Skip to main content

Campanie LGBT reclamată în România. Un spot care promova dreptul lor la familie, pe masa CNA. Reclamantul: "nu au ce căuta pe posturile TV". Ce s-a decis?

 
Campanie LGBT reclamată în România. Un spot care promova dreptul lor la familie, pe masa CNA. Reclamantul: "nu au ce căuta pe posturile TV". Ce s-a decis?

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a fost sesizat în legătură cu o campanie a organizaţiei Accept ce militează pentru dreptul la o familie a comunităţii LGBTQIA, care rulează pe televiziunile din România. 

Publicitate

Campania a ajuns pe masa forului audiovizual în urma unei reclamaţii de la un telespectator, care ameninţă că va da în judecată instituţia dacă nu scoate campania de pe TV. 

„Mesajele de susţinere a familiilor LGBT nu au ce cauta pe posturile de televiziune. Sunt copii care le vad şi întreabă ce este aia. Ii informăm ca exista acea varianta.

Nu cred ca au fost cazuri de discriminare sau abuz asupra familiilor LGBT. DACA NU SE SCOT ACESTE RECLAME SI ATENTIONARI O SA DAM IN JUDECATA CNA PENTRU CA A PERMIS ASA CEVA. ASTEPT RASPUNS IN SCRIS, IN TERMENUL LEGAL. E o ruşine pentru o tara creştină asa ceva”, spune reclamaţia. 

După vizionarea campaniei, care este difuzată de mai multe televiziuni ca mesaj de interes public, CNA a decis că nu există încălcări. Iar unii membri au felicitat existenţa campaniei. 

Dorina Rusu, membru CNA

„Este un spot foarte bine făcut şi chiar pe unii dintre ei îi şi cunosc şi sunt nişte oameni foarte faini. Nu văd care ar fi problema că e un mesaj de acceptare a unei chestii care face parte din normalitate”

Monica Gubernat, preşedintele CNA

„Mă bucur foarte mult că au fost deschişi să promoveze ei, fără să le cerem noi, un asemenea spot de interes public.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus