Skip to main content

Sorin Oancea şi-a dat demisia de la Intact şi va fi acţionar la B1 TV. Radu Moraru la RCS.

 

Sorin Oancea şi-a dat demisia din poziţiile de conducere pe care le deţine în trustul Intact. Demisia lui a plecat deja către companiile unde deţinea funcţii în consiliile de administraţie.

Publicitate

Oancea va fi noul partener al lui Bobby Păunescu în B 1 TV. Sorin Oancea va deţine, pentru început, o parte din B1 TV, urmând să ajungă, în timp, la jumătate din postul de televiziune. Totodată, el va conduce postul de televiziune.

Contactat de paginademedia.ro, Bobby Păunescu nu a comentat subiectul, dar a declarat că:

"Miercuri sau joi, eu şi Radu Moraru vom face un anunţ oficial pe această temă şi vom lămuri această situaţie. Pot spune doar că, la începutul anului viitor, postul B 1 va fi relansat."

Contactat de paginademedia.ro, Sorin Oancea nu a comentat în niciun fel demisia de la Intact.

Carte de vizită Sorin Oancea:

Data naşterii: 13 decembrie 1963

Studii: Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (prima promoţie, 1994)

Experienţă:

  • Radio Delta, 1990-1991 - reporter
  • Zig-zag şi Expres, 1991-1992 - reporter
  • În mai 1992, s-a angajat la Corporaţia pentru Cultură şi Artă Intact, ca agent de vânzări tipografie.

A urmat:

  • Septembrie 1992 - Redactor şef Preţul succesului
  • 1995 - Director comercial şi de publicitate Antena 1
  • 1997 - Director general Antena 1. În 1998, relansează Antena 1, împreună cu Laurenţiu Ionete (vânzări), Cristina Niculescu (director de marketing), Florin Nicoară (programe), Camelia Pătru (producţie), Nori Tripşa (vânzări) şi Mihai Craiu (vânzări).
  • 2004 - Director general Antena 3 (unde deţine 25%)
  • 2010 - rămâne fără atribuţii executive în Intact, în urma unor diferenţe de viziune cu patronatul. Rămâne doar cu funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Antena 3 şi vicepreşedinte la Grivco.
  • deţine şi 10% din Radio ZU.

Radu Moraru, director general la RCS

O altă mutare importantă ar urma să fie plecarea lui Radu Moraru la viitorul post de televiziune generalist care va fi lansat de RCS & RDS, după cum paginademedia.ro a anunţat în exclusivitate AICI.

Radu Moraru pleacă de la B1 TV din luna ianuarie, lună în care va fi relansat şi postul B1 TV. Radu Moraru pleacă de la B1 după aproape zece ani la postul de televiziune, unde a fost prezent încă de la lansare.

RCS & RDS este deţinută de Zoltan Teszari, om de afaceri cu o avere estimată la aproximativ jumătate de miliard de euro (470-500 de milioane Top 300 Capital, 350 de milioane de euro Forbes). Forţa financiară a grupului RCS au făcut ca, în 2008, să câştige drepturile de transmisie ale Ligii I, în consorţiu cu Antena 1, pentru 34 de milioane de euro pe sezon. RCS mai deţine postul de televiziune Digi Sport, lansat în vara anului trecut.

În vară, Radu Moraru a preluat 60% din postul Vox News, restul de 40% fiind deţinute de Bobby Păunescu. După finalizarea transferului de proprietate, în luna septembrie, Vox News a intrat “în reparaţii”, iar acum emite doar în videotext programele posturilor de televiziune.

Carte de vizită Radu Moraru, via Adevărul:

Data naşterii: 24 septembrie 1970

Educaţie: Absolvent al Facultăţii de Psihologie-Sociologie, Universitatea „Hyperion"

Activitatea profesională:

1993-1995 - realizator TV la TVS Holding Braşov
1994-1996 - redactor, Evenimentul zilei
1995-1996 - producător TVR 1
1996-1997 - realizator şi producător emisiuni ProTV
1998-2000 - realizator şi producător Antena 1
2001 - prezent - realizatorul emisiunii Naşul la B1 TV

Citeşte şi:

Foto Sorin Oancea: EVZ

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • pericol public pericol public
    Ceea ce face Oancea in momentul de fata se numeste tradare. Cu aceasta moneda ii plateste lui Voiculescu. Sa ii fie rusine.
  • Cocojambo Cocojambo
    Si tie pofta sa inghiti toate gogosile unei televiziuni mediocre, aia nu fac talk show aia incearca sa minta poporu cu televizoru. Vizionare placuta!..macar asa nu da faliment.
  • dan dan
    haters gonna hate
  • Cocojambo Cocojambo
    oancea trece printr-o criza a varstei mijlocii altfel nu-mi explic greseala asta
  • Coronitza Coronitza
    Sorin Oancea nu merita felicitat pentru modul in care a plecat de la antena, e tradare pe fata, dar nu ma mira sa fie apreciata asa ceva, cum se si vede in fiecare zi.
  • popa ardeleanul popa ardeleanul
    cu acest prilej poate dispare, in sfirsit, prea-zelosul pupincurist portocaliu radu maoraru.un soi de echilibru si normalitate trebuie sa se instaureze la b1tv. dar si la antena3 care este in cealalta extrema.in fine astept cu interes noua fata a b1tv, curatata fanatismele pro-pdl! si sa n-o mai invitati pe andreea pora!
  • Dan Dan
    Se produce o miscare interesanta in B1: dispare One Man Show(Nasul) care a fost un adevarat "bastion" pentru B1 timp de 10 ani si apare One Man Team Show(Oancea)care a fost un adevarat "builder" pentru Antene timp de "tz" ani.
    Sper ca aceasta schimbare sa aduca un nou suflu puternic de profesionalism si sa reinvie spiritul liber in lumea adevaratilor jurnalisti...
    Le urez mult succes amandorura si putere de munca.
  • struguri struguri
    voiculescu i-a pus pixul in mana lui oancea si acum il tradeaza. acest oancea nu este un profesionist ci un oportunist mediocru
  • eu eu
    Imaginea DIGI e sub orice critica, promourile facute de Carcotasi sunt niste mici scenete din emisiunile lor, grafica e jenanta iar comentatorii sportivi sunt sub orice critica.
    Pacat ca sume importante de bani se arunca aiurea pentru plata unora ca Radu Moraru.
  • Moi_meme Moi_meme
    Voiculescu nu mai deosebeste de la o vreme un manager bun de unul crescut cu banane. In ultimii ani a demolat toata echipa care i-a ridicat ceea ce pompos numeste trust (aici intra, stimati telespectatori, si bancurile gen Antena 2 sau Euforia); ce sa mai spunem? Comanda la mine, Marius Tuca: pe locuri, fii gata, startul ti-l da seful imediat...
  • alin alin
    Parerea mea e ca B1 va deveni a 3 a televiziune de stiri. Se va renunta la VOX NEWS pentru ca nu are aceeasi pozitie pe piata ca B1 si ar fi foarte greu sa creasca acest post. E o prostie din ca RCS-ul apeleaza la nume obosite din media cum e Radu Moraru, sau cum au fost Carcotasii. La marketig si la PR sta foarte prost RCS.
  • Felicia Felicia
    Da, ai dretate Ines.Domnul Oancea a facut treaba buna pana la mazilirea lui(nu ca el ar fi vr'un sfant, a facut si multe magarii legate de oameni)Presupun ca o sa scoata niste emisiuni care nu au ce cauta in grila B1,emisiuni cu non-valori , cu viitor mort din nastere(vezi noua "cu ochii pe voi")dar care au intrat pe sticla din prietenii sau incuscriri la un pocal de zeama de struguri...Unele emisiuni sunt ok dar sunt nefericite prin prisma prezentatorilor(vezi 2+1).Felicitari Oancea Man dar ai grija sa nu mai aduci oameni din Islanda sau Burkina Faso la stirile B1!
  • Petrisor Petrisor
    oancea chiar este un adevarat profesionist, pierdere grea pentru INTACT.
  • ines bordeianu ines bordeianu
    Felicitari postului b1 pt achizitia facuta! sorin Oancea ramasese ultimul profesionist al antenelor si cu siguranta va face treaba foarte buna acolo. sorin oancea este omul care a promovat cu succes orice post pe care l-a luat sub aripa sa. Fiind un om de echipa cu siguranta va face echipa buna cu oamenii de acolo, dar si cu altii adusi din afara postului. poate ca va reusi sa dea un echilibru postului prea mult portocalizat de catre Radu Moraru si compania.

Trimite un comentariu

sus