Skip to main content

Ce vedem la TVR? Prezentatori noi la matinal. Chioţea trece pe o emisiune medicală. Revine Ora de ştiri la TVR 2. Grila completă

 
Ce vedem la TVR? Prezentatori noi la matinal. Chioţea trece pe o emisiune medicală. Revine Ora de ştiri la TVR 2. Grila completă

GRILA DE TOAMNĂ. Televiziunea Publică a anunţat grila de toamnă pentru posturile TVR 1 şi TVR 2. Ce vedem: noutăţi, precum prezentatori noi la matinal, Dorin Chioţea care trece la o emisiune medicală şi Mihai Rădulescu într-un nou program (la TVR 1), dar şi revenirea Orei de ştiri pe TVR 2, ca jurnal principal al staţiei.

Publicitate

Ora de ştiri s-a difuzat în trecut pe TVR 1, în perioada 2006-2018. Ultima dată a fost prezentată de Mihai Rădulescu. Ora de ştiri a fost scoasă din grila TVR-ului în primăvara anului 2018 şi înlocuită cu documentare, după cum Paginademedia.ro a scris la vremea respectivă

În grilele TVR vor fi şi emisiuni consacrate precum „Vedeta populară”, „Garantat 100% sau „Câştigă România!” (TVR 2).

Dorin Chioţea va prezenta o emisiune care abordează teme medicale. De asemenea, matinalul „Cu capu-n Zori” va avea noi prezentatori.

Grila de toamnă pentru TVR 1: Anca Mazilu şi Mihai Răzuş la matinal

Dorin Chioţea, noul şef al sportului din TVR, va avea o emisiune din octombrie. Producţia sa va aborda teme medicale şi se va vedea de luni până miercuri, de la ora 13:00.

Matinalul „Cu capu-n Zori” va avea doi noi prezentatori: Anca Mazilu şi Mihai Răzuş. Acesta din urmă îl va înlocui pe Chioţea.

Din octombrie va începe şi o nouă emisiune - „Referendum”. Mihai Rădulescu va fi moderatorul. Formatul emisiunii este următorul: Rădulescu este „arbitrul”  în confruntarea între două echipe, pe teme de mare actualitate şi larg interes pentru public. Învingătorii sunt, însă, decişi de telespectatori, care îşi pot exprima votul online, pe durata celor două „reprize" ale emisiunii.

Alina Grigore va realiza reportaje despre „oameni excepţionali” în emisiunea „Frontul de acasă”, care se va difuza miercuri seara.

Dana Deac va avea o emisiune despre plante - „#secretulplantelor”, în fiecare sâmbătă dimineaţa.

În grila de toamnă a TVR 1 vor continua şi următoarele producţii:

  • „Vedeta Populară” - cu Iuliana Tudor
  • „Garantat 100%” - cu Cătălin Ştefănescu
  • „Profesioniştii” - cu Eugenia Vodă
  • „Adevăruri despre trecut”
  • „Dosar România”
  • „Exclusiv în România” - cu Cristi Tabără
  • „Breaking Fake News” - cu Marian Voicu
  • „Replay” - cu Marian Olaianos şi Marius Mitran
  • „Banii tăi” - cu Monica Ghiurco
  • Emisiunile de politică externă - „Europa Mea” şi „Lumea azi”
  • „#creativ”
  • „Fan Urban”
  • Emisiunea pentru copii - „1,2,3 şi afli tot ce vrei”
  • „Vreau să fiu sănătos”

Telejurnalul se va difuza de la 07.00, 14.000 şi 20.00, iar subiectele de actualitate se vor dezbate la „Tema Zilei” şi „România 9”, emisiunea lui Ionuţ Cristache.

Tot în această toamnă se difuzează şi serialul „Obsesia Evei”, produs de BBC. Detalii, AICI

Nu vor lipsi, de asemenea, competiţiile sportive. TVR 1 va difuza meciuri de handbal, rugby, fotbal.

Grila de toamnă pentru TVR 2: Ora de ştiri, principalul jurnal

Producţiile în premieră de pe TVR 2 sunt: „Ora de ştiri", „Fără prejudecăţi", „Luminiţa de de la miezul nopţii" şi „Case şi idei”.

„Ora de ştiri” devine principalul jurnal al TVR 2. Se va difuza din 4 octombrie, de luni până duminică, de la ora 18:00. Programul va fi prezentat de Stela Popa şi Teodora Antonescu. Jurnalul de ştiri va fi  tip magazin, axat pe eveniment şi social, cu analize, ştiri şi informaţii actuale.

Citeşte şi: Emisiunea Ora de ştiri, înlocuită din această săptămână, cu documentare la TVR 1

Primul jurnal al zilei, „Telejurnal", îşi păstrează ora de difuzare, 12:00, şi va fi prezentat de Raluca Arvat şi Laura Fronoiu.

Luminiţa Velciu va aduce din octombrie emisiunea „Luminiţa de la miezul nopţii”, o producţie transmisă în direct, de luni până joi de la ora 00:00. Va începe din 11 octombrie.

Emisiunea va fi un podcast în care Velciu va purta discuţii pe diferite teme cu invitatul său.

Din octombrie va începe şi seria „Case şi Idei”, în care sunt prezentate diferite case şi modul cum sunt decorate. Se va transmite de luni uni până vineri, de la ora 17:30.

Altă noutate din grila TVR 2 ar fi producţia „Fără prejudecăţi”, care va fi prezentată de Raluca Avram, Mihai Arsenie şi Andrea Nagy, trei reporteri cu dizabilităţi şi se va difuza sâmbătă, de la ora 09:30.

Continuă şi emisiunile din grila TVR 2:

- „Câştigă România”, emisiunea lui Virgil Ianţu - de luni până joi, de la ora 20:00

- „Reţeaua de idoli”, cu Irina Păcurariu - Luni, de la 21:00

- „Destine ca-n filme”, cu Iuliana Marciuc - Marţi, de la 21:00

- „Gala umorului”, de vineri, 8 octombrie, de la ora 20:00

- „Distracţiile lui Cazacu”, cu Cătălin Cazacu - de sâmbătă, 9 octombrie, de la 17:30

- „Femei de 10, bărbaţi de 10”, cu Marina Almăşan - în fiecare sâmbătă, de la 15:00

- „Teleşcoala” - de luni până vineri, pe tronsoanele orare 9:00-10:00 (clasa a VIII-a) şi 15:00-16:00 (clasa a XII-a). Noutatea celui de-al patrulea sezon este că în fiecare dimineaţă de vineri sunt incluse în orar două cursuri de dirigenţie. 

- „Drag de România Mea”, cu Paul Surugiu (Fuego) - de duminică, 10 octombrie, de la ora 15:00

- „Fraţi de viţă” (sâmbătă de la 17:00)

- „România în bucate" (luni-vineri ora 7.30)

- „Pescar hoinar”, cu Ştefan Stoica. Din 10 octombrie, de la ora 10:00

În grila TVR 2, sâmbăta de la ora 20:00 e programat „Filmul săptămânii”, iar duminică de la 22:00 e seara „Filmului de artă”.

Din toamnă apare şi un serial nou - „Glasul inimii” - din 4 octombrie, de luni-duminică, de la ora 19.10.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • didi didi
    si cum, partenerul de baschet al lui ponta, ma refer aici la lukacs\lucaci, nu mai are nicio emisiune? vaaaai, si o sa incaseze cele peste 10.000 de lei fara sa faca nimic ca si pana acum?
  • Leona Iolanda Dollingher Leona Iolanda Dollingher
    Am trimis deja comentariul meu cu dorința de a vedea si la TVR Internațional comentariile de actualitate, emisiuni politice pe teme de actualitate, (Ex. Tema Zilei) etc, si nu filme vechi sau emisiuni vechi de umor, din timpuri de demult,depășite deja !! Ne interesează mult actualitatea românească din toate punctele de vedere .
    Și la teatru TV dacă ați putea relua ecranizarile după operele/ piesele tui Caragiale care rămân veșnic tinere și actuale!
  • Serbustefan Serbustefan
    TVR revine puternic atît cu emisiuni informative cît și educative pentru toți cei interesați.Noi interesații vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!
  • Stefan Stefan
    nu ati identificat stirea??!?!?!!! Andreea Marin fără emisiune la TVR2, Breaking news!
  • Sara Sorescu Sara Sorescu
    Unele dintre noile emisiuni sunt deja pindite de penibil. Chiotea vrea sa ilustreze ideea Mens sana în corpore sano? Pune și de o reclama ascunsa la clinicile Sanador pe unde prestează soția?
  • Livia Pila Livia Pila
    Eternii si noii profitori si combinagii! Emisiuni penibile fara substanta. Rating subunitar. Un "succes" al managementului atat de compentent al TVR.
  • An An
    Interesant ca au trecut o parte din propuneriele pe care ni le-ati prezentat in stadiul de proiectul saptamanile trecute...interesamt ca revin Profesionistii, poate cel mai bun talk show din Romania... O parte sunt emisiuni bunicele, altele nu vor ridica rating-ul statiilor, deloc... Trebuia gasit acel echilibru cu filme noi, productii fresh, formate mari internationale si emisiuni de informare documemtare si culturale... Nici in acest an Tvr nu va fi printre alegerile publicului tanar...
  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    Emisiunea Andreei Marin, „Nu există nu se poate”, pare să fi fost eliminată din grila TVR2, după 2 sezoane.
  • Anonimul Anonimul
    Ce sa întâmplat cu siteul asta
    Nu mai exista secțiunea de comentarii?
  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    Chiotea a pupat unde trebuie și culege roadele. Velciu revine ca în Dumas. După 20 de ani. Smaranda Vornicu e tot în carantina. E bine.

Trimite un comentariu

sus