Skip to main content

VIDEO. Serialul „Groapa” va avea sezonul al doilea. Pro TV pregăteşte continuarea. Primele detalii

 
Actriţa Teona Stavarachi interpretează unul dintre rolurile principale din serialul „Groapa - Familia e totul!” produs de Pro TV pentru platforma de streaming VOYO / foto: Pro TV
Actriţa Teona Stavarachi interpretează unul dintre rolurile principale din serialul „Groapa - Familia e totul!” produs de Pro TV pentru platforma de streaming VOYO / foto: Pro TV

Informaţii în premieră despre continuarea serialului „Groapa – Familia e totul!” realizat de Pro TV pentru platforma de streaming afiliată, VOYO. Se lucrează deja la sezonul al doilea. Unul dintre scenariştii producţiei, Gabriel Gheorghe, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro, că proiectul va avea parte de un al doilea sezon.

Publicitate

Serialul „Groapa” a debutat la Pro TV în data de 16 septembrie. Primele trei episoade au fost difuzate şi pe TV, apoi producţia a fost disponibilă doar pe platforma VOYO.

Primul sezon are 13 episoade. Ultimul episod din seria 1 a fost lansat pe VOYO în data de 4 decembrie.

Din distribuţia primului sezon au făcut parte: Daniel Nuţă, Teona Stavarachi, Marius Manole, Alexandru Conovarul, Iulian Postelnicu, Maria Buză, Tudor Aaron Istodor, Monica Bîrlădeanu, Dana Rogoz, Emilian Oprea, Valentin Teodosiu, Constantin Dogioiu, Ioana Brumar etc.

Potrivit surselor Paginademedia, în primele zile ale lunii ianuarie se vor stabili ultimele detalii despre sezonul al doilea al serialului, urmând ca filmările să debuteze, cel mai probabil, în primăvară.

VIDEO. Gabriel Gheorghe: „O să înceapă sezonul 2, să vedem în ce formă”

„La «Groapa» a lucrat o echipă de trei scenarişti: Anghel Damian, Radu Romaniuc şi eu, iar echipa a fost coordonată de Anghel Damian. Dar nu am ajuns să lucrăm împreună, la aceeaşi masă, pentru că nu ne permitea timpul.

La astfel de filmări pentru TV totul se desfăşoară mult mai rapid şi preluăm unul de la celălalt ce a fost scris. Ne ajutăm şi ne dăm scene, iar cel care supervizează şi are nivelul de înţelegere.

Se scrie un episod pe săptămână, maximum o săptămână şi jumătate, cam aşa.

Eu am scris 7 episoade din cele 13.

O să înceapă sezonul doi, să vedem când... Tocmai am terminat scenariul pentru ultimul episod. Probabil se va continua, să vedem în ce formă. ”

VIDEO. Gabriel Gheorghe a povestit cum l-a cunoscut pe Anghel Damian: La un serial TV tot procesul este mult mai rapid

Gabriel Gheorghe a povestit şi despre ritmul de la filmările pentru astfel de producţii.

„Este alt ritm faţă de film. La un scenariu de film ai mult mai mult timp pentru a reveni şi a te consulta cu regizorul.

După ce au început filmările nu mai poţi interveni. La un serial TV lucrurile sunt mult mai rapide, pentru că se filmează în direct aproape: termini de scris episodul şi el intră deja la cadru”, a mai spus Gabriel Gheorghe, pentru Paginademedia.ro.

„Cel mai mult mi-a luat trei săptămână să scriu un episod de la «Groapa». De obicei Radu Romaniuc, care a scris şi «Oameni de treabă» e cel care scrie după mine (adică preia acţiunea din episoadele scrise de el, n.r.). Abia după episodul 5 am ajuns să funcţionăm ca un tot”, a mai spus Gabriel Gheorghe.

A povestit şi cum l-a cunoscut pe Anghel Damian, cel care coordonează echipa de scenarişti ai serialului „Groapa”

„Am refuzat două oferte de a scrie pentru două scurtmetraje în timp ce scriam la «Groapa», pentru că sunt un tip de modă veche.

O să spun cum m-am cunoscut cu Anghel Damian. M-am întâlnit cu Anghel şi am filmat pentru serialul «Clanul», eram un mafiot despre care se vorbise mult. Am o scenă în primul episod, în care am trei replici.

Toată lumea m-a întrebat atunci cât am luat pentru acel rol. Le-am spus că mă duceam şi pe gratis, pentru că scena aceea e atât de importantă încât atrage şi alte lucruri. Şi aşa a fost.

M-am întâlnit cu Anghel, am stat de vorbă, el ştia că scriu... Atunci l-am cunoscut pe Anghel. După care m-au sunat de la Pro TV, am dat probă... Şi acum, până la finalul sezonului, eu m-am considerat într-o probă de lucru. Pentru că nimeni nu are datorii la nimeni...”

VIDEO. Un alt scenariu de Gabriel Gheorghe, filmul „Visul”

Gabriel Gheorghe a realizat şi scenariul unuia dintre cele mai noi filme româneşti, care s-a bucurat de mare succes la public, „Vicul”, în regia lui Cătălin Saizescu, cel care a realizat şi „Milionari de weekend” (2004).

CITEŞTE ŞI:

VIDEO. Gabriel Gheorghe, scenarist pentru serialul „Groapa”, spune povestea noului film, „Visul”, inspirat de o povestea reală dintr-un penitenciar – EXCLUSIV!

EXCLUSIV! „Sunt la mâna unor escroci ai netului”. Maria Buză, hărţuită pe facebook, după ce i-a fost spart contul. Au apărut poze cu femei goale. Cere ajutorul fanilor

EXCLUSIV din „Groapa”! „Boian simte o lipsă acută de iubire”. Actorul Constantin Dogioiu, despre rolul din producţia Pro TV

EXCLUSIV! Valentin Teodosiu se alătură distribuţiei serialului „Groapa”. Ce personaj va interpreta? Avem primele imagini

Actori din „Clanul” şi un scenarist al serialului „Groapa”, proiect nou pentru cinema. Are un rol special şi Irina Margareta Nistor

Începe Groapa, serialul-film de la Pro TV. Ce spune una dintre actriţele principale: „La secvenţele cu mine uitam să respir”

Pro TV scoate din grilă serialul Groapa. Unde se va putea vedea?

VIDEO. Următorul proiect scris, un film realizat de Tudor Giurgiu. Regizorul a fost şi el în studioul de podcast Paginademedia 

Paginademedia.ro: Ce mai scrii?

Gabriel Gheorghe: Este vorba despre filmul lui Tudor Giurgiu „Pădurea de molizi”, un film despre ceea ce s-a întâmplat atunci când România a cedat Bucovina şi Basarabia, în 1940.

Un grup de ţărani din Bucovina a vrut să treacă graniţa către România. Şi au fost mitraliaţi la graniţă de către grănicerii ruşi. Asta este povestea, pe scurt. Şi am găsit doi supravieţuitori, unul în Timişoara şi unul în Bucureşti, aveau 97 şi 98 de ani, m-am întâlnit cu amândoi...

Ce să zic?! Viaţa, da, bate filmul. Povestea din spatele poveştii mari, care este acest masacru care a avut loc la Fântâna Albă, este a unui cuplu – doi tineri proaspăt căsătoriţi... Ea a rămas acasă, gravidă, el a vrut să treacă graniţa în România, a fost împuşcat, dar a scăpat cu viaţă şi a trecut în România, ea a fost trimisă în Siberia...

Cei doi s-au reîntâlnit după Revoluţie, după 50 de ani... Ea se căsătorise cu vărul domnului, el s-a căsătorit în România, cu o româncă. Şi asta este o poveste adevărată.

Eu am aflat despre povestea asta, pentru că m-am documentat foarte mult pentru acest scenariu. Cred că am citit până acum undeva la vreo 80.000 de pagini.

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus