Skip to main content

Al doilea fost Euronews care se întoarce de unde a plecat. Xenia Croitoru revine la Antena 3. Ce a spus despre plecarea de la Euronews

 
Al doilea fost Euronews care se întoarce de unde a plecat. Xenia Croitoru revine la Antena 3. Ce a spus despre plecarea de la Euronews

Jurnalista Xenia Croitoru, care a părăsit recent televiziunea Euronews, chiar înainte de lansare, a anunţat deja revenirea la Antena 3, post la care a lucrat anterior timp de 11 ani. Anunţul ei vine după ce şi Adelin Petrişor, care a plecat de la Euronews înainte ca televiziunea să se lanseze, a revenit la TVR. 

Publicitate

Ea şi-a anunţat revenirea printr-o postare pe Facebook, în care a menţionat că a părăsit Euronews din motive personale pe care nu le va „comenta vreodată”. 

„De astăzi ne revedem "acasă". M-am întors la Antena 3, locul în care am învăţat enorm şi în care am crescut şi crezut în ultimii 11 ani! Şi le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut în toţi aceşti ani!

Foştilor colegi le doresc succes! Am fost, sunt şi voi rămâne mereu un om corect şi un jurnalist onest, demn, empatic şi care îşi respectă meseria. Un jurnalist cu coloană vertebrală”, a scris jurnalista. 

Aminti că Xenia Croitoru a părăsit Euronews cu doar câteva zile înainte ca televiziunea de ştiri să se lanseze, după cum Paginademedia.ro a relatat la momentul respectiv.

Plecarea ei venea la scurt timp după o a altă demisie, cea a lui Adelin Petrişor, care lăsase TVR pentru a se alătura proiectului Euronews. 

Între timp şi Adelin Petrişor a revenit la televiziunea pe care a părăsit-o, TVR. 

Postarea integrală a Xeniei Croitoru, în continuare:

„Am revenit acasă! De astăzi ne revedem. În urmă cu patru luni, plecam dintr-un proiect în care am crescut, am învăţat enorm, am crezut şi cred, mi-am făcut prieteni şi mi-am format o a doua familie, dar şi prieteni pe viaţă, gata oricând să mă susţină! Şi le mulţumesc! Antena 3 se numeşte!

Am ales atunci Euronews. În urma unei selecţii riguroase, care avusese loc în decembrie 2021.

Am ieşit din proiectul Antena 3, la acel moment, după aproape 11 ani de muncă şi devotament.

Nu mai fac parte din proiectul Euronews. Motivele sunt de ordin personal, nu le voi comenta vreodată.

Dar de astăzi ne revedem "acasă". M-am întors la Antena 3, locul în care am învăţat enorm şi în care am crescut şi crezut în ultimii 11 ani! Şi le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut în toţi aceşti ani!

Foştilor colegi le doresc succes! Am fost, sunt şi voi rămâne mereu un om corect şi un jurnalist onest, demn, empatic şi care îşi respectă meseria. Un jurnalist cu coloană vertebrală. Mă înclin în faţa dvs şi vă mulţumesc! #deaziacasa #povesteacontinua”

Citeşte şi:

DEMISIE! Exclusiv Paginademedia. Adelin Petrişor lasă Euronews cu câteva zile înainte de lansare

Jurnalistul Adelin Petrişor revine la TVR. Se va ocupa de un nou proiect

 

 
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Postugul Postugul
    Ce sunteți disperati , te muti unde vrei , antena lideri ieri , postaci umiliti de emisiuni ieftine ha ha ha

    Doar ieri ? Pai Antenuta Zero ce a facut pana atunci ? Zero barat nu postac ?
  • kovesi kovesi
    Proiectul Euronews Romania s-a dus in cap din momentul in care a fost lsudat de Oana Dobre Dimofte, pe pagina ei de facebook, zicea o bazavonie de genul "succes, oameni frumosi". Cum sa te laude ODD??? Garantia prabusirii!!!!
  • Marian Marian
    Da..pute a PSD afacerea Euronews...cum a fost si Aleph TV. Madam "jurnalista" (bine, daca lucrezi la propaganda nu inseamna ca esti jurnalist...dar nu exista o denumire ptr cei care dezinformeaza ptr o suma de bani, ca profesie)...probabil si-a dat seama ca nu poate sa vorbeasca cum vrea ea, pe franciza in cauza...si finantatorul PSD (in combinatie cu rectorul politehnicii), probabil isi retrag banii cand vad ca nu prea pot sa o dea la cotita. Bag mana'n foc ca si plecarea lu' Adelin Petrisor (sotul altei prezentatoare de la Antena3), are diverse informatii..si pleaca pana nu se scufunda corabia. Mai sunt 2 ani pana la alegeri, si e disperare mare pe nisa USR...acei oameni care pot sa voteze USR, ce trebuie demotivati si trebuie sa se mearga pe narativa "toti sunt la fel". Se va baga bani in televiziuni..dar daca partidul USR se desfiinteaza singur, iar inflatia si costurile cu spaga cresc...pai avem si pe tava viitorul Euronews. Afacerile in media o sa fie paguboase in viitorul apropiat...caci afacerile o sa-si diminueze din bugetele de marketing sensibil...
  • Mile Mile
    Ce sunteți disperati , te muti unde vrei , antena lideri ieri , postaci umiliti de emisiuni ieftine ha ha ha
  • A1 A1
    ADevărul este că avea și față de prezentatoare...dacă acesta este motivul...
  • personale personale
    Motivele sunt simple. Si-a dorit sa fie prezentatoare, initial au acceptat, dar dupa ce a ajuns in redactie, s-au razgandit. Si a plecat
  • Leo Leo
    @Jurnaliștii lu' peste :))) foarte tare, comic si corect spus!

    Nu exista "jurnalist" in ceea ce se cheama Intact. *** alea televizionistice nici nu trebuiau sa existe, e deja mult de cand tot manipuleaza prostimea. Si vb ta, cand ii auzi cu "motive personale" sau "sunt acasa* nesimtirea si penibilul sunt marca inregistrata pt mediocritatea grupului intact si a angajatilor lor!

    Chiar nu inchide nimeni *** asta de transmitator de mizerii si manipulari cu chip de tv?!
  • geo geo
    Bravo ei ! Este clar că la Euronews Ro sunt anumite probleme - de comunicare, management etc - si lumea care nu accepta situatia prefera sa se retraga. Până nu este prea târziu. Apropo, pentru cine a urmarit, cum dă pe sticlă Euronews Ro, este de văzut, are conținut, are audiențe bune ?
  • SobySobea SobySobea
    @margo, Claudiu Lucaci cred că se ocupa de Euronews pe vremea când mai era el la TVR.
  • Livero Livero
    @Eugen Barbu Google și vezi că Euronews nu mai este parțial finanțat de UE de ceva timp. Că tot se repeta aberația asta pe aici de către diverși.
  • Jurnaliștii lu' peste Jurnaliștii lu' peste
    Bună asta, jurnalist cu coloana vertebrala la intact!:))))
    Inclusiv comunicatul este o "monstra" de verticalitate: a plecat după 4 luni " din motive personale" ca să se întoarcă imediat la A3? Poate fanii a3 cred aceasta minciuna gogonata.
    Cine are "motive personale" pt a renunță la un job, apai se ocupa întâi de rezolvarea situatiei și după își cauta de lucru. Eventual își ia concediu medical/ odihna/ fără plata ca să rezolve problema care a generat motivul.
    Ca e drumul lung, ca salariul este altul, ca nu'i place șefu sau ce treaba are acolo, nu este un motiv personal ci o nemulțumire referitoare la job.
    Cel mai probabil ca duduia verticalitate, ca și Petrișor, a dat de greu și a realizat ca era mai bine la A3.
  • SobySobea SobySobea
    Off-topic: TVR Info se relansează oficial pe 20 iunie 2022. Pentru că nu au echipament suficient, montajul pentru știri se face cu întârziere.

    Vom vedea ce studio va folosi TVR Info, cel mai probabil oare va folosi studioul 11 unde a fost Telejurnalul TVR 1 din 2009 până în 2019 pentru emisiunile proprii de la TVR Info? Grafica va fi același ca cel folosit din 2011 până în 2012, dar în HD și 16:9.

    Se lucrează și la relansarea TVR Cultural, în curând vor obține licență de la CNA și cred că studiourile TVR Cultural vor fi cele care erau folosite până să se închidă în 2012, după ce s-a închis TVR Cultural, studiourile TVR Cultural au fost cedate către TVR 2 și au fost folosite până în 2019, de când a trecut TVR 2 în HD și Telejurnalul TVR 2/Ora de știri TVR 2 se filmează în același platou de unde filmează și Telejurnalul TVR 1.
  • margo margo
    @eugen barbu postul nu e finantat de ue. Din cate stiu, e un post privat francez, cu actionari din diferite tari. Tvr avea intr o perioada 5% din euronews si un director din tvr era in boardul euronews. Posturile euronews din diferite tari sunt fransize, adica vine unul cu bani, ia licenta si deschide postul in tara respectiva, cu conditia respectarii normelor euronews. In romania, un fost viceprimar pesede a facut o combinatie cu o licenta tv de la politehnica bucuresti, cu banii politehnicii si a deschis euronews. Cat de serioasa ti se pare afacerea?
  • SobySobea SobySobea
    E bine că revine la Antena 3. S-a întors de unde a plecat și ea s-a obișnuit mereu cu Antena 3.
  • CNN CNN
    A plecat nimeni de nicaieri si a revenit in Everestul profesiei: ograda Varanului. Adica acasa, fratilor, unde duhnesc integritatea si deontologeala.

Trimite un comentariu

sus