Skip to main content

LA CALD DE LA LICITAŢIE: Adamescu a luat Academia Caţavencu

 

ACTUALIZARE 2: “Nu a fost nicio ofertă”, a declarat pentru paginademedia.ro Caţavencul Florin Iaru la întrebarea dacă noul proprietar Adamescu a venit cu oferte către echipa actuală de la Caţavencu. “Eu nu am auzit de nimic”, spune el . “Din acest moment eu mă consider liber de contract”.

Publicitate

ACTUALIZARE 1: Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, Liviu Mihaiu este în cărţi pentru pentru conducerea Academia Caţavencu. "Am auzit şi eu acest zvon. Urmează să îl verific", a declarat scurt Mihaiu.

Doar de 9 minute a avut nevoie Dan Grigore Adamescu ca să ia Academia Caţavencu.

Adamescu, proprietarul ziarului România liberă, este noul proprietar al mărcii Academia Caţavencu. Acesta a cumpărat, în urmă cu doar câteva minute, brandul revistei de satiră cu 882.654 euro, sumă care include TVA.

Licitaţia s-a oprit după 75 de paşi, fiecare a 7.500 de euro. După fix 9 minute!

Lupta s-a dat între Adamescu, reprezentat de avocatul Dumitru George Claudiu şi Orlando Nicoară, directorul Mediafax Group

Adamescu a fost la a doua încercare de a cumpăra marca Academia Caţavencu. Prima oară, după o licitaţie strânsă, de 45 de minute, a pierdut în faţa lui Doru Buşcu, directorul editorial al revistei, licitaţia ajungând la valoarea de 1,6 milioane de euro.

Deşi regulile jocului îi permiteau să se înscrie şi la a doua licitaţie chiar dacă nu a avut banii pentru a cumpăra marca, de data aceasta Doru Buşcu nu a participat. A venit însă Orlando Nicoară, care face parte din grupul condus de Adrian Sârbu.

La licitaţia precedentă s-au parcurs 154 de paşi a 7.500 de euro, suma de pornire fiind de 140 de mii de euro. Câştigătorul de atunci, Doru Buşcu, nu a reuşit să strângă banii, drept pentru care s-a decis reluarea licitaţiei.

"Data trecută s-a licitat la sentiment. Acum a fost afacere pură", a declarat Orlando Nicoară după licitaţie.

Orlando Nicoară:

"Am licitat până când am considerat că este business."

Foto: EVZ

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • omul invizibil omul invizibil
    așadar salvarea era pe țeavă de ceva vreme. peste un an. atunci de ce ne lamentăm?
  • Garcea, petrolul si oltenii Garcea, petrolul si oltenii
    Asteptam opinia lui Florin Iaru care pina ieri plesnea de caracter ! Pleaca de la Catavencul dictatorului Basescu sau ii da inainte cu caracterul ?
  • IonIon IonIon
    Ce mizerie ordinara! Cine crdeti voi ca va mai citi Academia Catavencu. E clar, e ziarul PDL-ului. Liviu Mihaiu???Ce mizerie. Sint scirbit de tot ce se intimpla. Acel individ care si-a incasat prima de instalare de la Vantu, cind a fost numit Guvernatorul Deltei si dupa aceea a inceput sa-l scuipe cind a simtit ca i se clatina scaunul? Mihaiu va juca cum ii cinta Adamescu! Buscu nu ar fi facut asa ceva. Rusine...
  • omul invizibil omul invizibil
    (24 Iun 2010 – Forbes) - Adamescu
    Consideră că şi media merită toată atenţia pentru investiţii viitoare şi recunoaşte că ar fi fost interesat de achiziţia Business Standard (nu a existat o ofertă în acest sens, în schimb a primit o propunere pentru salvarea Academiei Caţavencu). Decizia de a se extinde în media nu va mai fi una sentimentală şi va ţinti produsele de nişă pentru un profit pe termen lung.
  • ElCucui ElCucui
    @alexx, nu-ți fă griji. Mai știu ziariști care îmi spuneau prin 2000 (când eu susțineam că nu e bine ca SOV să fie scos din acționariatul AC) că, textual: "Vântu a furat banii bunicuțelor din bastiste (ce ironie!)" pentru ca apoi, prin 2006, să facă afaceri cu el și să mai accepte și funcții de conducere pe deasupra. Opiniile se mai schimbă, dragule. Cu bani!
  • mihai mihai
    Florin Iaru: „Noi am încercat să ieşim de la mogul. S-a dovedit că nu se poate, că Academia Caţavencu trebuie să fie a unui mogul“.
  • Catalin Catalin
    Pacat... AC, deja in agonie, "moare" definitiv prin aceasta achizitie. Ii dispare "sufletul". Includerea brandului in grupul Publimedia i-ar fi conferit macar libertate in continuare, un mediu profesional, chiar daca, asa cum stim de atatia ani, AC s-ar fi inscris mai greu in tiparele mai rigide al Publimedia...
  • radu radu
    Intr-un sfarsit s-a desavarsit opera "marelui manager" Vulpe Sorin de a ingropa Academia Catavencu. Odihneasca-se in pace!
  • Ion Ion
    Ieşirea din schema a lui Buşcu e un uriaş pas înainte în curăţarea presei din România de sub umbrela mafiei
  • edgar edgar
    Somn usor Doruletz Buscu. Succes Liviu Mihaiu !
  • alexx alexx
    Ieri citeam pe catavencu.ro un contraeditorial al lui Buscu in care dadea in Adamescu din toate punctele de vedere: intelectual, fizic, calitati de businessman, pozitie sociala, politica, etc. In plus sublinia ca brandul catavencu are valoare doar prin cei care l-au creat si sustinut. Deci o data cu brandu' inseamna ca si Buscu et company trec la Adamescu (?!!!!)
  • ElCucui ElCucui
    Și uite-așa, dragii moșului, Statul Român, creditor, a pierdut peste 700.000 de euro față de cazul în care, la prima licitație ar fi fost prevăzut în caietul de sarcini să câștige locul doi, dacă locul unu nu vine cu banii. Felicitări domnule Ion Popescu dumneavoastră și firmei de lichidări pe care o reprezentați – General Group Expert!
  • Garcea, petrolul si oltenii Garcea, petrolul si oltenii
    Demisia lui Florin Iaru cind se anunta ? :)))

Trimite un comentariu

sus