze organele de urmărire penală pentru a afla dacă au existat şi complici în toată această poveste.

Povestea, pe scurt:

În decembrie, anul trecut, TVR a primit pe adresa de mail a redacţiei un mail anonim, care dezvăluia că directorul de achiziţii din cadrul Redacţiei Sport a TVR, Cristian Oprean, ar fi vândut bilete, chiar la suprapreţ pentru una dintre semifinale, mai exact Franţa-Maroc.

La scurt timp, Oprean a declarat într-un interviu acordat Paginademedia.ro că este o “înscenare ieftină”. Totuşi, el a recunoscut că a cumpărat 64 de bilete, în numele TVR, “pentru nişte prieteni”, dar nu a anunţat conducerea televiziunii, pentru că nu a considerat că este „necesar”.

Povestea a mers mai departe, iar TVR a demarat o procedură de cercetare disciplinară, dar care a fost întreruptă, odată cu demisia lui Cristian Oprea, în urmă cu aproape o lună. Ancheta a continuat, iar în urma consultării unui soft FIFA destinat exclusiv deţinătorilor de drepturi s-a descoperit Oprean chiar a cumpărat cele 712 bilete pentru meciurile de la Campionat, toate fiind cumpărate în numele TVR.

Cristian Oprean a lucrat în TVR timp de 20 de ani. A fost mult timp reporter, după care s-a ocupat de aspect comerciale şi tehnice, find director de achiziţii la Departamentul Sport.

Citeşte şi: INTERVIU EXCLUSIV. Un mail anonim aruncă Sportul TVR în aer! Bilete pentru Mondial cumpărate "pentru prieteni" de şeful delegaţiei din Qatar

Citeşte şi: EXCLUSIV. Surse: Şeful delegaţiei TVR de la Mondialul Qatar şi-a dat demisia! Urma să fie anchetat pentru biletele la meci pe care le-a cumpărat "pentru prieteni"

Citeşte şi: Noi date în cazul biletelor! Şeful delegaţiei TVR a cumpărat peste 700 de tichete la meciuri din Qatar! Peste 700! TVR, plângere penală

Citeşte şi: EXCLUSIV Paginademedia. Comentatorul Marian Olaianos, înlocuit din delegaţia pentru Mondialul din Qatar după scandalul din TVR

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus