Skip to main content

LA CALD DE LA LICITAŢIE: Adamescu a luat Academia Caţavencu

 

ACTUALIZARE 2: “Nu a fost nicio ofertă”, a declarat pentru paginademedia.ro Caţavencul Florin Iaru la întrebarea dacă noul proprietar Adamescu a venit cu oferte către echipa actuală de la Caţavencu. “Eu nu am auzit de nimic”, spune el . “Din acest moment eu mă consider liber de contract”.

Publicitate

ACTUALIZARE 1: Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, Liviu Mihaiu este în cărţi pentru pentru conducerea Academia Caţavencu. "Am auzit şi eu acest zvon. Urmează să îl verific", a declarat scurt Mihaiu.

Doar de 9 minute a avut nevoie Dan Grigore Adamescu ca să ia Academia Caţavencu.

Adamescu, proprietarul ziarului România liberă, este noul proprietar al mărcii Academia Caţavencu. Acesta a cumpărat, în urmă cu doar câteva minute, brandul revistei de satiră cu 882.654 euro, sumă care include TVA.

Licitaţia s-a oprit după 75 de paşi, fiecare a 7.500 de euro. După fix 9 minute!

Lupta s-a dat între Adamescu, reprezentat de avocatul Dumitru George Claudiu şi Orlando Nicoară, directorul Mediafax Group

Adamescu a fost la a doua încercare de a cumpăra marca Academia Caţavencu. Prima oară, după o licitaţie strânsă, de 45 de minute, a pierdut în faţa lui Doru Buşcu, directorul editorial al revistei, licitaţia ajungând la valoarea de 1,6 milioane de euro.

Deşi regulile jocului îi permiteau să se înscrie şi la a doua licitaţie chiar dacă nu a avut banii pentru a cumpăra marca, de data aceasta Doru Buşcu nu a participat. A venit însă Orlando Nicoară, care face parte din grupul condus de Adrian Sârbu.

La licitaţia precedentă s-au parcurs 154 de paşi a 7.500 de euro, suma de pornire fiind de 140 de mii de euro. Câştigătorul de atunci, Doru Buşcu, nu a reuşit să strângă banii, drept pentru care s-a decis reluarea licitaţiei.

"Data trecută s-a licitat la sentiment. Acum a fost afacere pură", a declarat Orlando Nicoară după licitaţie.

Orlando Nicoară:

"Am licitat până când am considerat că este business."

Foto: EVZ

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Eugen Eugen
    Mihaiu nu e PDL-ist. E pro-USL si bineinteles,pro-moguli.
  • titus titus
    O zi trista pentru media din Romania. Bafta baietzi! Nu lasati raul sa va doboare.
  • Eugen Eugen
    Liviu Mihaiu e o alegere proasta. Argumente: proces de fraudare a tranzactiilor bursiere, omul lui Vantu si a lui Patriciu, Guvernator in Delta, subiectiv si pro-USL.
  • diana diana
    @fuscus
    In Delta Liviu nu a facut decat sa-si umple buzunarele daca nu stiai. Mergi la Maliuc, la Sulina sau la Sfantu Gheorghe si discuta cu oamenii despre potlogariile si aranjamentele facute de Mihaiu de cand a inceput sa se "intereseze" de Delta. Salvati Dunarea si Delta a functionat bine doar cat a fost sub umbrela Academiei Catavencu. Fondatorii ei au fost membrii Senatului AC. In nici un caz Mihaiu.
  • lipoveanu' lipoveanu'
    Senzational! Liviu Mihaiu tocmai l-a refuzat pe Adamescu! Motivatia: Dragos Musat alias Tetelu' de la Kamikaze refuza colaborarea in noua formula. Pentru neinitiati precizez ca Musat era cel care ii scria textele Guvernatorului, acesta din urma avand mari probleme cu gramatica limbii romane.
  • ElCucui ElCucui
    @Fuscus, nu în Deltă. Mai la intrare...
  • ElCucui ElCucui
    @lonlon, zi mori tu! Cu ce? Cu Hurezeanu? E părerea mea. Atât. Hurezeanu este singurul care poate face pace între patronat și redacție fiind prieten și cu Bușcu și cu Adamescu. Și cu toți mogulii.
  • ElCucui ElCucui
    Trebuia să-l întrebi: "Dar dacă vi se propune, acceptați?"
  • IonIon IonIon
    @ ElCucui Deci vezi ElCucui, ca tu cam dezinformezi lumea de ceva vreme...
  • omul invizibil omul invizibil
    @ElCucui: și cu lupul cum rămâne? cumva țapul și varza fac armistițiu în burta lupului? după logica biologică e cam de rahat :))
  • Fuscus Fuscus
    @IonIon: locuiesti cumva in Delta si stii ce a facut Mihaiu acolo, de ti se pare mizerabil faptul ca a fost numit guvernator? Dar cum a fost "exclus" din post si de ce, stii? Du-te-n Delta si informeaza-te, ia-ti si niste ochelari de (cal) soare, sa nu orbesti complet :)
    @Cucui: cred ca ramane toata lumea, mai putin Buscu in orice caz. Ori daca se vrea inchiderea ziarului, moartea brandului, sa-l aduca pe Vulpe in schimb. :))
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Emil Hurezeanu, contactat de paginademedia.ro: "Nu mi-a propus nimeni așa ceva. Nu a existat nicio discuție despre acest lucru."
  • ElCucui ElCucui
    @lonlon, vezi că te dai de gol că ești din redacție. Recunosc "scenariul" pentru public. Părerea mea e că îți consumi diversiunile degeaba! Nu-l văd pe Mihaiu întors prea curând la Cațavencu. Cel mai probabil, noul vostru șef se va numi Emil Hurezeanu. Și în cazul ăsta, de armistițiu între țap și varză, cred că rămâne toată lumea lumea. Greșesc?
  • ElContuzie ElContuzie
    Da, imbecilul care a organizat licitatia ar trebui sa aduca banii de acasa.
    Ce sens a mai avut licitatia anterioara, daca nimic din ceea ce a reiesit in urma ei nu a fost securizat dpdv juridic.
    E vreun prieten de-al lui EBA probabil, cu dreptul la particulara.
    Prost este si Adamescu daca plateste 700.000, ca mai poate scadea.
    Eu l-as da afara instantaneu pe dobitocul de la ANAF.
    De fapt il stim cu totii pe Ion Popescu asta.
    Pe toate pliantele bancilor apareau poze de carduri cu numele lui.
  • lili lili
    e cea mai proasta veste pe ziua de azi.

    Cum poate RL sa cumpere AC, in conditiile in care RL disponibilizeaza cca 100 de persoane? Si asta o stiu din interior, oamenii vor fi disponibilizati in 2 transe, a doua fiind la sf lui august...

Trimite un comentariu

sus